Naptár

Betöltése

Évzáró eseményt tartottak fiataljaink

2022. Június 14.
1 éve
A Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület idén is megtartotta a hagyományos évzáró bankettjét, a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokában. A június 11-i eseményen részt vettek az utánpótlásunk játékosai mellett a szülők és természetesen az edzők is, valamint a sportszervezet elöljárói.
 
A rendezvény első felében a legjobb ifjú sportolók kerültek a főszerepbe, ugyanis korosztályonként megkapták a nekik járó egyéni elismeréseket, amelyek a klub egykori legendás alakjainak nevét viselték immáron, a sportszervezet decemberi, hetvenedik évfordulós ünnepségen tett bejelentés szerint. A díjakat a névadók adták át, az elhunyt Horváth Zoltánt öccse, Mátyás képviselte.
 
Szathmáry Attila és Somogyi Dániel 
 
U11-es Simonyi csapata
- Legtöbbet fejlődött játékosnak járó Horváth Zoltán díj: Simon Dominik
- Legjobb védőnek járó Szathmári Attila díj: Sámpár Soma
- Legjobb játékosnak, azaz MVP-nek járó Dr. Fülöp István díj: Fehér Benedek
 
U11-es Botev csapata
- Legtöbbet fejlődött játékosnak járó Horváth Zoltán díj: Petrovai Máté Ede
- Legjobb védőnek járó Szathmári Attila díj: Somogyi Dániel
- Legjobb játékosnak, azaz MVP-nek járó Dr. Fülöp István díj: Sikos Levente
 
U11-es Farkasok csapata
- Legtöbbet fejlődött játékosnak járó Horváth Zoltán díj: Cserny Csanád
- Legjobb védőnek járó Szathmári Attila díj: Szokolik Olivér
- Legjobb játékosnak, azaz MVP-nek járó Dr. Fülöp István díj: Andor Dániel
 
U12-es Leopárdok csapata
- Legtöbbet fejlődött játékosnak járó Horváth Zoltán díj: Tenk Flórián
- Legjobb védőnek járó Szathmári Attila díj: Borbély Levente
- Legjobb játékosnak, azaz MVP-nek járó Dr. Fülöp István díj: Kelemen Bence
 
U12-es Oroszlánok csapata
- Legtöbbet fejlődött játékosnak járó Horváth Zoltán díj: Hontai Márton
- Legjobb védőnek járó Szathmári Attila díj: Sulyok Máté
- Legjobb játékosnak, azaz MVP-nek járó Dr. Fülöp István díj: Varga Dávid
 

U14-es csapat
- Legtöbbet fejlődött játékosnak járó Horváth Zoltán díj: Fekete Sándor
- Legjobb védőnek járó Szathmári Attila díj: Kuczik Barnabás
- Legjobb játékosnak, azaz MVP-nek járó Dr. Fülöp István díj: Kiss Zétény
 
U16-os lány csapata
- Legtöbbet fejlődött játékosnak járó Horváth Zoltán díj: Máhl Rebeka
- Legjobb védőnek járó Szathmári Attila díj: Márton Adél
- Legjobb játékosnak, azaz MVP-nek járó Dr. Fülöp István díj: Kalincsák Anna
 
U16-os fiú csapat
- Legtöbbet fejlődött játékosnak járó Horváth Zoltán díj: Bertalan Máté
- Legjobb védőnek járó Szathmári Attila díj: Ráskai Zoltán
- Legjobb játékosnak, azaz MVP-nek járó Dr. Fülöp István díj: Pungur Zétény
 
U18-as csapat
- Legtöbbet fejlődött játékosnak járó Horváth Zoltán díj: Kiss Levente
- Legjobb védőnek járó Szathmári Attila díj: Varga Ádám
- Legjobb játékosnak, azaz MVP-nek járó Dr. Fülöp István díj: Végh Mátyás
 
 

A jövő reménységein túl elismerésben részesült az év edzője is. A kollégák ebben a szezonban Szeifert Zalán munkáját ismerték el ilyen módon, így ő vehette át a Petőfi Lajos díjat.
 
Ezúton is szívből gratulálunk mindenkinek!
 
Az egyesület a szezon végeztével három edzőtől búcsúzott el, ám tették ezt még korábban, az előző hét folyamán egy-egy edzés keretében, a saját csapatuk körében. Távozott a VUKE edzőinek sorából Szitár Zsófia (2020-22), Szokolik Gergely (2016-21) és Horváth Ákos (2021-22).  Ezúton is köszönjük a kiváló szakembereknek az áldozatos és példaértékű munkát, amelynek hála, a rájuk bízott gyerekek megszerették ezt a sportágat és edzésről edzésre fejlődtek.
 
Az egyéni elismerések átadását követően Naményi Miklós elnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd értékelte a mögöttünk álló 2021-22-es szezont a VUKE szempontjából, majd természetesen a következő időszakra is előretekintett.
 
A sportvezető a beszéde elején a sportág globális és magyarországi népszerűségét emelte ki, majd a veszprémi egyesület történetére és eredményeire tért ki: ,,A kosárlabdát kétszászhúsz országban játszák, három szakágban, ami szintén párját ritkítja: öt az öt elleni, három a három elleni és kerekeszékes kosárlabda. Ezt a játékot egyetemen találták ki, és azóta is egyetemi sportnak tekinthető, amely mára a világ második legnépszerűbb sportágává vált. Ez Magyarországon is megmutatkozik, hiszen a teremsportok esetében ez a legnagyobb nézőszámmal rendelkező sportág.

Veszprémben 1951 óta van jelen a kosárlabda, amely mindig is az egyetem keretein belül működött. Az elmúlt hetven évben háromszor volt az NB I tagja a csapat. 1994-ben azonban az NB II-ből már nem az első osztályba, hanem az akkor alakult NB I/B-be jutott fel az együttes, és azóta is ott szerepel. A szakmai munkát a következő eredmények tükrözik: három-három ezüst- és bronzérem a bajnokságban, egy kupagyőzelem és egy kupaezüst. Ebből 2013 óta datálható a két bajnoki ezüst és a kupasikerek. Mindezeken felül kiemelkedő eredményként könyvelhető el a sportág veszprémi jelenléte szempontjából, hogy évente ötszáz fő részvételével szervezünk streetball versenyt. Érdemes megemlíteni, hogy tavaly 70 csapat nevezett be, ebből az U12-es korosztályban annyian, amennyien csak Budapesten regisztráltak ebből a korcsoportból.”
 

Naményi Miklós ezután kitért a veszprémi kosárlabda utánpótlásának helyzetére: „2008 előtt nem volt szervezett utánpótlás nevelés, ám az elmúlt tizenöt szezonban odáig jutottunk, hogy játékosaink már a korosztályos válogatottak ajtaján kopogtatnak. Tervezetten, egy százötvenoldalas szakmai rendszer alapján dolgoznak a gyerekeink nap mint nap, több mint kétszázan. Tizenöt csapatunk versenyez, összesen többszáz mérkőzést játszva évente. Ebből az U18-as csapatunk idén ötvenhármat tudhatott a magáénak, amely mindenképpen kiemelendő. Ezek a csapatok az egész országban viszik Veszprém jóhírét.
 
Itt állunk ebben a csarnokban, amit mi újítottunk fel, és most a palánkokat cseréljük ki, mindezt saját erőből. Persze a TAO támogatás sokat jelentett, de azt sem segítséggel gyűjtöttük össze. Sajnos a felépített, sikeresen fejlődő és működő klubunk egyre elszigeteltebben létezik. Nagyon hálásak vagyunk az éves városi sporttámogatásért, de be kell látni a város sportjáért dolgozó vezetőinknek, hogy ezzel a veszprémi kosárlabda sport helyzete nincs megoldva.
 
Örömmel olvastam, hogy Polgármester úr egy Facebook bejegyzésében leírta, Veszprémben infrastruktúrával erősítik meg azokat a sportteljesítményeket, amelyeket a város sportolói elértek. Szeretettel várjuk az előbb említett sikerek infrastrukturális támogatását, amennyiben azok a város szemüvegén keresztül is sikeresnek tekinthetők. Ha nem, az is egy szemlélet. Az elmúlt hetven évben hozzászoktunk ahhoz, hogy itt a kosárlabda mostohagyerek.
 
Az elmúlt években nap, mint nap azért harcoltak és hoztak áldozatot kollégáink, hogy szeretett sportágunk fejlődjön. Most mindenki tudja, hogy nem csak a fejlődésért, hanem az életben maradásért küzdenek. Mindent odaadnak azért, hogy az itt lévő gyerekek sportolni tudjanak. Felelősnek érzik magukat ezekért a fiatalokért, a sportágukért, ami az életük. Soha nem adjuk, adják fel és mindenen túljutnak, de ilyen nehéz helyzetben még nem voltak. Segítségre van szükségük!
 
Tisztelt Városvezetés, tisztelt kosárlabda szerető közösség! Most mindenki megmutathatja, hogy mennyire a fontos a kosárlabda Veszprémben! Hogy nincs különbség a sportoló gyerekek között, csak azért, mert nem egyforma sportot űznek! Mindegyiknek ugyanaz a lehetőség jár! Ami engem és kollégáimat illeti, mindent meg fogunk tenni, hogy szembe szálljunk a lehetetlennel, de segítséggel a lehetetlen nem létezik.”

 
Az esemény zárásaként nem maradhatott el ezúttal sem a közös fotózkodás – a gyerekek mindannyian, majd csapatonként. Ezt követően mindenki elkezdhette a jól megérdemelt nyári szünetet, amely során természetesen idén is megrendezésre kerül az egyesület nyári kosárlabdatábora, ahová mindenkit szeretettel várunk!.
 
Hajrá VUKE, hajrá Veszprém!
 
Az eseményen készült összes fotó, amelyet Wolf Attila készített, ezen a linken tekinthető meg.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink