Naptár

Betöltése

CKE - Veszprém 94-77

2022. November 02.
1 éve
Az NBI/B Piros csoport alapszakaszának hetedik fordulójában győzelem nélkül álló Veszprém Kosárlabda Klub annak a CKE-nek az otthonába látogatott, amelynek mérlege egy-öt volt. Olyan találkozóra volt tehát kilátás, ahol a fiatal bakonyi együttesnek valós győzelmi esélyei lehettek, talán még úgy is, hogy centerük, Nika Ratiani ezúttal sem volt bevethető. Természetesen a Cegléd csapata is hasonló felfogásban készült erre az összecsapásra, igyekezve otthon tartani a két pontot.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 7. forduló
CKE - Veszprém Kosárlabda Klub 94-77 (17-24, 28-23, 18-12, 31-18)
Szolnok, Tiszavirág Aréna
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Menyhárt Ferenc Tamás és Drenyovszki Dániel
 
CKE: Horváth 8/6, Karavdic 21/6, Kalassai 1, Lógár 2, Tóth 11/6. Cserék: Csaba 8, Erdei 8/6, Berkics 4, Fodor 4/3, Tóth 9/3, Kovács 18. Edző: Siska János
 
Veszprém: Kiss 6, Madár 12/3, Szabó 19/9, Birkás 2, Orgona 26/9. Cserék: Ráskai, Szeifert, Habel 8, Varga 4. Edző: Naményi Márk
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Kalassai egy jó büntetőjével indult a mérkőzés, amire Szabó egy szép középtávolival felelt. Karavdic volt válaszul hatékony a palánk alatt. Orgona egy duplát és egy triplát is elsüllyesztett, miközben Karavdic és Csaba is betalált. Erre Szabó hármasa érkezett (5. perc: 8-10). A hazaiak légiósa ismét betalált pozícióból. Kiss pontos büntetői tartották a vendégelőnyt, majd Szabó szép passzából Orgona volt eredményes. Orgona jó büntetői sem tévesztettek célt, sőt faulttal együtt is betalált, újabb három pontot téve hozzá a különbséghez (8. perc: 10-19). Karavdic egy támadólepattanóból törte meg a hazai pontcsendet. Csaba reklamálásért technikait kapott, Madár így zsinórban három büntetőt értékesített. Karavdic tudott ismét válaszolni, előbb a palánk alól, majd a büntetővonalról is egyszer. Ezután Kiss dobott egy szép ziccert, de Tóth eredményes tudott még lenni az utolsó percben (10. perc: 17-24).
 
A második etap Orgona szép blokkjával indult, de elől pont ő neki nem sikerült pontokra váltania a jó védekezést. Kiss azonban egy akcióval később szépen bújt be a védők között, és dobta be a ziccerét. Ekkor azonban Horváth és Kovács révén öt pontot szerzett a CKE, így időt kért Naményi Márk (12. perc: 22-26). A megbeszélés a hazaiaknak sikerült jobban, akik hamar ledolgozták a hátrányukat, miközben a veszprémiek több hibát is vétettek. A legjobbkor jött Madár gyönyörű játéka, amely kettő plusz egy pontot jelentett a bakonyiaknak. Kovács és Berkics kosaraival átvette a vezetést a Cegléd, sőt előbbi tovább is növelte azt, majd Horváth is egy triplával (15. perc: 35-29). Birkás jó büntetőivel próbált visszazökkeni a Veszprém. Kovács jó büntetői és Berkics ziccere növelte tovább a hazai előnyt. Jókor jött Szabó hármasa. Kovács azonban elől és hátul is hatékony volt, őrizve a CKE előnyét. Szabó gyönyörű kosarat dobott ekkor. Fodor egy büntetője került a helyére, majd Madár értékesítette első távoli kísérletét. A vendégek hetese ezután labdát szerzet, amivel ziccerig mehetett, egy pontra felhozva csapatát. Majd jött Szabó, és hármasával már a Veszprém vezetett. Ekkor Fodor is dobott egy triplát. Ám az végső szó ebben a negyedben Orgonáé volt, aki a félidő utolsó másodpercében szintén betalált kintről (20. perc: 45-47).
 

A harmadik felvonás Karavdic duplájával kezdődött, de Szabó gyorsan válaszolni tudott. Az ex-veszprémi Lógár talált be ekkor ziccer helyzetben. Orgona támadólepattanót és újabb kosarat szerzett a vendégeknek. Szabó egy középtávolival növelte az előnyt, amire Madár a büntetővonalról ráerősített (25. perc: 49-54). Tóth egy büntetőt, Karavdic pedig egy triplát dobott be. Orgona ziccerezett, de CKE légiósa újra eredményes volt. Orgona erre bedobott egy hármast. Erdei kosarával közeledett a Cegléd, majd Kovács két jó büntetője már egalizálta az állást (29. perc: 59-59). Kovács a vezetést is átvette, sőt növelte is azt az utolsó percben (30. perc: 63-59).
 
A záró negyed Tóth egy jó büntetőjével indult, de Orgona egyből válaszolt rá Szabó szép passzából. Erdei hármasa érkezett ekkor a hazaiaktól, majd még egy. Tóth dobhatott egy büntetőt egy reklamálásért megítélt technikai után, a hazai akcióból pedig Csaba dobott kosarat. Varga volt eredményes a veszprémiektől, majd Tóth dobott egy triplát a CKE részéről (37. perc: 76-63). Csaba tett hozzá kétszer két pontot a különbséghez. Ekkor időt kért a Veszprém. A vendégek eladott labdái megbosszúlták magukat Tóth és Karavdic jóvoltából. A veszprémi pontcsendet Habel törte meg, majd Szabó is betalált, miközben a túloldalon Tóth öt pontot is szerezni tudott. Habel újabb kosarakat szerzett (38. perc: 89-71). Tóth újabb távoli kísérlete volt pontos, majd Varga talált be a vendégek oldalán, akárcsak Orgona. Közéjük egy Horváth-dupla ékelődött. A meccs utolsó pontjait Habel szerezte (40. perc: 94-77).
 
A Veszprém Kosárlabda Klub a következő meccsét majd odahaza, a Vetési Albert Gimnáziumban játssza, november 5-én, 18:00-tól a Vasas Akadémia ellen.
 

Nyilatkozatok
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: „Az első félidőben fej-fej mellett haladtunk, teljesen kiegyenlített, sportszerű és nagyon jó mérkőzést hoztunk. A második félidőben két dolog miatt nyílt ki az olló a Cegléd javára. Az egyik, hogy a sokkal rövidebb kispaddal elfáradtunk. A másik, hogy nem tudtuk kezelni a Cegléd megváltozott, mérhetően agresszívabb védekezését. Gratulálunk nekik, további sok sikert kívánunk!”
 
Siska János, a CKE vezetőedzője: „Gratulálok a csapatunknak a győzelemhez! Sajnos még mindig nem tükrözi a játékunk azt a kemény munkát, amit edzéseken elvégzünk! Nyilván örülünk a győzelemnek, de a hibáinkat ki kell javítanunk! Akkor kezdtünk el jobban játszani, amikor sebességet váltottunk és védekezésben agresszívabban jöttünk ki. Ez a második félidőben meg is hozta az eredményt, mert amint feljavultunk a védelemben, egyből jöttek az extra kinti dobások is támadásban.”
 
Fotók: cegledike.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink