Naptár

Betöltése

Ennél több kell a folytatásban

2014. December 06.
8 éve
 
Soproni MAFC-NyME–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 63-55 (15-12, 15-21, 18-11, 15-11)

Sopron, 100 néző. Vezette: Esztergályos, Szalai, Németh.

Sopron: Karácsonyi 13/3, Szabó, Balogh 16/3, Török 4, Csaplár-Nagy 13. Csere: Berneczei 7/3, Szlávik 5/3, Nagy G. 5/3, Jávor, Bálint, Herczeg. Edző: Barlai Tamás.

Veszprém: Vertetics 16/6, Kováts, Kámán 21, Kelemen, Farkas 11/3. Csere: Nagy R. 3, Sipos, Gáll, Takács 4, Novák B., Oltárczy, Czakó. Edző: Petőfi Áron.

Rossz passzokkal és elpuskázott lehetőségekkel indult a találkozó, ebből a hektikus játékból szerencsére a vendégek kaptak előbb lábra (0-6). Kelemen Bálinték védekezése jól működött, egyre-másra csenték el a labdát az ellenféltől, így gyakrabban vehették célba a gyűrűt. Más kérdés, hogy sok dobásuk maradt kihasználatlan. A hazaiak először a negyedik percben találtak rést a pajzson, kisvártatva pedig kiegyenlítettek, amire Farkas Attila felelt egy triplával (6-9). Petőfi-edző általános cserékkel próbált frissíteni, ám tanítványai (dobó)formája nem akart javulni, ezért a hórihorgas Csaplár-Nagy Arnold vezette, egyértelműen magához tért rivális átvette a vezetést. A mieink játéka a folytatásban is döcögött, az irányzékon 18-14 után sikerült javítani. Takács András is pályára lépett, az előző körben „jegelt” sportoló rögtön dobott egy duplát és leszedett két lepattanót. A társaival 21-21-nél érték utol a vetélytársat, majd Kámán Tamás sikeres büntetőivel újra náluk volt az előny. Ezt követően a pontszegény, alacsony színvonalú összecsapás valamiféle dobópárbajba torkollott, amiből – a palánkok alatt feljavult – csapatunk jött ki jobban (25-33). A nehezen kiharcolt differenciát sajnos a nagyszünetre majdnem sikerült teljesen elherdálni.

Fordulás után hamar egalizált a SMAFC (33-33), miközben a veszprémi kezek folyamatosan remegtek meg: addig egy hárompontost értékesítettek tizennégy próbálkozásból. Később egymás hibáiból éltek a felek, emiatt Gáll Dominikék képtelenek voltak közelebb kerülni a másik oldalhoz (41-37). Szembetűnő volt, hogy a liga egyik, ha nem a legjobb spílere, Farkas is mennyire görcsösen kosárlabdázik – a center futószalagon adta el a labdákat, ráadásul gyenge százalékkal dobott. Még jó, hogy Vertetics Ádám és Kámán riadót fújt, aminek révén a vendégek 46-44-re jöttek fel. Az utolsó negyed elején Vertetics beszórt két triplát, így 50-50-nél minden kezdődhetett elölről. A múlt heti, Széchenyi Egyetem Győri KC-val vívott csatához hasonlóan megint izgalmasan alakult a hajrá. A 36. percben a veszprémiek vezettek (52-53), aztán fordítottak a hazaiak (56-55), majd a végén – büntetődobásokkal – állva hagyták a fegyelmezetlen, zsákolást is elhibázó mieinket.

Petőfi Áron: A védekezésünkkel ismét elégedett lehetek, de a támadójátékunk most is kudarcot vallott: derbit ötvenöt ponttal nem lehet nyerni. Nem bírjuk el, hogy ennyi ziccert kihagyunk, hogy huszonkét tripla-kísérletből csak hármat értékesítünk, hogy a csapatból csak öten szereznek pontot. Ennél sokkal több van bennünk. Egyértelmű, a támadójátékunkat újra össze kell rakni, hogy a következő fordulóban, a megyei rangadón sikeresebbek legyünk.
 
Fotó: veol
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

2023. 09. 23.

Korábbi mérk?zés

V

Pénzügyőr Sportegyesület
VS  Veszprém KK

81 - 67

2023. 09. 15. 19:30

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink