Naptár

Betöltése

Év eleji formát mutattak

2016. Január 09.
8 éve
 
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Pécsi VSK-Kronosz Kiadó 77-69 (25-21, 26-20, 11-10, 15-18)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Török, Németh, Esztergályos.

Veszprém: Vertetics 4, Novák 8/3, Kámán 19/6, Körtélyesi 25/6, Takács 14. Csere: Sipos 4, Oltárczy 3/3, Kováts, Blaskovits, Kovács, Májer. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Pécs: Czukor 8, Demeter 12/6, Antóni 12/6, Sértő 10/6, Kővágó-Laska 9. Csere: Krnjajski 10, Popgyákunik 6/6, Berkics 2, Mogyorósi, Kozári. Vezetőedző: Juhász Olivér.

Miközben a Vetési gimnáziumban mindenki kötelezőnek tartotta, biztosra vette Vertetics Ádámék sikerét, az esélytelenebb, de lelkes ellenfél a párharc elején sem tűnt megilletődöttnek: a sportolói bátran „tettek-vettek”, s meglepetésre vezettek is (4-5). A vendéglátók Takács András és – a hamarosan kétszázadik szezonbeli pontját felírató – Kámán Tamás villanásaival fordítottak (8-5), ám már akkor látszott: a karácsonyi-szilveszteri szünet nem tett jót az év végén jó formát mutató mieinknek. Ezzel együtt valamelyest sikerült élesíteni a produkciójukat, egy rövid időre rákapcsoltak: fegyelmezett támadójátékot és agresszív harcmodort bemutatva komolyabb előnybe kerültek (19-10). Csakhogy a negyed hátralévő részében a védekezés nem volt az igazi, és a megingásokat a fiatal Mecsek-aljaiak kihasználták (21-15). Oltárczy Máté pompás átadásával és a rasta-hajától nemrég „megszabadult”, labdákat is szerzett Körtélyesi Gergely látványos zsákolásával folytatódott a mérkőzés, de ez is csak néhány percre hozta lázba az egyetemistákat (34-25). Mérész-edző hiába forgatta a pályán lévő ötösét, túlzottan sokat a cserék sem tettek hozzá a langyos találkozó összképéhez (39-31). Az éllovas bárhogy, bármivel próbálkozott, a teljesítménye annak ellenére nem tudott felpörögni, hogy időnként könnyedén szereztek pontokat, viszont a másodosztályban szenzációsnak tartott hátsó alakzatuk néha átjáró-házhoz hasonlított (51-41). Más kérdés, hogy az irányítást így is kézben tartották – köszönhetően annak is, hogy sokkal több lepattanót szedtek, mint a pécsiek.

Az első félidőben még csak a fejüket csóválták a helyi hívek, akik fordulás után többször bosszankodtak is, hiszen az addigi negyedbeli dobószázalékok (75, ill. 60) a harmadik és a negyedik felvonásban felettébb alacsony értéket mutattak. A vetélytárs úgy gondolta, hogy a csata ne váljon formalitássá: egyik pillanatról a másikra Novák Patrikék nyakán lihegtek, ráadásul szemre is tetszetős akciókkal jelentkeztek (53-48). Mivel a hazaiak tudták: nem ronthatnak, meg kell nyerniük a derbit, begörcsöltek, képtelenek voltak a saját kosárlabdájukat játszani. Közben büntetőket és ziccereket hagytak ki (53-51). A harmadik és a negyedik etapban négy-négy jó mezőnybeli kosaruk volt, többen formán kívül „tüsténkedtek”, hibát-hibára halmoztak. A nézők alig hittek a szemüknek, a kedvenceik nyolc perc alatt két pontra voltak jók, majd a magához képest bizonytalan Kámán megrázta magát, de a főszereplő aztán is – a tizenegy lepattanóig és hat gólpasszig jutott – Körtélyesi volt (57-51). A záró tíz percben sem volt igazi összhang a listavezető spílerei között, sok volt a labdaeladás, a kapkodás és a pontatlanság, amit a koncentráció hiányával lehetett magyarázni (64-56). Az alacsony színvonalú bajnoki hátralévő részében a felek felváltva találtak be, állandósult a tíz pont körüli különbség (75-68). A veszprémiek összességében nem tudták megvalósítani, amit előzetesen elterveztek, a jó játékkal adósak maradtak, ezért a szurkolók ezúttal „csak” a két pontnak örülhettek.

Mérész Csaba: Év eleji formát mutattunk, nem tudtunk azon a szinten játszani, mint amire képesek vagyunk. Hiányzott belőlünk a tűz, de a győzelmünkhöz így sem fért kétség. A jövő héten azon leszünk, hogy ráleljünk a ránk jellemző stílusra.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink