Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – NKA II.

2023. Szeptember 25.
7 hónapja
Szeptember 29-én, pénteken 18:00-tól a Veszprémi Kosárlabda Klub ismét hazai pályán, azaz a Vetési Albert Gimnáziumban lép pályára az NBI/B Zöld csoport alapszakaszának második fordulójában. Az ellenfél neve jól csenghet a kosárlabda szurkolók fülében, hiszen az NKA Universitas Pécs II. a tavaly az „A” csoportba feljutó „nagytestvér” a fiókcsapatának tekinthető.
 
Nagy valószínűséggel nehéz meccsre van kilátás a veszprémi együttes számára, hiszen egyrészt a Rátgéber Akadémia második számú férfi csapatának soraiban számos tehetséges játékos található, másrészt jól is kezdték a Baranya megyeiek a Zöld csoportos küzdelmeket. Az első fordulóban ugyanis a tavaly még - a Veszprémhez hasonlóan – Piros csoportos Nagykőrősi Sólymok KE ellen tudtak nyerni hazai pályán 85-78-ra úgy, hogy az utolsó negyed kezdetén még nyolcpontos hátrányban voltak. Az utolsó tíz perc azonban 31-16 arányban az övék lett, amely egyértelműen jelzi, nincs gond az erőnlétükkel. A legeredményesebb pécsi játékos Kazy Balázs (alábbi képen) volt, aki 29 pontot termelt, de érdemes kiemelni Angyal Medárd 15 lepattanóját is. Bizakodhatva várhatja tehát Sértő Ádám vezetőedző és csapata az újabb ex-Piros csoportos ellenfelét.
 
 
A Veszprém a nyitófordulóban a tavalyi bronzérmes Tiszaújvárost fogadta, és nagyszerűen kezdett a bakonyi gárda, hiszen az első negyedet tizenhárom ponttal nyerte. A Phoenix azonban a második félidőben magára talált, és a negyedik negyedben megfordította az állást, majd végül nagy izgalmak után nyerni tudott. A hazaiak mestere Alex Geddes azonban pozitívan értékelt a találkozó után, elégedett volt csapata teljesítményével és hozzáállásával.
 
Azon a mérkőzésen is hozta a maga megbízható teljesítményét a veszprémiek csapatkapitánya, az irányító Szabó Péter, aki egy 15 pontos és 12 gólpasszos dupla-duplát tett le az asztalra (23-as VAL). A rutinos játékmestert kérdeztük meg a szezonbeli második meccs előtt, aki a következőket nyilatkozta oldalunknak: „Fájó vereségen vagyunk túl, amit most pénteken szeretnénk kijavítani. Éppen ezért nagyon várjuk a találkozót. A hibákat megbeszéltük, és becsülettel felkészülünk a pécsiek ellen. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan kijöttek nekünk szurkolni a nyitófordulóban, remélem, most is szép számmal lesznek majd a szimpatizánsaink.”
 

A bajnoki nyitányon nagyszerű hangulatot teremtettek a veszprémi drukkerek, akik létszámukkal, jelenlétükkel és támogatásukkal jelezték, nem csökkent a csapat iránti szeretetük a lefelé történő osztályváltás ellenére sem. Ezt ezúton is nagyon köszönjük!
 
Most pénteken is szükség lesz a bíztatásukra, hiszen úgy tűnik, kemény feladat vár Madár Andrásékra. Emlékeztető jelleggel most is jelezzük az autóval érkező szurkolók számára, hogy a Vetési Gimnázium udvarában, hátul ezúttal is lehet majd parkolni. Aki pedig nem tudna esetleg eljönni a nyitómeccsre, az élőben nézheti majd az összecsapást a YouTube csatornánkon.
 
Hajrá, Veszprém!
 
Fotók: ratgeberakademia.hu és Ulrich Tamás (veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink