Naptár

Betöltése

Győzelem és jótékonykodás

2016. Február 13.
8 éve
 
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 85-80 (26-17, 14-21, 23-23, 22-19)

Veszprém, 400 néző. Vezette: Horváth, Németh, Benedek.

Veszprém: Vertetics 19/3, Simon 6, Novák 2, Körtélyesi 28/15, Takács 16. Csere: Sipos 4, Kováts, Kálló 2, Oltárczy 8/6, Kovács D. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Győr: Márkus 16/3, Kovács S. 29/15, Hajmásy 2, Gombás 16/6, Horváth. Csere: Baruta 15/9, Papp 2, Sziráki. Vezetőedző: Csaplár-Nagy Ervin.

A listavezető a húzódással bajlódó, ezért a kispadon civilben helyet foglalt Kámán Tamás nélkül kezdte a találkozót, ám eleinte nem érződött a produkciójukon, hogy nem számíthatnak a liga egyik legjobbjára. A hetek óta tarthatatlan Körtélyesi Gergely show-jával indult az összecsapás. Az erőcsatár néhány perc alatt három triplát süllyesztett el, a telt háznyi publikum akkor még nem sejtette, hogy nagy csata vár a helyi kedvencekre (11-5). A hazaiak felszabadultan tüsténkedtek, minden megmozdulásukon látszódott: nem akarnak csalódást okozni a közönségüknek (16-7). Később az előzetesen meglepetésre készült vendégek is bemelegedtek. Összeszedettebb lett a játékuk, de az első negyedbeli forgatókönyv az elvétve hibázó Körtélyesi, illetve társai elképzelése szerint alakult. A folytatásban, a már komolyabbnak tekinthető előny birtokában csökkent a veszprémi spílerek koncentrációja, ennek okán nem kosárlabdáztak gyorsan és pontosan, s ez az eredményjelző-táblán is visszaköszönt (28-21). A mieink ahelyett, hogy döntésre vitték volna a dolgot – még agresszívabb harcmodort választanak –, felengedték a padlóról az ellenfelet, amely magára talált, majd a zónavédekezésével alaposan összekuszálta a szálakat (30-28). Nagyot fordult a világ: a lendületüket vesztett vendéglátók temérdek dobást hagytak ki, a büntetővonalról sem voltak eredményesek, míg a védőfalukon néha úgy mentek át Márkus Tamásék, mint kés a vajon. Novák Patrikék akkortájt nem találták a győri játék ellenszerét, akik a vezetést is átvették (37-38). Aztán Vertetics Ádám kisvártatva megmutatta, hogy pár hetes „téli álma” után szenzációs kunsztokra képes.

Fordulást követően Körtélyesi ismét „bevágott” egy hárompontost, amire a vetélytárs két triplával felelt (45-44). A veszprémiekből továbbra is hiányzott a tűz, időnként görcsös és erőlködő volt a játékuk, miközben Kovács Somáék jelentős erőket mozgósítottak a siker érdekében, kintről folyamatosan lőtték át a bakonyiak állásait (48-52). Mérész-edző időt kért, vázolta, hogy az övéi miként védekezzenek és támadjanak, aminek révén aztán kiegyenlítődött az állás (59-59). Ebben az időszakban főként a tizenegy lepattanóig jutott Takács András és a legszebb napjait idéző Oltárczy Máté tartotta a lelket a hazaiakban. Kétpontos HOYA-vezetéssel kezdődött a záró felvonás, majd egy másfél perces, nyolc–nullás rohamnak köszönhetően kezdtek elszakadni a Rába-partiaktól (71-61). Ekkor úgy pörögtek Verteticsék, ahogy a nézők mindvégig remélték (78-64; – az irányító egyébiránt a „góljai” mellé odatett tizenegy kiharcolt szabálytalanságot, hét gólpasszt és öt szerzett labdát, így harmincnégyes lett a teljesítményindexe. A másik oldal ugyanakkor emelt fővel akart távozni, ezért megindították az utolsó rohamaikat (78-70). A hajrá megint izgalmas lett, a veszprémiek visszavettek a tempóból, ami majdnem megbosszulta magát (80-77). Ezzel együtt végig érezhető volt, hogy a mérkőzésen csak Körtélyesiék nyerhetnek.

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Vetési gimnáziumban gyűjtést szervezett a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola enyhén értelmileg sérült gyermekeinek nyári, balatonakali táborozására. Az egyesület elöljárói a szünetben a találkozó teljes bevételével, több mint ötvenezer forinttal járultak hozzá ahhoz, hogy a – teremben szurkolt, így a kosárlabdázás élményével is megajándékozott – hátrányos helyzetű diákok szabadságát szebbé tegyék.

Mérész Csaba: Nem volt könnyű párharc, de ezt tudtam előre, s próbáltam megértetni másokkal is. Hiányzott közülünk Kámán, nehéz volt nélküle. Noha a támadásaink időnként akadoztak, a formánk fokról-fokra javul és megőriztük hazai veretlenségünket.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink