Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Fót – Veszprém

2022. November 30.
1 éve
December 4-én, vasárnap, 17:00-tól folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára, amely a ligaújonc PHOENIX-MT Fót otthonában lép majd pályára, a fóti PHOENIX Sportcsarnokban
 
Vendéglátóink az előző idényben Újpest-MT néven vitézkedtek a Zöld csoportban, és lettek másodikak a bajnokságban, miután habár szoros csatában, de 3-0-s összesítéssel alulmaradtak a Ceglédi KE-vel szemben. Az ezüstérem ellnére végül ők is feljutottak a Piros csoportba.
 
A nyáron több játékossal is megerősítették a keretüket. Jordan Ismael Santiago amerikai légiósként csatlakozott, egyes és kettes poszton egyaránt bevethető. Az A csoportos Nyíregyházi Blue Sharks együttesétől érkezett Bus Iván irányítónak. Két fiatal tehetséget is szerződtettek, az erőcsatár Bálint Bencét az NKA Pécstől, valamint a kettes-hármasként játszó Konta Zalánt az Óbudai Kaszásoktól. Emellett megtartottak olyan meghatározó játékosokat, mint Katona Bence, Varga Dániel és az újdonsült csapatkapitánynak kinevezett 205 cm magas center, Horváth Márton.
 
 
A bajnokságban az eddigi mérlegük négy győzelem és hét vereség, amellyel e sorok írásakor a tizenkettedik helyen állnak. A szezont egyből egy meglepetés győzelemmel indították a BKG otthonában (87-97), majd a Jászberénytől otthon elszenvedett verségük után, szintén Fóton sikerült nyerniük a DEAC U23 ellen. Ezt négy vereség követte zsinórban, a MAFC, az Óbuda, az NKA Pécs és TF ellen. Majd nyerni tudtak Nagykőrösön (80-86), míg a PVSK otthonában kikaptak (111-70). A jelenlegi formájukat azonban jól mutatja a legutóbbi két meccsen nyújtott teljesítményük. Előbb odahaza nyertek a CKE ellen, visszavágva a Zöld csoportos bajnoki döntőért (78-69), majd épphogy kikaptak Surmann Gábor tanítványai a jelenleg harmadik Vasas vendégeként (84-79).
 
A fótiak legponterősebb játékosa Katona Bence, a maga 18,4 pontos átlagával, akit Jordan Ismael Santiago (14,6) és Varga Dániel (12,6) követ a házirangsorban.
 
A Veszprém Kosárlabda Klubnak tovább tartott a vereségsorozata. A bakonyiak múlt szombaton odahaza fogadták a BKG PRIMA Akadémiát, és habár többször is feljöttek egy labdányi távolságra, végül huszonöt pontos verséget szenvedtek (68-93), ezzel tizenegy forduló után is nyeretlenek. A csapat folyamatosan azon dolgozik; hogy a nemrég igazolt két új játékosa Horváth Ákos és Kis Raul teljesen beépüljön a csapatba, és összeálljon az együttes játéka. Jó pár biztató jelet láthattak is már a veszprémi drukkerek az elmúlt találkozókon, de a siker még elmaradt. Bízzunk benne, hogy vasárnap átszakad a gát, habár nehéz feladatnak ígérkezik, látva leendő ellenfelünk pillanatnyi formáját.  
 
A Fót elleni találkozóról a PHOENIX-MT Fót Facebook oldalán lesz élő közvetítés, így azt követve lehet szurkolni a fiúknak, hogy begyűjtsék a két pontot.
 
Hajrá, Veszprém!
 

Fotók: Ulrich Tamás és facebook.com/phoenixmtfot

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink