Naptár

Betöltése

Érkezik az Alba Fehérvár is

2014. Augusztus 22.
9 éve
Mondhatni: mindenki a fedélzeten a bakonyi kosárlabdaklubnál. Az egyetemi tornacsarnokban készülő együtteshez a héten a francia Meghan Popotte is megérkezett Guadeloupe-ból, s ott van a társak között Gáll Dominik is. Az előző évadbeli keretből ketten nincsenek ott a tréningeken. Az irányító Oltárczy Máté térdsérülése még nem jött rendbe, de a teljes felépülését követően csatlakozik a kerethez. A pompás tavaszt produkáló Szlávik Tamással más a helyzet. A fiatalember nemrég Angliában járt – egy kosárlabdatáborral egybekötött próbajátékon –, ahol aztán úgy teljesített, hogy egy ottani másodosztályú egyesület szerződést ajánlott neki. Miután élt a lehetőséggel, hamarosan a csatorna túloldalán dolgozhat és sportolhat. A távozása érzékeny veszteséget jelent a mieinknek, emiatt felvetődött egy csapaton belüli átszervezés. Ennek következtében a gárdához egy magas középjátékos is érkezhet. Petőfi Áron vezetőedző reméli, hogy szeptember elején már a teljes kerettel dolgozhat tovább.
Mint már hírt adtunk róla, a Pannon Egyetem VKK augusztus 28-án és 29-én teszttornát rendez a Vetési gimnázium tornatermében. Az eseményen a francia CSM Bonneuil és az MTK Törökbálint biztosan indul, ám a Győr-Szol Szé-chenyi Egyetem a napokban lemondta a részvételét, így a házigazdáknak fejtörést okoztak. A szakvezetés azóta több hazai egylettel vette fel a kapcsolatot, de a korai időpont miatt – egyelőre – egyik sem vállalta az indulást, ezért elkép-zelhető, hogy a veszprémiek két alakulattal neveznek a rendezvényre. Közben eldőlt, hogy Vertetics Ádámék augusztus 29-én (péntek, 19.30 óra) vívnak felkészülési mérkőzést az Alba Fehérvárral, majd a felek másnap Székesfehérvárott ismét egymásnak feszülnek.
Ha úgy tetszik, Petőfi edző lassan teljes kerettel dolgozhat, s mindenki azonos erőállapotba kerülhet. A játékosok jó hangulatban dolgoznak, már a csapatrészekkel kapcsolatos (taktikai) teendők is napirenden vannak, mint ahogy az is kezd körvonalazódni, miszerint az újak mire képesek, hol lehetnek igazán az együttes segítségére. A szakvezetés tehát előbb-utóbb mindenről és mindenkiről tiszta képet kap. A sportolók most a munkamódszereket, a tréner pedig a kosárlabdázók képességeit ismerheti meg. A korábbinál bővebb keretnek köszönhetően a rotációval aligha lesz gond. A régiek közül többen segíthetnek abban, hogy a megújuló csapat igazi közösségé kovácsolódjon. A felkészülés terén a veszprémiek kicsivel az ellenfelek előtt járnak. Persze kell is majd a szufla, nem véletlen a kemény edzések, hiszen október elejétől sok csata vár a társaságra. Kámán Tamásék egyébiránt szeptember elején kapják a csúcsterhelést.
A Pannon Egyetem VKK-nál a négy közé jutást tűzték ki célul az NB I/B Nyugati-csoportjában, de legalább ilyen fontos a játékosok egyéni fejlesztése, az hogy egységes és jó gárda alakuljon ki, hogy idővel minél több helyi fiatal legyen a felnőtt-keret tagja. A mostani tizenévesekből ugyanis kinőhet egy olyan generáció, amely később egy igazán sikeres csapat magját adhatja.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink