Naptár

Betöltése

Baja - Veszprém 90:84

2020. Október 14.
3 éve
A Bajai Bácska FKE látta vendégül a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát október 14-én, 18:00-tól, Baján, a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 2. forduló:
Bajai Bácska FKE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 90:84 (26:20, 25:22, 19:23, 20:19)
Baja, Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok, 120 néző.
 
Baja: Jakab 33/21, Goldring 11/9, Pongó 19/6, Milos 18, Goldring G. 6. Cserék: Dr. Ágfalvi, Nagy 3/3, Fehér. Edző: Cservék Csaba
 
Veszprém: Szücs 5/3, Madár 26/15, Orgona 10/6, Szabó 19/12, Dukic 14/6. Cserék: Sipos 2, Futó 8. Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást a hazai csapat hozta el, ami után egyből egy triplával kezdték meg a mérkőzést. Válaszul Dukic egy jó palánkalattival szerzet két pontot. A következő támadást szintén ponttal zárta a Baja, ellenben velünk, amit meg is bosszúlt a vendéglátónk egy hármassal. Ezt követően egy újabb Dukic dupla következett, ám a védekezésünk továbbra sem keményedett fel. Ezt javította Madár triplája után Orgona, ami után Szabó jól tört be, egy pontra faragva a hátrányunkat (4. perc 10:9). Több lehetőségünk is lett volna elhozni a lepattanót, de nem jártunk sikerrel. Újabb bajai tripla érkezett, amire Dukic középtávolija volt a válasz. A védelmünk továbbra sem volt a helyén, így ellenfelünk ismét el tudott húzni, ezúttal tizenegy ponttal (7. perc 22:11). Ekkor Baksa Szabolcs időt kért, ami után Dukic egy triplával és egy lepattanóval tért vissza a pályára, ám ebből egy támadóhiba miatt nem sikerült pontot szerezni. Ezt egy jó defenzív játékkal, majd Madár betörésével zárkóztunk. Az időkérés hatékonynak bizonyult, újabb jó leindítást hajtottunk végre. Erre azonban gyorsan érkezett a válasz Jakabtól, aki be is állította a negyed végi eredményt (10. perc 26:20).
 
A második etap lassabban indult, mint az előző, ami nekünk kedvezett. Két ponttal tudtuk csökkenteni a hátrányunkat, köszöhnetően Szabó pontjainak. A túloldalon Jakab dobhatott két büntetőt, amiből egyet sikerült csak pontra váltania. A másik palánknál Madárral szemben szabálytalankodtak, Ő mind a kettő büntetődobást értékesítette. Ismét mi támadhattunk, köszönhetően Dukic labdaszerzésének, ám ezt Orgona nem tudta ponttal zárni. Nem mondható ez el ellenfelünkről, akik egy sikeres palánkalattit jegyezhettek, csak úgy, mint aztán Dukic (17. perc 35:30). A következő két támadás egy-egy triplát jelentett. Ellenfelünknél Jakab, míg a mieinknél Madár volt eredményes. Ismét vendég időkérés következett, ami után sikerrel zártuk a támadást, erre Jakab válaszolt egy hármas formájában. Egy gyors kontrával tudtuk csökkenteni a hátrányunkat, de a túloldalon ismét egy hárompontos következett, ezúttal Goldringtól. Madár tartotta a negyed végén a csapatban a lelket egy jó távolival. A szünetre végül kilencpontos hátránnyal vonulhattunk (20. perc 51:42).
 
 
A mérkőzés második fele Pongó, majd Orgona hármasával kezdődött. Utóbbi egy lepattanót is jegyezhetett, így mi támadhattunk, ami után Szücs triplájával dolgoztunk le a hátrányunkból. Ezt egy újabb jó védekezés követte, ám pontot nem tudtunk szerezni egy rossz passz miatt. Ezt a bajaiak meg is büntették. Gyorsan érkezett a válasz Madártól, majd jó védekezésünk után Szabótól. Mindketten a hárompontos vonalon kívülről voltak eredményesek, így a hátrányunk már csak két pont volt (23. perc 56:54). Az ellenfél időkérése után mind a két csapat kihagyott egy-egy támadást. Orgona Goldringgal szemben elkövetett megmozdulását ítélték szabálytalannak a játékvezetők, aki nem tudta bedobni a neki megítélt büntetőket. Dukic dobott egy hármast, ami egyben a vezetést is jelentette csapatunk számára. A túloldalon Milos talált be a palánk alatt, majd fiatal játékosunk, Sipos dobott sikerrel két büntetőt, így a különbség nem változott. Fehér követett szabálytalanságot Szabóval szemben, aki a vonalról ekkor a kettőből egyszer talált a gyűrűbe. Mivel ellenfelünk megmozdulását sportszerűtlennek ítélték, így a labda a miénk maradt, de ezt nem sikerült pontra váltani. Nem úgy, mint a túloldalon Jakab a maga lehetőségét. Ismét hibáztunk az offenzív játékban, amiből le is indultak minket, ám Sipos lepattanója után Szabó dobott egy triplát. Ugyanezt  mondhatta el magáról Jakab is (29. perc 66:63). A következő támadásunknál lejárt a támadóidő, így a Baja vezethetett támadást, akik ezt sikerrel is fejezték be. A negyed végéhez közeledve Szabó passzából Futó volt eredményes a palánk alatt, de az utolsó pontokat a Baja szerezte a játékrészben (30. perc 70:65).
 
A mérkőzés utolsó negyedét Madár nyitotta egy tripla formájában, amire Milos duplája volt a válasz. Ezt követően Dukic szerzett labdát, majd Madár dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. Újabb labdaszerzést követően az egyenlítésért támadhattunk, ám a játékvezetők támadóhibát ítéltek Futó ellen, így a labda a Bajáé volt, akik két büntetőből szereztek újabb pontokat. Madár volt pontatlan, kinti próbálkozása után ellenfelünk szerezhetett még két könnyű pontot (33. perc 76:70). A mérkőzés vége előtt hét perccel Dukic kipontozódott, így nem folytathatta a találkozót, majd Nagy egy triplávat növelte az előnyüket. Futó válaszolt erre egy palánkalattival, majd leindulásból szerzett egy duplát. Hatpontos hátránynál ismét mi támadhattunk, de sajnos ezt nem tudtuk sikerrel zárni. Ellenfelünk kihasználta a hibánkat, és egy triplával növelte előnyét. Ismét büntetődobások következhettek, Madár próbálkozhatott, majd szerezhetett két pontot. Jól védekeztünk, aminek eredményeképpen Szabó büntetői hoztak minket közelebb az egyenlítéshez. Nem engedtünk továbbra sem a kemény defenzív játékunkból. Ennek köszönhetően ismét miénk lehetett a labda. Ezt Orgona használta ki, és a sikeres dupla után még egy büntetőt is dobhatott, sajnos sikertelenül. Nem úgy, mint Milos a túloldalon. Ezúttal hibáztunk támadásban, és ezt a hazai együttes ki is használta. Szabó triplája azonban még életben tartotta az esélyeinket (39. perc 87:84). Tizenöt másodperccel a mérkőzés vége előtt aztán Pongó szerzett egy újabb duplát, ezzel bebiztosítva a hazai győzelmet és egyben beállítva a találkozó végeredményét is (40. perc 90:84).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Rendkívül büszke vagyok a csapatomra. Nagy szívről és kultúrált kosárlabdáról tettünk tanubizonyságot. Úgy gondolom, hogy a Baja már tavaly is nagyon erős volt hazai pályán, kevés csapat van, aki győzelemmel tud innen távozni. Ugyanez a véleményem az idei szezonra vonatkozóan is. Az első félidőben rengeteg támadólepattanót engedtünk nekik és nagy dobószázalékkal dolgoztak. A második felében a meccsnek sikerült ezeken javítani és kiegenylíteni, majd megszerezni a vezetést. A találkozó végén egy támadásban és egy védekezésben elkövetett hiba megpecsételte a a sorsunkat, de úgy gondolom, hogy nincs okunk szégyenkezni. Nagyon sok jó dolgot láttam a pályán, amire tudunk építkezni, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog.
 
Szücs Péter, a Veszprém irányítója: Gyengén kezdtük a mérkőzést, de ahogy haladt előre a találkozó, úgy vettük fel folyamatosan a ritmust. Nagyon erős csapat a Baja hazai pályán, ez ma is megmutatkozott. Nagyon jól lepattanóznak és jól osztották a labdát betörésből. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, és végül egy szoros mérkőzést tudtunk játszani.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink