Naptár

Betöltése

Budafok - Veszprém 76-88

2023. Június 06.
10 hónapja
Elérkezett a mindent eldöntő visszavágó a Budafok és a Veszprém Kosárlabda Klub között a 2023/24-es szezonbeli  Piros csoportos szereplés kiharcolásáért. A hazai budafokiak várhatták magabiztosabban az összecsapást, hiszen a veszprémi odavágón 83-101 arányban sikerült diadalmaskodniuk. Azaz a bakonyiaknak a bennmaradáshoz tizennyolc pontos hátrányt kellett ledolgozniuk úgy, hogy továbbra sem számíthattak az eltiltását töltő magasemberükre, Nika Ratianira.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, osztályozó, 2. mérkőzés
Budafok - Veszprém Kosárlabda Klub 76-88 (18-24, 15-19, 18-24, 25-21)
Budafok, BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok
Játékvezetők: Jakab László Imre, Rózsavölgyi Alexandra és Józsa András Junior
 
Budafok: Tursics 13/6, Fehér 9/6, Siklós 12/3, Swanson 15, Lucey. Cserék: Vujity-Zsolnay 3, Garai 3/3, Rozs, Piukovics 21/21. Fekete. Edző: Károly Máté
 
Veszprém: Promise 22/3, Madár 22/18, Szabó 25/9, Birkás 10/6, Orgona 6. Cserék: Ráskai, Szeifert 3/3, Végh. Edző: Horváth Ákos
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Siklós ziccerével indult a találkozó, majd bő egy perccel rá Madár egyenlített. Promise triplájával már a Veszprém vezetett. Szabó no-look passzából Orgona növelte tovább a különbséget, majd nem sokkal rá újabb közeli kosarat szerzett (5. perc: 2-9). Tursics triplája törte meg a hazai pontcsendet, majd egy támadással később szintén az ő kosarával már csak két pont volt a bakonyi előny. Szabó büntetői pontosak voltak. Fehér betörésére Szabó válaszolt hasonló módon. Ezután Piukovics és Birkás triplái váltották egymást. Erre Fehér is bedobott egy kintit, majd Orgona egy szép középtávolit. Piukovics hármasával egyenlítettek a hazaiak. Birkás nem hibázott a büntetővonalról, akárcsak Promise. Utóbbi nem sokkal rá egy szép ziccert is bedobott (10. perc: 18-24).
 
Piukovics hármasával folytatódott a meccs, ám egy perccel rá Szabó is betalált kintről, majd Promise dobott szép kosarat egy dobócsel után. Szabó egy büntetőt értékesített, ám utána bedobott egy triplát. Ezzel már tizenkét ponttal vezetett a Veszprém. Időt is kért a Budafok (14. perc: 21-33). Promise szép blokkja és támadólepattanója után Madár hármasával már tizenöt pont volt a vendégek fórja. Ekkor Promise szerzett kosarat, majd még egyet, ezzel a Veszprém ledolgozta a hátrányát, sőt összesítésben már egy ponttal jobban állt (16. perc: 21-40). Swanson töret meg ekkor a hazai pontcsendet. Ekkor Promise látványos kosarat szerzett, ráadásul faulttal együtt, és a büntetője is a helyére került. Ezzel már húsz ponttal vezetett a bakonyi gárda. Swanson büntetői is bementek, majd Tursics dobott egy ziccert. Ekkor pályára lépett a Veszprémben a bokasérülése után visszatérő Végh. Siklós jó büntetőivel tovább faragta hátrányát a Budafok, majd Swanson talált be faulttal együtt, amely a félidő utolsó kosara volt (20. perc: 33-43).
 
 
Madár és Fehér tripláival kezdődött a harmadik etap. Utóbbi egy büntetőt is bedobott, majd Siklós dobott egy kettest. Ekkor Promise zsákolt egyet, majd Szabó robogott ziccerig. Birkás távoli kosarával már tizennégy volt közte. Fehér technikaija után Szabó dobta be a büntetőt, majd az akcióból egy triplát. Ezzel ismét tizennyolc volt közte. Erre Madár is elsüllyesztett egy hármast (24. perc: 39-60). A hazai időkérés után Birkás alley-oop passzából Szabó talált be, majd egy leindítás végén Szeifert dobott saroktriplát, amivel huszonhat pontosra duzzadt a bakonyiak előnye. Madár blokkolta Swansont, ám nem sokkal később betalált a Budafok légiósa. Ekkor a Veszprém kért időt (26. perc: 41-65). A megbeszélés után Szabó középtávoli kísérlete ment be. Swansonnak és Siklósnak is egy-egy büntetője volt csak pontos, viszont jött Piukovics, és bedobott két triplát. Swanson, a negyed zárásaként, mindkét büntetőjét bedobta (30. perc: 51-67).
 
Piukovics hármasa indította el az utolsó tíz percet, majd Swanson dobott egy duplát. Erre Siklós dobott egy nagyon távoli hármast, amivel tíz pont alá csökkent a vendégelőny. Időt is kért Horváth Ákos (32. perc: 59-67). Piukovics újabb triplával jelentkezett. Ekkor Promise is bevágott egy távoli duplát. Garai ellen ítéltek sportszerűtlen szabálytalanságot, ami után Szabó mindkét büntetőt bedobta. Majd Madár is mehetett a vonalra, és ő sem hibázott. Ekkor Károly Máté kért időt (35. perc: 62-73). Birkás kosarával folytatódott a találkozó, ám pár támadással később Vujity-Zsolnay talált be. Promise kettesére Tursics hármasa volt a válasz. Erre jött Madár triplája, ám Garai is bedobta kintről (38. perc: 70-80). Az utolsó két percet Szabó szemfüles kosara indította, majd Madár vert be egy triplát, ezzel tizenöt pont volt a vendégelőny. Swanson két büntetőt is bedobott, ám Madár ismét egy kinti kosárral jelentkezett. Tursics duplája beszédült, Madár triplakísérlete viszont ekkor kimaradt. Tursics egy büntetőt dobott be, viszont Vujity-Zsolnay labdát szerzett, majd egy büntetőt ő is bedobott. Ezzel a Budafok nyerte a párharcot és kiharcolta a Piros csoportba való feljutást. A Veszprém a Zöld csoportban folytatja a 2023/24-es szezonban (40. perc: 76-88).
 
 
Nyilatkozatok
 
Károly Máté, a Budafok vezetőedzője: „Gratulálok a Veszprémnek, nem adták könnyen magukat. Úgy jöttek ide, hogy meg akarják fordítani a párharcot. Mi azt hittük, hogy a 18 pontos előnyünk az sok, és lazábban tudunk kezdeni, ez rányomta a bélyeget a mérkőzés kezdeti időszakára, gyengén játszottunk. A továbbiakban szintén volt két olyan hullámvölgy és hullámhegy, amire nem tudok magyarázatot találni, hiszen ellenfelünk hasonló védekezési és támadási szisztémát alkalmazott, mint Veszprémben. Érthetetlenül lassú és körülményes volt a támadásunk, nagyon rossz volt a spacing, rosszul helyezkedtünk és nem tudtuk egymást helyzetbe hozni. Azon dolgoztunk az egész mérkőzésen, hogy ez változzon, szerencsére ez sikerült, és vissza tudtuk hozni mérkőzés közben a párharcot. Persze a játékidő végén sikerült újabb hullámvölgybe kerülni, ami viszont nem volt olyan mély, és a végjátékot higgadtan be tudtuk húzni, így feljutottunk a Piros csoportba. Gratulálok a csapatomnak, mert fejben nagyon fáradt már mindenki, és nagyon nehéz volt ezen a mérkőzésen is újra és újra visszajönni a mélységekből, de megcsináltuk. Véleményem szerint az egész évet tekintve megérdemeltük a feljutást.”
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: „Először is szeretnék gratulálni a Budafok csapatának, mind a teljes szezont, mind az osztályozó párharcot tekintve! Megérdemelt győzelmet arattak. Ami minket illet, mint általában, így most is igyekszem a pozitívumokat kiragadni, még egy kiesés után is, mert volt ilyen. Az egész playoutot egy hullámvasúttal nyomtuk végig. Mindegyik párharcunkban benne volt, hogy bárkit le tudunk győzni, de bárkitől ki is tudunk kapni. A srácoknak azt mondtam a végén, hogy szépen haltunk meg, de meg kell tanulni konzisztensnek lenni mind energiabedobásban, mind fegyelmezettségben. Ez igaz az egész szezonra és igaz az összes playout és osztályozó meccsre. Valamilyen szinten benne van ebben Ratiani Nagykőrös elleni fegyelmezetlensége is, hiszen, ha ő fejben konzisztens és meg tudja nyugtatni magát mindig, amikor valamilyen igazságtalanság éri, akkor itt lett volna velünk a pályán. Nyilván a másik oldalon is voltak hiányzók, ez nem erről szól. Minden meccsre folyamatosan úgy kell készülni, hogy bele kell tenni mindent és fegyelmezetten kell játszani, ez még nekünk nincs meg. Jogos döntés született, még egyszer gratulálok a Budafoknak és sok sikert kívánok nekik a Piros csoportban!”
 
 
Fotók: archív - Ulrich Tamás (veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink