Naptár

Betöltése

Dolgoznak tovább

2018. Február 20.
6 éve
 
A mieinket az NB I/B Piros-csoport előző fordulójában nehéz feladat elé állította a Nagykőrösi Sólymok SE, a vendégek már a bajnoki elején igazolták, hogy jó formában vannak. A bakonyiak egy darabig idegesen pattogtattak, rossz megoldásokat választottak – lassan ocsúdtak fel a hidegzuhanyból. Ám mikor felvették az üzemi hőfokot, elkezdtek ülni a kinti dobásaik. Idővel még figyelmesebbek és összeszedettebbek lettek, és a saját játékukat tolták az előtérbe. A fordulás után agresszívebbek lettek a Pest megyeiek, kizökkentették a helyi kedvenceket a ritmusukból, de a távolról „operált” egyetemisták hamarosan rendezték a soraikat. A hajrában a terheket egymás között jól elosztott Hegedűs Gergelyék pontosabbak és koncentráltabbak voltak a „sólymoknál”, ennek köszönhetően dőlt el az esemény (87-78).

A tizenhárom győzelemmel és négy vereséggel a második helyen álló HOYA-mezesek ősszel már elbántak a soron következő riválisukkal, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE csak egy ideig tartotta velük a lépést. Körtélyesi Gergelyék később sem lassítottak, híveik örömére, közönségszórakoztató műsorral, rohanós tempókosárlabdával szolgáltak. A folytatásban azért lazítottak a gyeplőn, az ellenfél is bizonyította, hogy nem vehetők fél vállról, ám egy még szigorúbb védekezéssel sikerült meglepni őket: a megszerzett labdákkal könnyű kosarakat dobtak. A produkciójuk duzzadt az önbizalomtól, az első félidő végén állandósult a húsz pont körüli különbség. A hazaiakat szerencsére nem altatta el a nagy előny, mert kemény védekezéssel újabb csapdába terelték a becsületükért küzdött alföldieket. Mivel a záró felvonás a huszonkilenc pontos vezetésükről indult, a végén visszavettek a tempóból, már nem törték úgy magukat – amivel élt is a másik oldal (98-80).

A vetélytárs immáron a blokk sereghajtója, a négy diadaluk mellett tizennégy „zakót” számlálnak. Idén mind a hat fellépésüket elvesztették, legutóbb a Knipl Kft. Bonyhádi KSE pályáján véreztek el (93-90). Az együttesükben Szabó Péter, Varga Zalán és Gajic Nemanja a kulcsember, de hiba lenne csak rájuk figyelni, illetve az alakulatukat lebecsülni.

– Most jöhetnénk azzal, hogy a felek nincsenek egy súlycsoportban, ám ha így gondolkodnánk, becsapnánk magunkat, igenis komolyan vesszük a találkozót – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Ha ugyanis nem figyelünk megfelelően a párharcra, könnyen megfricskázhatnak bennünket, mi pedig éppen arra törekszünk, hogy a Csongrád megyeiek behódoljanak nekünk. Az előző mérkőzéseink rávilágítottak arra, hogy a még jobb eredményekért tovább kell dolgoznunk. Az elmúlt napokban szép csendben tettük a dolgunkat. A védekezést illetően most is kellően erélyesnek kell lennünk, nem ajándékozhatunk az ellennek tiszta dobóhelyzeteket. Amennyiben jól reagálunk a történésekre, jó tempóban és koncentráltan pattogtatunk, valamint csapatjátékra törekszünk, akkor kivitelezhetjük azt, amit szeretnénk. Vagyis a legutóbbinál jobb és élvezetesebb kosárlabdát adhatunk elő, amivel megágyazhatjuk a sikerünket.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink