Naptár

Betöltése

Évzáró bankettet tartott a VUKE

2021. Június 12.
2 éve
A Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület is megtartotta a hagyományos évzáró bankettjét, június 12-én, a veszprémi Március 15. úti sportcsarnokban. Az eseményen részt vettek az utánpótlásunk játékosai, az ős szüleik, valamint természetesen az edzők és a klub elöljárói is.
 
A rendezvény kezdetén Naményi Miklós ügyvezető igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd értékelte az évet. Kiemelte a pandémia okozta nehézségeket, amelyek leküzdéséért köszönetet mondott nemcsak az edző kollégáinak, akik remek szervezőkészségről is tanúbizonyságot tettek, hiszen mindig megtalálták a megoldást a problémákra, de külön hangsúlyozta a szülők szerepét is, akik rengeteg energiát fektettek abba, hogy gyermekeik továbbra is sportolhassanak. A sportvezető jelezte, talán a gyerekeknek volt a legnehezebb, annak ellenére, hogy a fiatalok bármihez tudnak alkalmazkodni. A VUKE növendékei ugyanis továbbra is lelkesek voltak, keményen készültek és egytől egyik rengeteget fejlődtek.
Sajnálatos adat ugyanakkor, ám mindenképpen érthető az elmúlt időszak körülményeit nézve, hogy míg a 2019/20-as szezonban kétszász fölötti aktív utánpótlás játékossal büszkélkedhetett az egyesület, addig ez a szám mára százkilenc főre csökkent. A jövő évben az lesz a fő feladat, hogy visszahozzuk a fiatalokat, hogy továbbra is nálunk pallérozódjanak és élvezzék ezt a sportágat, valamint növeljük a legkisebb kosaras palánták bázisát is.
A jövőbeli változások kapcsán kiemelte a bevezetésre kerülő új információs és ügyviteli rendszert, amelyet az edzők mellett a szülők és a gyerekek is használhatnak majd, valamint jelezte egy új, háromszintű kiválasztási szisztéma jövőbeli alkalmazását is.
Naményi Miklós a felnőtt csapatra is kitért a változások kapcsán, hiszen a kosarazni kezdők számára a legnagyobb motivációt talán az jelenti, hogy egy nap majd ott játszanak. Éppen ezért fontos, hogy a felnőtt gárda is fejlődjön, amelyet elősegíthet az a körvonalazódó terv, miszerint közösségi tulajdonba kerülhet az együttes. Három város, három csapata fogott össze ebből a célból, egy-egy első osztályú vízilabda és jégkorong csapat, valamint a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. Mindez azt jelentené, hogy a tulajdonos szurkolóknak befolyásuk lesz majd a működésre és teljesen transzparens lesz számukra annak háttere. Az ügyvezető jelezte, reméli, hogy hamarosan már sokkal többet is elárulhat minderről, és bízik benne, hogy a jelenlévők közül is lesznek majd olyanok, akik a csapat tulajdonosai szeretnének lenni.
 

A szezonösszegzés után a legjobb fiatalok kerültek a figyelem középpontjába, és korosztályonként megkapták a nekik járó egyéni elismeréseket. Alább a teljes lista:
 
U11
Legtöbbet fejlődött játékos: Mérész Barnabás
Legjobb védő: Varga Dávid
Legjobb játékos (MVP): Szokolik Gergely
 
U12 lány
Legjobb játékos (MVP): Kalincsák Anna
 
U12 Fiú
Legtöbbet fejlődött játékos: Szalai Rajmund
Legjobb védő: Szabó Milán
Legjobb játékos: Veres Máté
 
U14
Legtöbbet fejlődött játékos: Boga Bertalan
Legjobb védő: Dominyák András
Legjobb játékos: Kertész Bálint
 
U16 lány
Legtöbbet fejlődött játékos: Ráskai Zsuzsanna
Legjobb védő: Makó Natália
Legjobb játékos: Kántor Zsófia
 
U16 fiú
Legtöbbet fejlődött játékos: Siskovits Ákos
Legjobb védő: Ráskai Zoltán
Legjobb játékos: Végh Mátyás
 
U18
Legtöbbet fejlődött játékos: Osztoics Milán
Legjobb védő: Varga Ádám
Legjobb játékos: Kalincsák Kolos
 
medyum

A jövő reménységein túl elismerésben részesült az év edzője is. A kollégák ebben a szezonban Szokolik Gergely munkáját ismerték el ilyen módon.
 
Ezután elbúcsúztunk két távozó remek edzőnktől is, Mérész-Fitos Marianntól és Oláh Gabriellától, akik sokat tettek azért, hogy a gyerek megszeressék ezt a sportágat és edzésről edzésre fejlődjenek.
 
Majd a nap talán lefontosabb momentumaként Petőfi Lajost búcsúztatta az egyesületünk, aki felnőttcsapatunk egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője, később pedig hosszú évekig utánpótlásunk lelkiismeretes és nagytudású szakembere volt, egyik fő letéteményese a VUKE alapjainak. Lajos bácsit mind a kollégák, mind a gyerekek,  mind a rendezvényre kilátogató szülők hosszú vastapssal köszöntötték. A nyugdíjba vonuló ikon megköszönte a búcsúztatást, majd kiemelte, külön öröm számára, hogy a ma díjazott fiatalok szinte mindegyike megfordult a keze alatt, jó látni az ő fejlődésüket, akárcsak az egész szervezetét.
 
Medyum
A díjazottaknak ezúton is szívből gratulálunk, a búcsúzóknak pedig köszönünk mindent, amit egyesületünkért tettek. Mindannyijuknak további sok sikert kívánunk!
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink