Naptár

Betöltése

Boldog újévet kívánnának

2019. Január 02.
5 éve
 
Ha agresszíven és keményen védekezik a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém január ötödikén (szombat, 17 óra), akkor a Nagykőrösi Sólymok KE pályáján könnyebben valósíthatja meg az elképzeléseit, az éllovas kosárlabdázóink mindazonáltal minél kisebb teret engednének a riválisnak.

Az NB I/B Piros-csoportot hibátlan mérleggel vezető gárdánk az előző esztendő utolsó mérkőzésén a Nyíregyháza Blue Sharks-t fektette két vállra (99-83). A szembenálló felek az évzáró elején nem akartak rontani, mindkét oldal jó dobóformával szolgált. A szezonbeli veretlenségükért küzdő Szabó Péterék nem tudták lerázni magukról az ellenfelet, akik szemlátomást meglepetésben gondolkodtak. Az észak-alföldieket nehéz volt kizökkenteni a ritmusukból, ám a bakonyiak később – némi bökkenőket leküzdve – átvették a játék irányítását és féken tartották a lendületüket vesztett „cápákat”. A mieink a fordulás után is diktálták a tempót, kiegyensúlyozottak és fegyelmezettek lettek. A listavezető aztán a záró felvonásban jól gazdálkodott az előnyével, a koncentrációjukat vesztett, a hátsó alakzatukra kevésbé ügyelt csapatok akkor már felváltva találtak be.

Az ősztől pompás sorozatot építő, tizenhárom diadalnál járó Körtélyesi Gergelyék ezúttal – a négy győzelemmel és kilenc vereséggel – a tizenegyedik helyen álló nagykőrösiekhez látogatnak. A Pest-megyeiek otthon és idegenben is két sikert értek el, legutóbb a MEAFC-Miskolctól kaptak ki (72-84). A Molnár Miklós, Lakosa Ákos, Candido Fulvio és Mácsai Károly tolta műhely nagyvadat ejtene: hazai környezetben minden bizonnyal ég majd bennük a bizonyítási vágy.

– A másodosztályú liga van annyira erős és kiegyenlített, hogy előzetesen nem vehetünk mérget a sikerünkre, de mert kétezertizennyolcat dicséretes arculattal fejeztük be, az újévet újabb győzelemmel kezdenénk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Már várjuk az összecsapást, ami biztosan kemény lesz, ugyanis a nagykőrösiek alighanem próbálják majd nyílttá tenni a csatát: pontot rabolnának tőlünk. Össze kell hát szednünk magunkat és teljes erőbedobással játszani. Természetesen felkészültünk belőlük, elemeztük a játékukat, de főként magunkkal, a saját előadásunkkal foglalkozunk. A rövid szünet után próbáltuk kijavítani a hibáinkat, mivel nem óhajtunk esélyt adni az ellenfeleknek. Az eddigi szép széria növelte az önbizalmunkat; eztán is szeretnénk bizonyítani magunknak és másoknak is, hogy jók és egységesek vagyunk. Szigorú védekezéssel megnehezíthetjük a támadásépítéseiket, remek csapatjátékkal pedig továbbra is megállíthatatlanok leszünk. Örök igazság, ha támadásban nem megy, akkor védekezéssel nyerhetsz. Ezzel együtt még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, igaz, a tabella arról árulkodik, hogy azért jó úton járunk. Hosszú távon kezd megmutatkozni a fejlődés, apró, kis lépésekben haladunk a céljaink felé.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink