Naptár

Betöltése

Honvéd – Veszprém 86:91

2021. Szeptember 28.
2 éve
Elkezdte az NBI/B Piros csoportjának 2021/22-es alapszakaszát a Veszprém Kosárlabda Klub, méghozzá a Budapesti Honvéd SE vendégeként. A tavalyi hetedik bakonyiak szereplése az ötödik fővárosiakkal szemben rangadónak számít, pláne, hogy mindkét gárda jelentősen megerősödött a nyár folyamán, így nagy reményekkel vágtak neki az új idénynek.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 1. forduló
Budapesti Honvéd SE – Veszprém Kosárlabda Klub 86:91 (20:18, 20:26, 8:25, 38:22)
Budapest, Ludovika Aréna
 
Honvéd: Tanoh 13/3, Kovács 3/3, Simon 12/3, Mijovic 25/3, Völgyi 13. Cserék: Takács 9/6, Markovic 6/3, Stefán 2, Jakab 3/3, Kopácsi. Edző: Vladimir Lucic
 
Veszprém: Horváth 3, Madár 38/27, Szabó 13/9, Glatz 7/3, Dukic 17/12. Cserék: Dancsecs 1, Tóth 12. Edző: Martin Blaho
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 

Tudósítás
 
A bajnoki szezonunk első kosarát stílszerűen Madár András szerezte hárompontosból, majd egy duplát is elhelyezett, amire Tanoh kettese volt a válasz. Ám a Honvéd ezután átvette a vezetést, igaz minimális előnyt elérve, majd a két fél felváltva vezetett egy-egy ponttal. A Veszprémből Madár és Glatz volt eredményes, míg a hazaiaknál Tanoh mellett Simon és Mijovic. Dukic hármasával azonban már négyre nőtt a vendégek előnye, az ex-veszprémi Völgyi kettő plusz egyes játékával, majd Tanoh ziccerével viszont ismét a fővárosiak vezettek (5. perc: 13:12). A Veszprém több támadáson át pontatlan volt elől, ám Madár újabb hármasa az egyenlítést és hazai időkérést eredményezett. Szabó is elsüllyesztett egy triplát, igaz ezt követően a Honvédnak jött ki jobban a lépés, és a negyed végre náluk volt az előny Völgyi, Mijovic és Takács kosarai után (10. perc: 20:18).
 
A második etap elején Dukic egyenlített a hazai szabálytalanság ellenére, majd büntetőjével a vezetést is megszerezte. Ám ezt követően több hibát is vétett támadásban a bakonyi csapat, amelyet a hazaiak kihasználtak és 26:21-re elhúztak. A legjobbkor jött tehát az új szerzemény, Horváth Ákos első tétmeccsen szerzett kosara Veszprém mezben. Tanoh erre egy pontos triplával válaszolt. Ezután Madár egy zseniális gólpasszt adott a szintén most debütáló Tóth Norbertnek, így megfelelő közelségben maradt a Veszprém (15. perc: 29:25). Majd Völgyi és Madár percei következtek: előbbi két duplát, utóbbi viszont három triplát tett a helyére, így a vendégekhez került az előny. Dukic két jó büntetőjével nőtt tovább a különbség, amire válaszként agresszívabb védekezésre váltott a Honvéd. Erre reagálva Martin Blaho mester időt kért két perccel a félidő vége előtt. Mijovic előbb betörésből szerzett kosarat, majd a labdát szépen járató veszprémi támadás végén faulttolt Tóthtal szemben. A vendégek magasember mindkét büntetőjét értékesítette. Jakab szorongatott helyzetben szerzett egy hármast, hozzá képest Szabó kényelmesebben dobhatott kintről, ő is pontosan. Tanoh duplája után maradt még pár másodperce a piros-szürkéknek, amit Madár egy messzi, félidei hatodik triplájával ki is használt (20. perc: 40:44).
 

A második félidő is egy Madár-kosárral indult, majd Simon dobott egy bántóan könnyű ziccert, viszont Tóth tudott rá válaszolni. Völgyi is elkezdte pontjai számának növelését egy támadólepattanó után, majd Mijovic csökkentette kettőre a különbséget. Jól jött tehát Szabó hármasa, majd az azt követő eredményes védekezés, amit Glatz egy triplával fejelt meg. Vladimir Lucic időt is kért gyorsan (23. perc: 46:54). A Veszprém viszont újra jól védekezett, a hárompontos vonalon kívülről pedig ezúttal Dukic talált be. Majd Madár is jelentkezett egy újabb triplával, majd még eggyel! Ezzel a harmadik negyed közepén a veszprémiek hetese már harminc pontnál és nyolc hármasnál járt. Újabb hazai időkérés következett (25. perc: 46:63). Kosarat azonban ismét a vendégek szereztek, Szabó passzából Tóth talált be. A hazaiak pontcsendjét aztán Stefán törte meg. Ezután mindkét fél pontatlanul fejezte be az akcióit, viszont a Veszprém jött ki gyorsabban a hullámvölgyből: Horváth egy büntetőt, Dukic pedig egy hármast dobott be. Ezzel húsz pont fölé nőtt a Veszprém előnye. És ez nem is változott, amiről például Horváth egy szép blokk formájában gondoskodott a maradék egy percben (30. perc: 48:69).
 
Az utolsó tíz percet 5-1-gyel indította a Honvéd, ám ezt a kisebb rohanást Dukic egy hármassal gyorsan megállította, amire időt kértek a hazaiak. Simon kettő plusz egyes játéka próbálta tartani a lelket a budapesti együttesben, akihez Mijovic csatlakozott egy jó betörés után. A Veszprém több támadásból sem talált be, míg Simon ismét bedobott egy kettest. Ekkor Blaho mester időt kért, érezvén, hogy megakadt a bakonyi gépezet (34. perc: 60:73). A Honvéd egészpályás letámadással próbálkozott, Madár pedig egy hármassal, méghozzá jól. Horváth szabálytalansága után Mijovic bedobta a büntetőit, Tóth pedig a túloldalon a helyzetét középtávolról. Mijovic megszerezte ekkor első hármasát, Szabó pedig két jó büntetőt jegyzett. Markovic is hasonlóan cselekedett a túloldalon. A hazaiak továbbra is próbáltak agresszívan védekezni, ám csak szabálytalankodni tudtak Madárral szemben, aki nem hagyta ki a dobásait a vonalról. Igaz Völgyi sem a ziccerét. Simon triplája után már csak tíz ponttal vezetett a Veszprém három perccel a vége előtt, gyorsan időt is kértek. A Honvéd egész pályás letámadása védekezésben folytatódott, zavarba hozva ezzel néha a vendégjátékosokat. Madár azonban higgadt maradt a büntetővonalon, ám a hazaiak gyorsan kosarat szereztek Völgyi révén, a Veszprém pedig eladta a labdát, így Mijovic is betalált. A Veszprém ismét majdnem elveszítette a játékszert, ám az végül Tóth kezében kötött ki, aki bedobta a ziccert, így tíz perccel a vége előtt még mindig tízzel ment a vendég gárda. Glatz egy büntetőt szerzett, Madár viszont a labdát, ami után Szabó is mehetett a vonalra. Ő egyszer sem hibázott. Folytatódott a büntetőpárbaj, Mijovic egyszer talált be. Glatz kihagyta a triplakísérletét, Kovács viszont nem, így már csak kilenc pont volt közte, igaz fél perccel a vége előtt. Ekkor Madár bedobott egy büntetőt, majd második kísérlete előtt technikait kapott szövegelésért. Takács majd Dancsecs dobott be így egy-egy jó büntetőt. A végén még Tanoh egy duplát, Takács pedig egy triplát szerzett, ám a Veszprém előnyéből így is maradt öt pont, ezzel győzelemmel indítva az új szezont (40. perc: 86:91).
 

Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Nagyon kiélezett és fizikális mérkőzésen vagyunk túl. Sokat készültünk erre a találkozóra, az előző Honvéd elleni meccs után. Az utolsó negyed kivételével, ahol kifogytunk az energiánkból, nagyon jól játszottunk az extra teljesítményt nyújtó Madár András vezetésével. Nagyon boldogok vagyunk, hogy meg tudtuk nyerni ezt az összecsapást a Honvéd ellen. Nagy nyomás alá helyeztek minket a mérkőzés végén az egészpályás letámadásukkal, és nem volt könnyű megőrizni a koncentrációnkat. Remélem, hogy ez a siker motiválni fog minket a következő fordulóban és a szezon hátralévő részében.
 
Madár András, a Veszprém dobóhátvédje: Gratulálok a Honvédnak, egy színvonalas meccset sikerült játszanunk. Úgy gondolom, hogy mind a két csapat kiadta magából a maximumot. Köszönjük a kilátogató nézőknek!
 
Vladimir Lucic, a Honvéd vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a Veszprémnek ehhez a fontos győzelemhez. Kikaptunk öt ponttal a nagyszerű dobóformát mutató vendégcsapattól. Sajnos nem játszottunk elég energiával, ez az én felelősségem is, a játékosaimat nem hibáztatom.
 
Völgyi Marcell, a Honvéd erőcsatára: Az elején nem tudtuk hatástalanítani Madár Bandit, ez nagyban megnehezítette a dolgunkat és gyorsan el is veszítettük a nyolcpontos előnyünket. Onnantól mentünk az eredmény után, és mire észbe kaptunk sajnos a mérkőzés végéhez értünk.
 
Az U20-as csapatok összecsapásán a Honvéd fiataljai diadalmaskodtak 107:50 arányban.
 
Fotók: Archív (Fux Marcell – veszpremkosar.hu)
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink