Naptár

Betöltése

Birkás András is hosszabbít

2022. Július 25.
1 éve
Hivatalosan tájékoztatjuk a közvéleményt és a kosárlabda szurkolókat, hogy a Veszprém Kosárlabda Kft. megállapodott Birkás Andrással, amelynek értelmében a tehetséges irányító-dobóhátvéd a következő szezonban is veszprémi mezben játszik majd.
 
A 21 éves, 182 cm magas és 75 kg súlyú hátvéd már régóta a veszprémi utánpótlásban pallérozódik. Szorgalmának és kemény edzésmunkájának köszönhetően sokat fejlődött az elmúlt időszakban, így egyre fontosabb szerepet töltött be az első csapat rotációjában. A 2021/22-es idény végére rendszeresen helyet kapott a Veszprém Kosárlabda Klub kezdőcsapatában is.
 

Az alapszakaszban átlagosan 17,3 percet töltött a pályán 3,6 pontot, 1,3 lepattanót és 1,8 téve hozzá a csapat összteljesítményéhez. Ezek a számok azonban a rájátszásra jelentősen megnőttek. Ekkor már 33,4 percet játszott meccsenként, és 9,3 pontot, 4,3 lepattanót, 2,6 gólpasszt, valamint 1,9 labdaszerzést ért el. Külön kiemelendő András remek védekező munkája, amelyet az utóbbi mutató is alátámaszt.
 
A Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője, Naményi Miklós a következőt mondta a fiatal játékos szerződéshosszabbításáról: ,,András a negyedik idényét kezdi Veszprémben mindenki örömére! Utánpótláskorú játékosként érkezett, és itt válik, vált felnőtt játékossá. Az elmúlt szezonban meghatározó tagja lett csapatunknak. Nagyon örülök, hogy jól érzi magát nálunk, mert jó példa a fiatal, feltörekvő játékosoknak!"
 
Örülünk, hogy „Birki” továbbra is a csapatunk tagja lesz, sok sikert kívánunk neki a következő szezonhoz.
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink