Naptár

Betöltése

Győzelemmel indítanának…

2018. Január 03.
6 éve
 
A mieink idegenbeli vereséggel zárták a mögöttünk hagyott esztendőt, mint arról beszámoltunk: az Oroszlányi SE Lions ellenében elvesztették az NB I/B Piros-csoport naptárzáró csúcsrangadóját (81-74). Csapatunk tisztességesen helytállt, volt tartása, ám az is igaz, hogy az első negyed végétől az eredmény után futott. A csata során többször sem találták a ritmusukat, sokat hibáztak (…ajtó-ablak helyzeteket hagytak ki), pedig lehetett volna fogást találni az egységesebb riválison. A fordulást követően harcosabbak és elszántabbak lettek a HOYA-mezesek, de nem tudták átlépni a saját árnyékukat. A felzárkózások temérdek energiát vettek ki belőlük, emiatt gyakran remegett meg a kezük. A záró felvonásban újabb rövidzárlat következett be náluk, így a hajrában hiába tették oda magukat, már csak a hátrányukon voltak képesek faragni.

A végeredmény miatt nem kellett szégyenkezniük, a „zakó” vállalható, viszont hiányzott belőlük az állhatatosság és a magabiztosság. Az összkép arról árulkodott, hogy a mutatottnál több van a második helyen – kilenc-hármas mérleggel – állomásozó együttesben. Helmeczi Andrásék remélhetőleg már a héten betekintést engednek ebbe; azért is, mert a kisalföldiek ellen hovatovább kötelező nyerniük. A vetélytárs jelenleg hat győzelemmel és hat vereséggel hatodik a tabellán. Esetükben egyszerű a „képlet”: a megyeszékhelyükön hatszor diadalmaskodtak (…magyarán őrzik az otthoni veretlenségüket), de onnan kimozdulva mindig kikaptak. Mivel az előttünk álló összecsapást a Rába- helyett a Séd-partján rendezik, minden egyszerűbbnek tűnik, csakhogy az ellenfél éppen velünk szemben szakítaná meg az idegenbeli nyeretlenségi sorozatát. A Vasas Akadémia pályáján csak 80-79-re elvérzett győriek ugyanis nem érzik magukat esélytelennek, úgy gondolják, lehet keresnivalójuk mifelénk. Az ex-veszprémi Gáll Dominik és Puszta Dávid, illetve Nárai Bence, Ruják Bence és Gombás Gábor tolta gárda abbéli reményének adott hangot, hogy a kiélezett másodosztályú bajnokságban az idegenbeli sikerek duplán számítanak, azok jót tehetnek a sportolóik lelkének. Bizakodnak egy jó kalkulusban, s mint prognosztizálták: ha játszhatják a saját kosárlabdájukat, összejöhet számukra a bravúr.

Ehhez persze a bakonyiaknak is lesz néhány szava. – Tisztában vagyunk azzal, hogy a győriek szeretnék megnehezíteni a dolgunkat, a helyükben mi is így tennénk, ám rossz „hírrel szolgálnék” számukra: túltettük magunkat az OSE-fiaskón, mentálisan rendben vagyunk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Azon leszünk, hogy a védekezésünk ezúttal ne hagyjon kívánnivalót maga után és működjenek a játékkapcsolataink. Alighanem meg kell majd dolgoznunk a sikerért, ezért kötelező oroszlánként harcolnunk, valamint a tiszta helyzetekből betalálnunk. Fontos, hogy a produkciónk minősége ne ingadozzon. Persze a szurkolóinkra is számítunk, akik a nehéz pillanatokban pluszt adhatnak nekünk.

x x x

Az új esztendő első „munkanapján” nem akármilyen változás történt a veszprémiek játékoskeretében, miután a klub elöljárói szerződést kötöttek a királynék városában korábban megfordult – mifelénk pompás teljesítménnyel szolgált – Nebojsa Pavlovic-csal. Mint ismert, a hármas-négyes poszton bevethető 30 éves bosnyák kiválóság (200 centi, 98 kiló) először 2016. novemberében érkezett a bakonyi megyeszékhelyre. Akkor, az előző másodosztályú bajnokság alapszakaszában majd’ húsz pontot, nyolc lepattanót, három blokkot és huszonhetes értékindexet átlagolt mérkőzésenként. A jól képzett és ponterős játékos remekül dobta a triplákat és a palánkok alatt is feltalálta magát. Ám bármilyen jól is érezte magát a királynék városában, az ezüstéremmel zárult idény végén, családi okok miatt hazatért a szülőföldjére, a felesége mellé. A mindig száz százalékot adott és rendre csapatban gondolkodott kitűnőség most látta elérkezettnek az időt, hogy ismét csatlakozzon a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémhez, melynek szerelését alighanem már pénteken magára ölti.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink