Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Dunaharaszti - Veszprém

2023. Szeptember 30.
7 hónapja
Október 7-én, szombaton 15:00-tól a Veszprémi Kosárlabda Klub idegenben lép pályára az NBI/B Zöld csoport alapszakaszának harmadik fordulójában. A vendéglátója a Dunaharaszti MTK lesz a Dunaharaszti Sportcsarnokban.
 
A Dunaharaszti kosárlabda szakosztálya 2008-ban jött létre, amelynek alapjait az 1992-ben elindult Haraszti Sasok csapata jelentette. Az előző szezonban is a Zöld csoportban szerepelt a gárda, és az alapszakaszt tíz győzelemmel és tizenkét vereséggel a hatodik helyen zárta, majd a rájátszásban is ebben a pozícióban végzett.
 
A 2023/24-es idényt magabiztos győzelemmel kezdték hazai pályán, amikor is 93-64-re az Eszterházy SC-t múlták felül Ughy Albert tanítványai a 28 pontot, 10 lepattanót és 3 gólpasszt jegyző hátvéd, Burai Róbert vezetésével. A második fordulóban Nagykőrősre látogattak, és nagyon szoros vereséget szenvedtek 78-75-re. Ezen a találkozón Burai 17 pontot jegyzett, viszont rajta kívül még négy játékos is kétszámjegyű pontot termelt: Fekete 18, Joó 11, Pafféri és Simonics pedig 10-10 egységig jutott.
 
 
A Veszprém a nyitófordulóban a tavalyi bronzérmes Tiszaújvárostól kapott ki egy végletekig kiélezett meccsen 83-85-re hazai pályán, majd a következő meccsét is a Vetési Albert Gimnáziumban játszotta, ekkor az NKA Universitas Pécs II. csapata volt a vendég. A végül 30 pontig jutó Madár András vezetésével a bakonyiaknak egyszer sikerült ledolgoznia a meccs folyamán egy tizenkétpontos hátrányt, sőt át is vették a vezetést később, ám végül a pécsi akadémisták magabiztos győzelmet arattak 69-87-re. A találkozót követővel a veszprémi vezetőedző, Alex Geddes elégedetlenségének adott hangot a játékosai teljesítményét illetően, amelyet méltatlannak talált a klubhoz és annak szurkolóihoz.
 
Jelentős javulásra van tehát szükség a Veszprém KK együttesétől, ha be szeretnék gyűjteni az első győzelmüket idegenben egy olyan együttes ellen, amely egy sima hazai győzelmen és egy egylabdás idegenbeli vereségen van túl, utóbbit ráadásul egy tavaly még Piros csoportos csapattal szemben szenvedte el.
 
A soron követkető bajnoki előtt csapatunk szerb származású, de kosárlabdamagyarnak számító játékosát, Todor Prodanovicsot kérdeztük meg. Az eddig 9,5 pontot és 3,5 lepattanót átlagoló 201 cm magas bedobó a következőket mondta el a mögöttünk álló összecsapásokról: „Az első meccs a Phoenix ellen nagyon jó volt, remekül játszottunk, elégedettek voltunk azzal, ahogy mindenre reagáltunk. Kiválóan sikerült a felkészülésünk, az edző nagyon jól felkészített minket, de sajnos a végén kikaptunk, hiába vezettünk 38 percig. A második találkozonkón a Pécs ellen nem teljesítettünk jól, sok lepattanót hagytaunk az ellenfelünknek, és nem voltunk igazán eredményesek támadásban. Úgy érzem, ezek voltak a fő okai annak, hogy elveszítettük azt a mérkőzést.”
 
Ezt követően a soron következő meccsre is kitért: „A következő, Dunaharazsti elleni meccsről elmondhatom, hogy egyértelműen a győzelem a célunk, már csak azért is, mert jelenleg 0-2-re állunk. Keményen készülünk, jók az edzéseink, összeállt a kémia a csapatban, mindenki motivált és tudjuk, mi a célunk erre a szezonra. Szombaton meg kell tennünk az első lépést a siker útján.”
 
Todor végezetül megosztotta az eddig személyes tapasztalatait Veszprémről: „Nagyon jól érzem magam itt Veszprémben, élveztem a hangulatot az első két hazai meccsünkön. A szurkolók sokat segítenek és plusz erőt adnak nekünk. Láttam, hogy a kosárlabda sokat jelent ezeknek az embereknek, és mindent megteszünk, hogy visszahozzuk a veszprémi kosárlabda régi fényét ennek a klubnak és a városnak, mert a helyiek megérdemlik mindezt.”
 
A szombati mérkőzésről nem lesz élő stream egyetlen csatornán sem. Így javasoljuk Szurkolóinknak, hogy a találkozó eredményének folyamatos alakulását a hunbasket.hu oldalán kövessék figyelemmel, és szurkoljunk a fiúknak, hogy elhozzák a két pontot.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: kosarlabda.dmtk.hu és Ulrich Tamás (veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink