Naptár

Betöltése

Az első a második ellen

2016. Március 21.
8 éve
 
Kosárlabdázóink múlt héten hozták a kötelező diadalt a Concordia Motax KC Pápa ellen (81-65), így tizenhét-kettes győzelmi-vereség mutatóval vezetik a blokkjukat. Takács Andrásék sikere nem forgott veszélyben a megyei rangadón, megőrizték makulátlan hazai mérlegüket (tíz találkozó, tíz siker). Azért a teljesítményükön érződött, hogy ezért a két pontért nem kell vért izzadniuk, mert a csapatokat jókora különbség választja el egymástól a tabellán. Az éllovas tagjai tudták: most ennyi is elég a dicsőséghez, de ami ennél fontosabb: a produkcióhoz mindenki hozzátett valamit. A tizennégy-négyes indexszel második helyen álló fővárosiak legutóbb az MTK Törökbálint otthonában nyertek (78-85). Idegenben nyolc-kettővel állnak, eddig csak a Metal-Work Bonyhádi KSE és a Tehetséges Fiatalok-Budapest pályáján kaptak ki, hat, illetve tizenegy ponttal. Jó formában vannak, az előző hat fellépésüket hozták, ám a mieinknél ez a szám már hét. A két csapat ősszel Budapesten mérte össze az erejét, akkor Kámán Tamásék három negyeden át remekül védekeztek, hangyaszorgalommal növelték az előnyüket. Irányították a párharcot, a nagyszünet után húsz ponttal is vezettek, de a piros-kékek felálltak a padlóról. Nem sok hiányzott, hogy a hajrában kiénekeljék Vertetics Ádámék szájából a sajtot, akiknek nem ízlett az egészpályás letámadás (68-79).

Az együttesek ezúttal a tizenharmadik fordulóból elhalasztott derbit pótolják. Az évad egyik legfontosabb mérkőzését vívják, hiszen ha az egyetemisták nyernek, – két játéknappal a vége előtt – elsőként zárják az alapszakaszt. Csakhogy a másik oldalon olyan spílerek próbálják őket megakadályozni ebben, mint Faragó Péter, Garamvölgyi Ákos, Andrássy Géza, Katona Róbert és a Surmann-testvérek.

– Azzal, hogy a csoport első négy helyének egyikén zárunk, teljesült az alapelképzelésünk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Ám nem állunk meg, megyünk tovább, lévén, a céljainkat még nem értük el. Nincs kétségem afelől, hogy küzdelmes összecsapás vár ránk, mert mint korábban aláhúztam: a bajnokságban nincs könnyű meccs, csak nehéz és nagyon nehéz. A mostani az utóbbi kategóriába tartozik. Most nem beszélhetünk papírformáról, nincs sok differencia a keretek között. Leendő riválisunk egy erős és jó formában lévő csapat, de mi is bízunk magunkban, a képességeinkben. Felkészültünk, kellő akarattal és elszántsággal várjuk őket. Sok hullámzás és hiba nem lehet a játékunkban, ők ugyanis könyörtelenül kihasználják azokat. Csapatként kell dolgoznunk, az éles szituációkban nem szabad kapkodnunk. Természetesen nyerni szeretnénk, de nincs rajtunk óriási nyomás: még két forduló hátravan a rájátszásig.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink