Naptár

Betöltése

Forgott a Vertetics-Kámán-Farkas tengely

2015. Január 10.
9 éve
 
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–MKB-Euroleasing Vasas 82-64 (28-17, 14-22, 21-13, 19-12)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Tóth, dr. Magyari, Németh.

Veszprém: Vertetics 14, Novák P. 2, Kámán 30/9, Sipos 6, Farkas 18. Csere: Novák B. 2, Nagy 2, Gáll, Fekete 4, Szabó 4, Oltárczy. Másodedző: Mérész Csaba.

Vasas: Mészáros 7/6, Tóth 12/3, Kozma, Krivacevic 18/3, Bános 9. Csere: Solymosi 11/9, Boros, Kiss 2, Szántó 4, Markó, Schweighoffer 1. Vezetőedző: Sárosi Bulcsú.

Még el sem kezdődött a párharc, de a veszprémiek – pontosabban a klub elöljárói – már elkönyvelhettek egy jó pontot, hiszen a MAFC-tól a minap igazolt Fekete Csaba és Szabó Tibor együtt melegített Nagy Róbertékkal, vagyis a játékengedélyeik gyorsan megérkeztek. A kezdés előtti eligazításnál Mérész Csaba másodtréner látta el tanácsokkal a hazaiakat, lévén, kollégáját, Petőfi Áront az előző fordulóban, Baján kiállították, amiért egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Jobban kezdtek Vertetics Ádámék, miután tetszetős támadásokat vezettek, szép egyéni megoldásokkal vétették észre magukat és az ellenfélnél jobban szedték a lepattanókat, hamar előnybe kerültek (8-2). Később is szaladt a mieink szekere, a fővárosiak pedig továbbra is sokat hibáztak (18-6). A második negyedben megtört a hazaiak addigi elszántsága és lendülete, a megilletődötten rajtolt vetélytárs triplákkal kezdte meg a felzárkózást (28-23). Közben az új szerzemények is bemutatkoztak, de ők sem tudták megakadályozni, hogy a fiatalokból álló, főként távoli dobásokkal próbálkozó rivális előbb kiegyenlítsen, majd vezetéshez jusson (28-30). Mérész-edző időkérése után az együttes rövid időre feledte az akkortájt előadott öreguras tempót (36-30), ám mert a nagyszünetig újabb rossz megoldásokkal borzolták a szurkolók idegeit, a féltávnál csupán három pont volt a különbség (42-39).

A folytatásban Kámán Tamás hátára vette a csapatát, a jól dobó és lepattanozó sportoló közreműködésével megint kezdtek elhúzni a – csatába mindazonáltal többször belealudt – vendéglátók (50-41). Mivel az utolsó veszprémi fellé-pését vállaló Farkas Attila is elkapta a fonalat, mozgásba lendült az ellenfelekre oly’ veszélyes Vertetics-Kámán-Farkas tengely. Hirtelen a védekezés is feljavult, ami nyomban visszaköszönt az eredményjelző-táblán is (61-49). A vendégeken a záró játékrészben fáradtság jelei mutatkoztak, ezért Sipos Ádámék egyre jobban elhúztak, a sormintát követve – a simának indult bajnoki végére ismét megnyugtató lett az előnyük. Az utolsó percekben lassan csordogáltak az események, de ami ennél fontosabb: a mezőnyből jobb százalékkal célzott veszprémiek – még ha döcögős játékkal is – megérdemelten nyertek, az újonnan igazoltak pedig négy-négy ponttal tették le a névjegyüket.

Mérész Csaba: Jól kezdtünk, aztán ki tudja, miért, belealudtunk a mérkőzésbe. Idény eleji volt a produkciónk, ugyanakkor a sikerünkhöz nem férhet kétség. Köszönöm a srácoknak a diadalt, amihez egyúttal gratulálok nekik.
 
Fotó: veol
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink