Naptár

Betöltése

Fót – Veszprém 82-71

2023. Április 15.
11 hónapja
Az újonc PHOENIX-MT Fót otthonában kezdődtek el az NBI/B Piros csoportos playout szakaszának küzdelmei a Veszprém Kosárlabda Klub számára. A két győzelemig tartó párharc tétje nem kevesebb, mint a biztos bent maradás megszerzése. Nagy izgalmakra volt tehát kilátás az alapszakasz tizenegyedik és tizennegyedik helyezettje között.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, playout 1. párharc, 1. mérkőzés
PHOENIX-MT FÓT - Veszprém Kosárlabda Klub 82-71 (22-14, 22-21, 21-20, 17-16)
Fót, PHOENIX Sportcsarnok
Játékvezetők: Józsa András Junior, Földesi Marcell és Tóth Bence
 
Fót: Bus 3, Katona 18/9, KIenny 16, Varga D. 10, Bálint 8/3. Cserék: Csapai 17, Varga B. 5, Füzi 5, Kékesi, Nagy. Edző: Surmann Gábor
 
Veszprém: Madár 2, Vértes 14/6, Szabó 10/3, Ratiani 13, Orgona 18/3. Cserék: Promise 7/3, Szeifert, Birkás 7/3. Edző: Horváth Ákos
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 
Tudósítás
 
A hazaiak kezdték jobban a találkozót, ám 4-0-ás előnyük után, a harmadik percben magára talált a Veszprém, és Madár, valamint Vértes révén kiegyenlített. Ezt követően újabb 4-0-ás szériát produkált a Fót, amit megint kiegyenlített a vendég gárda Vértesnek és Orgonának köszönhetően (6. perc: 8-8). Varga dupláival újra négypontos előnyt harcolt ki a hazai csapat, majd Katona öt pontjával már kilenc volt közte. Az ex-veszprémi Füzi kosarával kétszámjegyű lett a különbség, amikor közel hárompercnyi gólcsend után a bakonyiak betaláltak Promise révén. Ezt követően Birkás pontos büntetői csökkentették tovább a különbséget. Ekkor Bus is eredményes volt a vonalról, de csak egyszer (10. perc: 22-14).
 
A második negyed Varga kettő plusz egy pontot érő játékával indult. Majd Ratiani büntetői következtek, Orgona pedig elsüllyesztett egy hármast, így hat pontra zárkózott a vendég együttes. A további közeledést Csapai közeli kosara igyekezett meggátolni. Ekkor Orgona faulttal együtt is betalált és a büntetője is pontos volt, ám erre Bálint dobott be egy kintit a másik oldalon. Nemsokkal rá Promise is dobott egy triplát Madár szerzett labdája után (15. perc: 30-25). Nem volt sokáig belátható távolságra a Veszprém, és Szabó kosarára is gyorsan válaszolt Katona. Kinney kosarával már ismét tíz pont fölött volt a hazai előny. Orgona kosarára Csapai válaszolt. Szabó egy majd három pontjával vágott neki ismét a felzárkózásnak a Veszprém, de Varga egy duplával reagálni tudott. A félidő hátralévő részében már nem esett kosár, így kilencpontos fóti előnynél vonulhattak az öltözőbe a csapatok (20. perc: 44-35).  
 
 
A harmadik felvonás Orgona kosarával indult, ám Csapai négy és Katona egy pontjával ismét tizenegy ponttal vezetettek a vendéglátók. Kinney zsákolására Ratiani már tudott válaszolni kettő plusz egy ponttal. De Kinney ismét betalált. Szabó is kosárral jelentkezett ekkor, majd Ratiani is betalált újra (25. perc: 52-44). Felcsillantak a felzárkózási remények a vendégeknek, ám ekkor Katona egymás után bedobott két triplával oszlatta azokat el, kialakítva az addigi legnagyobb, tizennégypontos előnyt a hazaiaknak. Füzi egy jó büntetője után Birkás és Ratiani szerzett két-két pontot, majd Vérten volt pontos kétszer is a büntetővonalról. Bebújt tehát tíz pont alá a Veszprém, ám Csapai duplája újra kétszemjegyűvé alakította a különbséget. Jókor jött a Veszprémnek Vértes hármasa, amivel nyolc pontra csökkent a fóti előny. Kinney talált be ekkor, majd Ratiani is két pontot szerzett, méghozzá büntetőből. Kinney újabb duplát dobott a harmadik tíz perc zárásaként (30. perc: 65-55).
 
A zárófelvonás is Orgona kosarával kezdődött, majd Bus jelentkezett két ponttal. Ekkor ismét elkapta a fonalat a Fót, és a tízpontos előnyükből hamar tizenhatot csináltak Füzi, Kinney és Csapai dupláival. Ratinai büntetői törték meg a rossz veszprémi szériát (35. perc: 73-59). Csapai duplájára Vértes öt ponttal felelt, ezzel tizenegyre csökkentve a hátrányt. Tovább azonban nem sikerült, mert Kinney és Bálint is betalált. Birkás hármasa már csak szépségtapasz volt egy perccel a vége előtt, akárcsak Promise két jó büntetője. A végeredményt végül Katona és Orgona állította be, így tizenegy pontos győzelmével a két győzelemig tartó párharc első meccsét a Fót nyerte. Folytatás április 19-én, szerdán, 18:00-tól a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumban (40. perc: 82-71).
 
 
Nyilatkozatok
 
Surmann Gábor, a Fót vezetőedzője: ,,Először is gratulálok a játékosaimnak, győzelmünk azt gondolom teljes mértékben megérdemelt. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag 40 percig mi vezettünk, és minden negyedet hoztunk, mégis maradt bennem hiányérzet. Legalábbis a tekintetben biztosan, hogy a többszöri 15-16 pontos előnyünknél mindig elkövettünk egy-egy orbitális hibát, amit a felszabadultan játszó vendégek kihasználtak, s ezáltal nem sikerült idejekorán eldönteni az összecsapást. Örülök, hogy jól reagáltunk a mérkőzésen belüli változtatásokra, illetve annak is, hogy nem kellett túljátszatnom senkit sem - gondolva már a szerdai visszavágóra. Egy elég érzelemdús összecsapás volt ez a mai, ami érthető is, hiszen senki nem szeretne kiesni. A Veszprémnek a nem mindennapi büntető százalékához gratulálok, “vicces” volt számomra, hogy azt az egyet is pont a legjobb büntetődobójuk hagyta ki. Ma még örülünk egy picit, holnaptól pedig már el kell felejtenünk ezt a győzelmet, és gőzerővel készülni fogunk a visszavágóra. Egyenlőre 1-0 ide, semmi több. Szerdán egyértelműen a párharc lezárása érdekében utazunk Veszprémbe, amire szerintem meg is van minden esélyünk. Végezetül lelkes szimpatizánsainknak hálásan köszönjük a mai támogatásukat is. Sokat jelentett csapatom számára."
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: ,,Igazi parázs playoff - igazából playout - mérkőzést játszottunk, ahol nem szabad elvitatni a Tigrisektől, hogy végig kézben tartották a meccset. Folyamatosan 8-12 pont közötti különbséggel vezettek, de kétszer-háromszor vissza tudtunk kapaszkodni akkor, amikor úgy tűnt meglógnak, ami azt mutatja, hogy van tartásunk és van egy csomó dolog, amire tudunk építkezni. A 27 eladott labdánk nagyon sok, ami ugyanakkor szintén dícséri a Tigrisek védekezését. Felkészülünk a hazai találkozóra, és úgy gondolom, alapozva az alapszakasz hazai meccsre és erre a meccsre, otthon jó esélyünk lehet behúzni a második mérkőzést és kiharcolni a harmadik összecsapást, amely találkozón nyerjen a jobbik."
 

Fotók: archív, Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink