Naptár

Betöltése

BKG – Veszprém 96:68

2021. November 21.
2 éve
Otthoni fontos győzelmei után a tabella második helyén álló Veszprém Kosárlabda Klub a hozzá hasonlóan hat győzelmet és két vereséget számláló harmadik, azaz a BKG Príma Akadémia otthonába látogatott az NBI/B Piros csoportjának 2021/22-es alapszakaszában.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 9. forduló
BKG Príma Akadémia – Veszprém Kosárlabda Klub 96:68 (24:16, 23:17, 20:24, 29:11)
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Balog György Attila, Sallai István József és Bagi Bálint
 
BKG: Zsihla 5, Allen 14, Buzás 15, Nagy Be. 28/12, Nagy Bo. 21/9. Cserék: Lakatos 7/3, Szeleczki 2, Halász 2, Reizer 2. Edző: Dr. Nagy Ágoston
 
Veszprém: Madár 2, Tóth 24, Szabó 9/6, Dukic 10/3, Glatz 13/6. Cserék: Horváth 8/6, Dancsecs 2. Edző: Martin Blaho
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a találkozó itt nézhető vissza.
 

Tudósítás
 
A találkozó Dukic faulttal együtt szerzett kosarával és jó büntetőjével indult, amire Zsiga válaszolt egy kettessel a hazaiak leindítása végén, majd Allen duplájával már náluk volt a vezetés, amit Zsiga kettő plusz egyes játéka tudott növelni, akárcsak Buzás duplája. A Veszprém pontcsendjét Tóth kettese törte meg, majd meg is duplázta pontjai számát. Sőt Dukic triplájával 9:3-ról 9:10-re fordított a vendég együttes. Ekkor Nagy Boton is szerezett egy hármast, ám Tóth egyenlített (5. perc: 12:12). Ezután azonban a BKG megrázta magát ismét, és egy 6:0-s rohanást produkált, amire Martin Blaho egy időkéréssel reagált. A hazaiak előnye azonban nem akart csökkenni, köszönhetően Allen pontjainak, akivel Tóth próbált és tudott lépést tartani. A Veszprém több figyelmetlen hibát is vétett, így az első tíz perc után nyolc ponttal vezettek a szigetszentmiklósiak (10. perc: 24:16).
 
A második negyed sem indult jól a Veszprémnek, a BKG hat pontot szerzett, míg a vendégek részéről eladott labdák és kihagyott dobások jellemezték a játékot. Madárnak sikerült ekkor megszereznie első kosarát, ám Nagy Benedek erre gyors öt ponttal válaszolt. Jött is az időkérés a vendégek részéről, hiszen már jelentős volt a differencia (14. perc: 35:18). Horváth és Glatz dobott is gyorsan egy-egy hármast, miközben a védekezés is felkeményedett. A Nagy testvérpár és Allen kosarai azonban tartották az előnyt. Madár és Dukic szép elzárás-leválásból szerzett kosara után még mindig tizenöt volt közte (18. perc: 43:28). A félidőből hátralevő percekben azonban csak minimálisan sikerült faragni a hátrányból, a veszprémi dobások ugyanis rendre kimaradtak, még ha a védekezés valamelyest jobban is muzsikált. (20. Perc: 47:33)
 

A harmadik negyed Buzás és Nagy Benedek, valamint Tóth és Glatz dupláival kezdődött. Szabó és Nagy Benedek pontjai után Glatz találta meg szép passzal Tóthot, majd Szabó hármasával már tíz pont alá került a Veszprém hátránya (25. perc: 55:47). A BKG ekkor egy 5:0-s szériával rukkolt elő, amit Tóth szép centerezése állított meg. A Veszprém továbbra is azért küzdött, hogy az utolsó negyedhez úgy érkezzen, hogy tíz pont alatt van a hátránya. Ezen a terven sokat segített Horváth hármasa, ám Nagy Botond büntetői és testvére, Benedek labdaszerzés utáni ziccere után ez meghiúsulni látszott. Tóth négy pontja zárta azonban ezt az etapot, így pont kétszámjegyű maradt a különbség, reményt adva a vendégeknek (30. perc: 67:57).
 
Az utolsó felvonás elején Allen duplájára Szabó triplával felelt, majd Nagy Benedek három, Glatz pedig két pontot tett hozzá a közöshöz. Buzás három, Horváth pedig két pontot szerzett a vonalról. Glatz triplakísérlete kimaradt, Nagy Benedeké viszont nem, így már tizennégy pont volt a BKG fórja (35. perc: 78:64). A Nagy testvérek aztán újabb öt ponttal toldották meg csapatuk előnyét, amire Tóth kettese jött válaszként. A következő percekben tovább duzzadt a különbség, a Veszprémnek semmi sem akart sikerülni, még a ziccernek számító dobások is célt tévesztettek (38. perc: 88:66). A találkozó végén már felszabadultan játszhatott a BKG, amely végül megérdemelt és magabiztos győzelmet aratott (40. perc: 96:68).
 

Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a BKG-nak a szép győzelemhez. Támadásban nagyon rossz napot fogtunk ki, és ez az oka annak, hogy ilyen nagy lett a különbség.
 
Dr. Nagy Ágoston, a BKG vezetőedzője: Nagyon sok energiát fordítottunk a védekezésre. Ennek következménye volt a lendületes támadás, és hogy az extra veszprémi támadókat ezúttal sikerült átlaguk alatt tartani.
 

Fotók: bkgakademia.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink