Naptár

Betöltése

Fót - Veszprém 87-75

2022. December 04.
1 éve
Az újonc PHOENIX-MT Fót otthonában folytatta az NBI/B Piros csoportos bajnokság küzdelmeit a Veszprém Kosárlabda Klub. A tizenkettedik helyezett vendégeként kedvezőbb esélyekkel vághattak neki a találkozónak az eddig győzelem nélkül álló, de a közelmúltban két új játékossal erősítő és velük egyre jobban összeálló bakonyiak. A veszprémiek soraiba ráadásul visszatérhetett bokasérülése után Végh Mátyás is.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 12. forduló
PHOENIX-MT FÓT - Veszprém Kosárlabda Klub 87-75 (15-22, 25-23, 23-16, 24-14)
Fót, PHOENIX Sportcsarnok
Játékvezetők: Radnóti Miklós, Bagi Bálint és Téczely Roland Balázs
 
Fót: Bus 13, Katona 27/3, Varga 23, Nagy, Horváth 2. Cserék: Santiago 18, Bonifert 3, Bálint, Kékesi, Richter 1. Edző: Surmann Gábor
 
Veszprém: Kis 6, Madár 21/9, Végh 16/6, Szabó 14/3, Orgona 6/3. Cserék: Horváth 5/3, Szeifert, Varga 2, Ratiani 5, Birkás. Edző: Naményi Márk
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 

Tudósítás
 
A hazaik nyitották a pontok sorát Katona duplájával, amire Orgona egy hárompontossal felelt. Majd a bokasérülése után visszatérő fiatal Végh kezdett bele egy remek szériába a vendégek számára hét pontjával, amelyhez Szabó is csatlakozott így a negyed közepére  hétpontos előnyre tet szert a Veszprém (5. perc: 4-13). Majd jött Orgona kettő plusz egy egységet érő játéka, és már tíz pont fölé nőt a különbség. Katona talált aztán be hosszabb hazai pontcsend után, majd Bus, Santiago és Varga révén elkezdtek felzárkózni, öt pontra is megközelítve a bakonyiakat, miközben a Kis és Horváth igyekezett tartani az előnyt. A negyed utolsó percének kezdetén Ratiani is betalált ezzel hét ponttal nyert az első felvonást a Veszprém (10. perc: 15-22).
 
A második etap Bus labdaszerzésből szerzett ziccerével indult, ám jöttek Szabó jó büntetői és Madár duplája, és máris kilenc lett közte. Katona és Bus pontjaival zárkózott a Fót, ám Ratiani újra betalált. Utóbbi egy büntetőt is bedobott, majd Szabó triplájával már tíz volt közte. Erre Katona is dobott egy hármast, míg Végh kosarára Bonifert kettő plusz egy ponttal válaszolt (15. perc: 28-34). Ekkor jött Varga és Santiago egy-egy duplája, és már csak kétpontnyi volt a vendégelőny. Időt is kért Naményi Márk. Madár szerzett szép és fontos kosarat, majd Katona büntetői és Kis ziccere következett. Madár újabb szép kosárral jelentkezett, de Kis középtávolija sem volt csúnya lefordulásból. Majd Végh süllyesztett el egy triplát a sarokból, amire Varga két duplával is tudott válaszolni (20. perc: 40-45).
 
Bus kosarával indult a harmadik tíz perc, majd Varga büntetőivel már csak minimális volt a Veszprém előnye. Remek pillanatban érkezett pár támadással később Madár triplája, ám Bus egy közelivel felelni tudott. Madár erre még távolabbról is betalált, mint az előbb. Varga faulttal együtt is betalált, de a büntetője kimaradt. Szabó és Varga szép játéka végén, a fiatal játékos dobott ziccert, de Katona nem késlekedett a felelettel. Erre Horváth is dobott egy triplát, de Varga ezt sem hagyta válasz nélkül és összehozott magának egy három pontot érő akciót (26. perc: 53-56). A hazai csapattechnikait követően Szabó bedobta a büntetőt, Santiago duplájával azonban közeledett a Fót, sőt Katona révén egyenlített is (28. perc: 57-57). Előbbi két jó büntetőjével a vezetést is átvették a hazaiak. Madár jelentkezett ismét a fontos pillanatban, ezúttal egy kettessel. Varga talált be a negyed utolsó percének elején, ám Madár pontos büntetői egalizálták az állást. Azonban az utolsó szó Horváthé volt (30. perc: 63-61).
 
A negyedik negyedet Varga három duplája nyitotta, amire Madár hármasa érkezett csupán válaszként. Katona kosarával már hét ponttal vezetett a Fót. Madár sikeres büntetőivel próbált visszakapaszkodni a Veszprém, ám Bust faulttal együtt sem lehetett megállítani (35. perc: 74-66). Santiago pontos tempója után időt kért a vendég együttes, hiszen már tízzel vezettek a hazaiak, ám a fótiak légiósa újabb kosarakat szerzett (38. perc: 81-66). Szabó sikeres büntetőire Katona válaszolt. Végh jó büntetői után Santiago, majd ismét Végh talált be. Szabó még hozzátett három pontot a közöshöz, majd a másik oldalon Richter is bemutatkozott egy jó büntetővel. A vége tizenkétpontos fóti siker lett (40. perc: 87-75).  
 
 
Nyilatkozatok
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: „Azt gondolom, amióta ezzel a kerettel együtt tudunk dolgozni, ez volt a legjobb mérkőzés. Majdnem mindent véghez vittünk, amit akartunk. Én azt érzem az eredménytől függetlenül, hogy egy nagyon kicsi kellett volna ahhoz, hogy a harmadik negyedben a mi javunkra billenjen a dolog. Ezzel együtt gratulálok az ellenfélnek és további sok sikert kívánok nekik.”
 
Surmann Gábor, a Fót vezetőedzője: „Nem véletlenül nyilatkoztam a mérkőzést megelőzően, hogy a szezon legveszélyesebb mérkőzése következik számunkra. Sajnos ez be is igazolódott. Egy olyan csapat ellen játszani, akik köztudottan még nyeretlenek, a tudat az elme mélyén, hogy egyszer minden negatív sorozat is meg tud szakadni… elképesztő nehéz… illetve ritka párosítások egyike volt ez számunkra, amikor is bátran ki merem jelenteni, hogy az esélyesség terhe is a mi vállunkra nehezedett. Ezen tények miatt is kezdhettük borzalmasan a mérkőzést, illetve a jó játékosokból álló vendégek minden kisebb-nagyobb hibánkat könyörtelenül megbüntették. De a relatíve hamar begyűjtött -13-ból fokozatosan sikerült látótávolságon belülre zárkózni a nagyszünetig. A második félidőben már jobb felfogásban kezdtünk, s a védekezésünk agresszivitása, illetve pontossága is jelentősen feljavult. Ennek hozadéka a gördülékenyebbé váló támadó játék volt, amit alátámaszt a közel 50 szerzett pont. A veszprémi gárda óriásit küzdött és nagyon megnehezítette a dolgunkat. Madár extra kosarai nagyon demoralizálóak voltak, ha nem nekünk dobja, még meg is tapsoltam volna. Fontos volt, hogy rajta kívül limitáltuk több meghatározó játékosukat, illetve hogy a mi kulcsembereink közül majdnem valamennyien feljavultak a második játékrészre. Végül kollektívan, nagy egységben csak “kiköhögtük” ezt a számunkra rendkívül fontos győzelmet és ha nehezen is, de hoztuk a “kötelezőt”. Gratulálok a fiúknak ehhez. És végezetül köszönöm a kilátogató nézőink hathatós támogatását, valamint a stábom mai munkáját is."
 
Fotók: archív, Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink