Naptár

Betöltése

BKG - Veszprém 123-74

2023. Március 19.
1 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub ma a BKG PRIMA Akadémia otthonába látogatott, hogy tovább készüljön a playoutra, újabb éles mérkőzésen csiszolja a taktikáját, építse a csapatát és megpróbáljon bravúrgyőzelmet szerezni.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 24. forduló
BKG PRIMA Akadémia - Veszprém Kosárlabda Klub 123-74 (28-21, 26-20, 33-16, 36-17)
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Dr. Oláh Márk és Bagi Bálint
 
BKG: Galambos 11, Nagy Be., Nagy Bo. 40/21, Plézer 22/15, Lilaj 13. Cserék: Spiriev 2, Karakó 2, Sándor 7/3, Szeleczki 2, Halász 12, Nagy S. 12/9. Edző: Dr. Nagy Ágoston
 
Veszprém: Udemezue 14/6, Kis 6/6, Madár 4/3, Szabó 12/3, Orgona 26/3. Cserék: Szeifert, Varga 3/3, Ratiani 9/3, Birkás. Edző: Horváth Ákos
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Orgona két büntetőjével indult a BKG Prima Akadémia elleni mérkőzésünk, amire ellenfelünk gyorsan öt ponttal válaszolt. Természetesen nem hagytuk annyiban, Kiss, Madár és Varga tripláival átvettük a vezetést. A negyedik percben időt kértünk, 9-11-es vezetésnél. Jól ültek a hárompontos kísérleteink, amikkel közel tudtunk maradni a BKG-hoz, akik két perccel a negyed vége előtt 20-18-ra vezettek. A játék képe egyértelműen kiegyenlített volt, mindkét csapat eredményesen játszott. A lepattanózásunk maradt el az első tíz percben a várttól, ezzel pedig hétpontos előnyre tett szert a hazai csapat. A BKG mestere kapott technikait az utolsó percekben, a megítélt büntetőt Madár értékesítette. A hét pont különbség maradt, 28-21-es állással fordultunk a következő negyedre.
 
Viszonylag sokáig nem esett kosár a második etapban, két percnek kellett eltelnie, amikor a vendégeknél a nagy dobókedvvel játszó Nagy Botond talált be triplából, ezzel tovább növelve a hazaiak előnyét, 32-21-re. Ratiani büntetőivel és Promise hármasával próbáltunk zárkózni, de minden kisebb feltámadásunkat elnyomta a BKG a vonalon túlról szerezett kosaraival. Egyre inkább elhúzott ellenfelünk, ami a 30%-os dobószázalékunknak is köszönhető volt. Mind támadásban, mind védekezésben igencsak passzívak voltunk, triplákból szerettünk volna pontokat szerezni, ami nem igazán ment: tizennégy kísérletből mindössze öt talált be, miközben mezőnyből 9/2-vel álltunk. Két perccel a félidő előtt tizennégy ponttal vezetett a BKG: 49-35. Orgona egy hármassal közelebb hozott minket, a fehérmezes hazaiak viszont így is 54-41-re alakították az állást a nagyszünetre.
 
 
Plézer, majd Orgona pontváltása indította a második félidőt. Udemezue kettő plusz egy pontot érő akciójával tíz pontra is feljöttünk a harmadik negyed elején. Nagyon „ikszes” volt a negyed, kapaszkodtunk folyamatosan, főleg Udemezue volt aktív. A csapat nem hagyott ki büntetőt a harmadik negyed hatodik percéig. Sajnos a hazaiak megrázták magukat, és ismét tetemes előnyre tettek szert, 82-57-re vezetett a BKG két perccel a harmadik játékrész vége előtt. Ratiani kapott technikai büntetést a nyolcadik percben. A dobószázalékunk javult ugyan, de ellenfelünk tudta tartani a tempót és harminc pontot tett közé, 87-57-re vezetett a záró játékrész előtt.
 
A BKA PRIMA Akadémiánál Plézer ellenállhatatlanul dobálta a triplákat, huszonkét pontjából tizenötöt szerzett hármasból. Nagy Botond sem akart lemaradni, ők ketten több mint hatvan pontot termeltek, a mi kárunkra. Nem volt ellenszerünk rájuk, és a csapatuk 58%-os dobószázalékára. A harmincnegyedik percben átlépte a száz pontot ellenfelünk, 102-63-ra vezetett és nem engedte ki a meccset a kezéből. Az utolsó negyedben nem igazán ment a pontszerzés, a hazaiak viszont továbbra is folyamatosan betaláltak és az amúgy is hatalmas előnyüket egészen a mérkőzés végéig növelték, így 123-74-es vereséget szenvedtünk Szigetszentmiklóson.
 
 
Nyilatkozatok
 
Dr. Nagy Ágoston, a BKG vezetőedzője: Szép győzelem volt. A védekezésnek köszönhetően megtört a Veszprém a harmadik negyedben. Persze a 60% fölötti dobóteljesítmény is jól jött. Mindenki érezte a mérkőzés fontosságát, így versenyben maradtunk. A Veszprémnek sok sikert a bajnokság végére. Jó csapat, megérdemelnék a bentmaradást.
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a BKG-nak! Az évek óta látott, szépen szervezett játékukat könyörtelenül, gyilkosan játszották egész meccsen át. Igazából a védekezés keménységére, a kapott százhuszonhárom pont ellenére sem lehet panaszom, mert mindenki megpróbált mindent, csak vannak olyan védekezésbeli hiányosságaink, hogy nem tudjuk, merre nem szabad engedni az adott kulcsjátékost, és a Nagy-testvérek ezt kihasználják. Nyilván alapvetően ők az alfája és omegája a játéknak, és így meg is tették ezt. Ha előre akarok nézni, márpedig azt kell tegyem, készenlétben, védekezésben, kommunikációban és keménységben kell előre lépnünk. Ehhez kaptunk most megint egy csattanós pofont. Ebből kell felállnunk, és azt kell kielemeznünk, hogy fogunk a kulcsmeccseinkből a bajnokság végén győztesen kijönni.
 
 
Fotók: archív - Ulrich Tamás, veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink