Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Veszprém – Óbuda

2021. December 08.
2 éve
Az NBI/B Piros csoportjának tizenkettedik fordulójában a Veszprém Kosárlabda Klub az Óbudai Kaszásokat látja vendégül a Vetési Albert Gimnáziumban december 10-én, pénteken 17:00-tól. Egy olyan mérkőzés vár most a hazaiakra, amely több szempontból is fontos a csapat, a klub és annak szurkolói számára.
 
Az egyik ilyen ok maga a bajnokság állása. A Veszprém ugyanis az előző hétvégén, szoros meccsen és nagy csatában ugyan, de kikapott az NKA Pécs otthonában 78:70-re, ezzel leszorult az alapszakasz képzeletbeli dobogójáról, és most az ötödik helyen áll. Igaz, a bajnokság szoros, és valamivel több, mint a fele még hátravan az alapszakasznak, de a versenyben maradáshoz elengedhetetlen begyűjteni a két pontot ezen a héten.
 
A második indok nem más, minthogy ebben a naptári évben most fog utoljára pályára lépni a piros-szürke alakulat a Vetési Albert Gimnáziumban, így mindenképpen szeretnék győzelemmel megörvendeztetni a fiúk a mellettük mindvégig kitartó drukkereket, és szép játékkal kívánni nekik kellemes ünnepeket, két héttel karácsony estéje előtt.
 
A még fentieknél is erősebb, harmadik motivációs tényező pedig nem más, minthogy egyesületünk erre a napra szervezte azt az ünnepséget, amelyen a veszprémi kosárlabdázás megalakulásának hetvenedik évfordulója előtt tisztelegnek a résztvevők. A mérkőzésre és az azt követő, zártkörű ünnepi bankettre szép számban érkeznek az egykori játékosok és edzők, hogy ismét találkozzanak és visszaemlékezzenek a közösen megélt, szép emlékekre. A múlt főszereplői tehát ott lesznek a lelátón, és szurkolni fognak az utódok sikeréért.
 

Abban azonban biztosak lehetünk, hogy az Óbudai Kaszások nem azért jönnek Veszprémbe, hogy asszisztáljanak az ünnepséghez. Armaghani Saeed csapata jelenleg négy győzelemmel és hat vereséggel állnak a tabella tizedik helyén. A legutóbbi fordulóban hazai pályán kikaptak a Budapesti Honvédtól 59:85 arányban. Az idegenbeli mérlegük egy győzelem és két vereség, előbbit a Nagykőrös otthonában érték el még október közepén (93:95). Legeredményesebb játékosuk Czura Attila, aki 17,9 pontot átlagol, de rajta kívül még négy társa szállít legalább kilenc pont felett meccsenként, köztük az egykori Veszprém-játékos, Czirbus József.
 
A Veszprém az elmúlt hetekben felemás arcát mutatja. Martin Blaho együttese a hazai találkozóit megnyerte, de idegenben kétszer is kikapott, előbb a BKG ellen, majd múlt szombaton a NKA Pécs vendégeként. Nagy szükség lenne tehát arra, hogy az őszi idényből hátralevő két meccset megnyerje, azaz pénteken idehaza az Óbuda ellen, majd egy héttel rá Pápán is begyűjtse a két pontot.
 
A Veszprémi Kosárlabda Klub ügyvezetőjét, Naményi Miklóst kértük meg, hogy ossza meg gondolatait a pénteki, sok szempontból nagy jelentőséggel bíró mérkőzésről: „Nagy nap lesz számunkra december 10., mert ezen a napon ünnepeljük a veszprémi kosárlabdázás 70. évfordulóját. Biztos vagyok benne, hogy az egész csapat emelkedett hangulatban fog pályára lépni és extra motivációval, valamint remek játékkal fogja megtisztelni minden jelenlévő vendégünket, a minket egész éven át támogató szurkolókat, valamint a jelenlegi és leendő szponzorainkat. Szeretnénk megköszönni az Óbudai Kaszásoknak, hogy igazi sportbarátként rugalmasak voltak az aznapi mérkőzések időpontjait illetően.”
 
Bízunk benne, hogy erre a mérkőzésre még több szurkolónk kilátogat majd a Vetési Gimnáziumba, hogy köszöntse a lelátón helyet foglaló korábbi hősöket, majd bíztassa a jelenkori kedvenceket. Aki mégsem tudna eljönni, annak figyelmébe ajánljuk, hogy a Facebook és a YouTube csatornánkon egyaránt nézhető lesz ezúttal is a meccsünk.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a találkozó továbbra is csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható, továbbá ismét kötelező a maszkviselés a zárt térben rendezett sporteseményeken, így a Veszprém Kosárlabda Klub mérkőzésein is. Fontos, hogy a védettségi igazolvány csak arcképes hatósági igazolvánnyal (érvényes útlevél, jogosítvány, személyazonosító igazolvány) együtt jogosít fel a belépésre. Megértésüket köszönjük. Vigyázzunk egymásra!
 
Hajrá Veszprém!
 

 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink