Naptár

Betöltése

Győzelemmel debütálnának

2017. Szeptember 21.
6 éve
 
A helyi kosárlabdázók elégedettek lehetnek az előző kiírásban nyújtott előadásukkal, számukra a szezon prímán alakult, mint emlékezhetünk, ezüstérmesek lettek a másodosztályban. Nyáron komoly változások történtek a játékoskeretükben, az nagyban kicserélődött: sokan jöttek, még többen mentek, vagyis a Mérész Csaba dirigálta szakmai stábnak új csapatot kellett építeni. Szerencsére az új szerzemények gyorsan felvették az itteni ritmust, igyekeztek mielőbb alkalmazkodni a közeghez. Idővel mindenki megtanulta a játékrendszer alapjait, ennek eredményeként ütőképes kör kezdett formálódni. A nemrég igazoltak immár jól működnek együtt a „régiekkel”, igaz, a folyamat nem ment egyik pillanatról a másikra. Persze ilyenkor nehéz rögtön megtalálni a közös hangot. A gárdán belül mindazonáltal egyensúly jött létre, egység teremtődött – ennek lényege, hogy az egyéni szándékok a klubérdek mögé szorultak. A sportolók nem unatkoztak az elmúlt hetekben, nagyfokú terhelést kaptak, de mert jól dolgoztak, valamint a hozzáállásukkal sem volt gond, a felkészülés során több rotációt is kipróbálhattak. Erre azért volt szükség, hogy a szakvezetés megtudja, hogy a pontvadászatban kire, hol számíthat.

– Az elvégzett munka elégedettséggel tölt el, a jó szellemű együttesünk lassan csapatként funkcionál – jegyezte meg Mérész-mester. Azért a holt idényben követtünk el olyan hibákat, amiket a bajnokságban már nem lehet. Még nem vagyunk száz százalékos állapotban, most is azon fáradozunk, hogy hatékony, továbbá mindenkire veszélyes műhelyünk legyen. Ennek okán szükségünk lesz némi türelemre. Kemény és harcos közösséget szeretnék látni a pályán, amely versenyben lesz a minél jobb ligabeli pozícióért. Az előttünk álló sorozat roppant sűrűnek ígérkezik, sok hosszú utazás és kemény csata vár ránk. Mi nem másokkal foglalkozunk, kizárólag magunkkal törődünk. A legfontosabb, hogy a tizennégy szereplős blokkunk alapszakaszát az egy-nyolc hely egyikén zárjuk, így az egyenes kieséses szakaszban a feljutásért küzdhessünk. Most is a szigorú, csapatszintű védekezés lesz mindennek az alapja, viszont a támadásainkat szeretnénk gyorsabbá tenni.

Az egyre erősebb NB I/B-ben macerás jósolgatni, a „pirosoknál” sok vetélytárs pályázik az említett egy-nyolc besorolásba, Körtélyesi Gergelyék azonban megőrizhetik a korábbi, előkelő tagságukat. Egy biztos, az alapszakasz behúzásához most sokkal több (energia) kell, azért jobban meg kell küzdeni, s már a nyitány sem lesz könnyű. A nyírségiektől nyáron négyen távoztak, s hozzájuk hárman érkeztek. A tavaszi ötödik helyezésüknél feljebb lépnének, magyarán a legjobb négy közé vágynak. A múlt heti első fordulóban kikaptak a Bonyhádi KSE-nél (71-52), a hírek szerint a rivális a játék majd’ minden elemében felülmúlta őket. A mieink mégis óvatosan várják a velük vívandó derbit, hiszen odahaza veszélyesek, ráadásul nekik is van amerikai légiósuk, Eddie Lee Delegal és egy 215 centis centerük, Czinger Zoltán.

A bakonyiaknak a rajton győzelem a céljuk, remélik, hogy a formaidőzítésükkel nem lesz gond. Sportolóink elárulták: szép lassan minden adott a jó szerepléshez. A gárda tagjai az alapozás során egymásért is dolgoztak, ezért mind jobban elsajátították az elvárt elemeket. Látják is a távlati célokat az évad végén. – Vannak dolgok, amikben még javulhatunk, de az összhangra nem lehet panasz. Szeretnénk jobbak lenni, minden mérkőzésen kicsit előrelépni, s akkor az eredményeknek is jönni kell. Nyerni megyünk Nyíregyházára, bizakodunk, hogy jól sikerül a bemutatkozásunk. Jó ritmusban és koncentráltan akarunk kosárlabdázni, agresszíven védekeznénk és gyors akciókat vezetnénk. A trénerünk joggal várja el tőlünk, hogy hétvégén a maximumot adjuk ki magunkból. Azon leszünk, hogy a helyzeteinket kijátsszuk és a saját tempónkban pattogtassunk. A pályán mindent meg fogunk tenni azért, hogy a nyári uborkaszezont kiböjtölő, értünk a királynék városában szorító szurkolóinknak örömet szerezzünk – mondták.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink