Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: TF-BP - Veszprém

2023. Január 17.
1 éve
Január 21-én, szombaton, 18:45-től folytatódik az NBI/B Piros csoportjának alapszakasza a Veszprém Kosárlabda Klub számára. Horváth Ákos legénysége ezúttal útra kell, hogy a Sport 11 Sportcentrumban megmérkőzzön a TF-BP együttesével a tizenhetedik fordulóban.
 
A két alakulat október közepén találkozott egymással először, akkor Veszprémben. A szépszámú hazai közönség előtt egy félidőn át vezettek Szabó Péterék, ám a harmadik negyedben tizenkét ponttal volt jobb a fővárosi csapat, amely végül 65-76-ra megnyerte a meccset, az előző szezonban még nálunk játszó Dancsecs András vezetésével, aki huszonöt pontig jutott.
 
A TF-BP jelenleg a tabella kilencedik helyén áll, mérlege hat győzelem és tíz vereség. Az újévben előbb legyőzték odahaza a CKE-t 88-76-ra, majd múlt hétvégén a Vasas Akadémia otthonában kaptak ki 82-55-re. A soraikban szerepelt immáron téli igazolásuk, Kelenföldi Domonkos, aki az eddigi két meccsén új csapata színeiben 19 pontot, 7,5 lepattanót, 2,5 labdaszerzést és 25 VAL-t átlagol. A TF legponterősebbje továbbra is Dancsecs András, aki 19,5 pontja mellé még 4,9 lepattanót, 4,8 gólpasszt, 1,9 labdaszerzést és 23,6 VAL-t tesz hozzá a közöshöz mérkőzésenként.
 

A Veszprém az előző fordulóban a listavezető NKA Pécset fogadta, ám sajnos nem sikerült borítania a papírformát, pláne nem a kisebb bokasérüléssel bajlódó Orgona Gergő hiányában. A bakonyi csapat azonban tisztességgel küzdött, és a 75-109-es végeredmény ellenére is azt lehet mondani, hogy javuló tendenciát mutat a csapat és több játékos teljesítménye is 2023-ban.
 
A soron következő összecsapás előtt fiatal hátvédünket, a tizennyolc éves Varga Ádámot kérdeztük meg, aki a két fél legutóbbi találkozóján remek védekezésével hívta fel magára a figyelmet. Az ifjú játékos a következőket nyilatkozta: „Az előző mérkőzés tanulságait levonva, teljes gőzzel edzünk tovább a héten. A TF ellen sem számítunk könnyű meccsre, stabil csapatuk van, sok jó játékossal. De mindent beleadva fogunk küzdeni a meccs teljes időtartama alatt. Ezúton szeretném megköszönni a szurkolók támogatását és hogy mellettünk állnak.”
 
A szombati mérkőzést élőben lehet majd követni a Sport Média YouTube csatornáján. Szurkoljunk  fiúknak a képernyő előtt, hogy sikerüljön idegenben megszerezni a szezonbeli első győzelmüket.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotó: Ulrich Tamás - veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink