Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – Dávid Kornél KA

2022. November 15.
1 éve
Ezen a héten két találkozó is vár a Veszprém Kosárlabda Klubra. Előbb november 17-én, csütörtökön, 19:00-tól lép parkettre Hepp Kupa mérkőzésen a Vetési Albert Gimnáziumban Naményi Márk csapata. Ellenfele a Dávid Kornél KA lesz. Majd vasárnap, azaz november 20-án Salgótarjánban játszik a bakonyi alakulat bajnoki találkozót.
 
A Veszprém Kosárlabda Klub a második fordulóban kapcsolódott be a Hepp Ferenc Emlékkupa küzdelmeibe. Ekkor Szombathelyre látogattak Orgona Gergőék, és a SZOESE, azaz a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület ellen játszottak és nyertek 57-59-re úgy, hogy kizárólag a fiatal játékosai szerepeltek a veszprémieknek a mérkőzésen. Ezt jól jelzi, hogy a vendégek legponterősebb játékosa Birkás András volt, aki harminc pontig jutott.
 
 
A következő ellenfél az a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia lesz most csütörtökön, amely a Zöld csoportban szerepel, és jelenleg a tizenkét csapatos tabella kilencedik helyén áll három győzelemmel és öt vereséggel. Legponterősebb játékosuk Bata Olivér, aki 14,8 pontot átlagol, de Molnár Dániel (13,6) és Simon Benedek (12,5) is kiemelendő. Magyarország eddigi egyetlen NBA játékosának akadémiája szintén a második fordulóban szállt be a kupasorozatába. Mosonmagyaróváron a MOGAAC  csapatával (a kilenccsapatos NB II. Nyugati csoport nyolcadik helyezettje) csaptak össze, és diadalmaskodtak 59-71-re a Molnár-Bata-Dordevic trió vezetésével.
 
Csütörtökön tehát  egy igazi kupameccsre várjuk a Szurkolóinkat. Aki nem tudna eljönni a találkozóra, az a YouTube csatornánk közvetítése előtt drukkolhat. Az osztálykülönbség miatt a papírforma a veszprémi fiúk mellett szól, akiknek színeiben ráadásul ekkor fog hazai pályán bemutatkozni a két új szerzemény, Kis Attila Raul és a visszatérő Horváth Ákos. Ugyanakkor biztosra kell mennie a fiúknak, hiszen egy esetleges vereség a kupasorozatból való azonnali kiesést jelentené. Drukkoljunk minél többen a helyszínen, hogy sikerüljön kiharcolni a negyedik fordulóba jutást. Nem mellékesen egy győzelem nagy lökést jelenthetne a vasárnapi salgótarjáni, bajnoki összecsapásra is.
 
Hajrá, Veszprém!
 
 
Fotók: Ulrich Tamás és Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink