Naptár

Betöltése

Honvéd - Veszprém 72:74

2020. November 07.
3 éve
Ismét idegenben játszottunk bajnoki mérkőzést, ezúttal a Budapesti Honvéd SE ellenfeleként, a Ludovika Arénában, november 7-én, 15:30-tól.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 7. forduló:
Budapesti Honvéd SE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 72:74 (17:19, 21:19, 17:19, 17:17)
Budapest, Ludovika Aréna, 100 néző

Honvéd: Szentirmai 3, Tóth 7/3, Pintér 15, Szatmári 11/3, Kopácsi 6/3. Cserék: Takács 4/3, Tichov 9/3, Kovács, Bea 2, Stefán 9, Tanoh 6. Edző: Puskás Artúr
 
Veszprém: Szücs, Madár 26/12, Orgona 9, Szabó 12/9, Dukic 15/6. Cserék: Sipos, Birkás, Futó 12 Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást nekünk sikerült elhozni, így mi vezethettük az első támadást, sikertelenül. Jó védekezésünknek köszönhetően azonban megszereztük a labdát, de nem tudtunk élni a helyzettel. A találkozó első pontjait végül Szentirmai büntetői hozták el. Erre Szabó triplája volt a válasz. A túloldalon szintén egy kintivel próbálkoztak, sikertelenül, majd Madár tört be eredményesen. Ismét labdát szereztünk, majd Dukic próbálkozhatott két büntetővel, mindkettőt bedobta. Válaszul Pintér szerzett egy palánkalattit. Madár tüzelt a hárompontos vonalon kívülről, és a labda a gyűrűben landolt. Több támadást elrontottunk, amit a Honvéd meg is bosszult, és átvették a vezetést a negyed felénél (5. perc 12:10). Ezt Szatmári duplája növelte, majd egy rövidebb pontcsend következett, amit végül Futó palánkalattija tört meg. Jól védekeztünk, aminek köszönhetően elől Dukic jegyezhetett egy triplát. A hazaiak következő támadása után hozzánk került a lepattanó, majd Futó volt eredményes ismét. Újabb Dukic pontok következtek, ezúttal a palánk alól. Szabó próbálkozhatott két büntetővel, sikertelenül, így kétpontos előnnyel várhattuk a második játékrészt (10. perc 17:19).
 
A második játékrészt mindkét csapat két-két jó támadással, majd egy-egy jó védekezéssel nyitotta. A Honvéd Tichov büntetőinek köszönhetően egyenlíteni tudott, majd Takács hármasának köszönhetően át is vette a vezetést. Futó küzdött nagyot a palánk alatt, de nem tudott pontot szerezni. Madár használta ki a jó védekezésünket, majd egy labdát is szerzett, amiből Futó volt eredményes. A hazaiaktól nem érkezett válasz, amit Szabó egy tripla formájában használt ki (15. perc 26:30). A Honvéd időt kért ekkor, ami hatásosnak bizonyult, hiszen ahogy visszatértek a pályára, egyből szereztek egy duplát. Erre Szabó válaszolt egy hárompontossal, majd a túloldalon is érkezett egy sikeres távoli. Orgona hagyta ki a ziccerét, amiből Szatmári tudott egy gyors duplát szerezni. Dukicot azonban nem tudták megfogni a túloldalon, aki így be tudott fordulni sikerrel. Ezt követően két támadásunkban is hibáztunk, ezt pedig az ellenfelünk kihasználta és hárompontos vezetésre tett szert. Baksa Szabolcs időt is kért, ami után Dukic dobhatott két büntetőt, ebből egyet váltott pontra. Jól védekeztünk, majd Madárral szemben szabálytalankodtak, aki így két büntetőt dobhatott, mindkettőt sikerrel. Ezzel be is állította a félidei döntetlen eredményt (20. perc 38:38).
 
 
A mérkőzés második felét a Honvéd kezdte jobban, két támadásunkat is ki tudták védekezni, viszont pontra csak az egyik akciót tudták váltani. Erre Madár válaszolt egy kintivel. Jól lepattanóztunk, majd Dukic megmozdulását ítélték szabálytalannak a játékvezetők, de Orgona ismét jól lepattanózott. Ezt követően mindkét oldalon egy sikeres palánkalattit láthattunk. Orgona védőhibája után Stefán egy büntetőt dobott be a megítélt kettőből. Orgona, hibáját gyorsan javítva, válaszolt erre a túloldalon, Szabó passzából (25. perc 43:47). Egy újabb leindításunk után, amelynek a végén Madár volt eredményes, a hazai csapat vezetőedzője, Puskás Artúr időt kért. Ezután rögtön labdát szereztünk, majd Szabó kintről volt hatékony. A következő védekezésünk során Dukic ellen befújták a negyedik személyi hibáját. Újabb büntetők következtők, Madár kétszer is a gyűrűbe talált, majd egy gyors indítás után Orgona szerzett még egy duplát. A másik térfélen Tóth válaszolt erre egy kintivel. Hibáztunk támadásban, amit a Honvéd kihasznált, és három ponttal csökkentették a hátrányukat. A hazaiak szerezték ismét labdát, majd minimalizálták a különbséget. A túloldalon Szabó próbálkozhatott két büntetővel, egyet tudott értékesíteni. Ellenfelünk támadóideje lejárt, így kétpontos vezetéssel várhattuk az utolsó negyedet (30. perc 55:57).
 
Az utolsó játékrész egy adok-kapokkal kezdődött, a két csapat sorra jól fejezte be a támadásait, így a különbség nem változott három percen keresztül. Ezt Dukic kintije törte meg. Tóth próbálkozhatott két büntetővel, amiből nem tudta egyiket sem pontra váltani, viszont a lepattanót nem sikerült megszereznünk, így újabb támadást vezethettek a hazaiak. Ismét büntetődobásokkal zárult az akció, most Szentirmai próbálkozhatott, aki egyet tudott bedobni. A túloldalon Szabó hárompontos próbálkozása volt eredménytelen. Pontot nem sikerült szereznie ellenfelünknek, köszönhetően Sipos gyors labdaszerzésének. Sajnos elveszítettük a labdát, és ezúttal a Honvéd ezt ki is használta (35. perc 64:66). Madár betörése jelentett nekünk további két pontot, majd labdát is szereztünk. A támadást nem zártuk sikerrel, ellenben a Honvéddal. Ismét Madár talált be, most kintről, így az előnyünk két perccel a mérkőzés vége előtt öt pont volt (38. perc 66:71). A válasz Pintértől érkezett, majd Madár dobhatott két büntetőt, amiből egyet tudott értékesíteni. Egy perccel a mérkőzés vége előtt Dukic kipontozódott, így nem folytathatta a játékot. A következő támadásunkból nem sikerült pontot szerezni, viszont a védelmünk a helyén volt, így húsz másodperccel a találkozó vége előtt mi vezethettünk támadást. Orgona dobhatott két büntetőt, amiből egy sikerrel is zárult. Tichov szerzett egy triplát, ám Madár büntetőjével két ponttal megnyertük a találkozót (40. perc 72:74).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Nagyon örülök a győzelemnek. A csapat ma megmutatta, hogy mekkora szíve és tartása van. Voltak jobb periódusaink, de voltak hullámvölgyek is. Gratulálok a srácaimnak. Nekem külön öröm itt játszani, a Honvéd otthonában, hiszen régi ismerőseim és barátaim kötnek ide. Sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!
 
Madár András, a Veszprém irányító-bedobója: Egy nagyon jó meccset tudtunk játszani ma, mindkét csapat remekül felkészült a másikból. A találkozó bizonyos szakaszaiban mi voltunk jobban, másszor ők. Ma egy hajszállal jobbak voltunk, ezen múlt végül a győzelem.
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink