Naptár

Betöltése

Interjú Baksa Szabolccsal

2020. December 23.
3 éve
Lezárult a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém őszi idénye. A gárda 8-4-es mutatóval zárta az első tizenkét találkozóját. Ennek apropójából vezetőedzőnkkel, Baksa Szabolccsal beszélgettünk a csapatról, a mentalitásról, valamint arról, hogy ő hogyan tölti a karácsonyt.
 
- Egy új, nagy felelősséggel járó feladatkörbe kellett lépned ebben a szezonban. Hogyan készültél rá, és hogy érzed magad benne?
- Rengeteget tanultam, valamint nagyon sokat kutattam. Utánanéztem a dolgoknak. Tudtam, hogy ez most egy más kaliber lesz, mint az eddigi, másodedzői pozícióm a csapatnál. Fejlesztenem kellett magamat a technikai dolgokban is, mint például a videóvágás. Természetesen nagyon jól érzem magam, nagy a felelősség rajtam, de ez ezzel jár.
 
- Vezetőedzői szempontból mi volt a legnehezebb a vírushelyzet alatt?
- Amit én elképzeltem, hogy hova jutunk a szezonkezdésre, az a betegségek miatt teljesen felborult. Fiatal csapat vagyunk, gyakorolnunk kell a taktikákat, nem várhatom el, hogy mindenki egyből tudja azokat. Mire tökéletesíteni kellett volna a dolgokat, addigra több játékos is lebetegedett, és így nem tudtuk folytatni a felkészülést.
 

- Legutóbb azt mondtad, hogy győztes légkört akarsz teremteni. Hogy érzed, sikerült?
- A győztes mentalitás egy bonyolult dolog. Úgy érzem, hogy nagyjából decemberre értük el azt a szintet, ahová eddig tartottunk. Most már nem csak akarunk győzni, de tudunk is. Megértették a srácok, hogy milyen gondolkodásmód kell ehhez, nem csak a meccseken, de az edzéseken is.
 
- Nyolc győzelem és négy vereség. Mi a titka a jó mutatónak?
- Négy-négyről lett nyolc-négyes a mutatónk. Nem akarok közhelyekkel dobálózni. Egyszerűen a befektetett munka fizetődött ki, és – ahogy mondtam – mostanra értük el a jó formánkat. Kezd kialakulni a csapat karaktere, tudjuk az erősségeinket és a gyengeségeinket. Együtt fejlődünk, ez a legnagyobb erényünk.
 
- Melyik volt a kedvenc mérkőzésed és melyik volt az, amit a leginkább sajnálsz, mert több lehetett volna benne?
- A legfájóbb a TF elleni találkozó. Ki szeretne hazai pályán kikapni? Ugyanakkor jó időben jött abból a szempontból, hogy több beszélgetést is lefolytattam a játékosokkal, és ezt követően jött a győzelmi szériánk. A legjobbak közé sorolnám az MTK elleni meccset, hatpontos hátrányból álltunk fel, valamint a BKG és Salgótarján elleni mérkőzéseket is. Két jó csapatot tudtunk ott megverni. A múltkori, kétszeri hosszabbításos, NKA elleni thriller is kiemelkedő volt.
 

- Jól jön most a szünet a fiúknak a pihenés miatt, vagy inkább jöhetnének még meccsek, hiszen jó formában vagyunk?
- Egyértelműen kellett már a szünet. Vidéki csapatként nincs akkora merítésünk, mint a fővárosiaknak. Sorozatterhelést kaptak a srácok, kell nekik ez a néhány nap, hogy regenerálódjanak. Egy játékos teljesítményéhez nagyban hozzájárul a megfelelő pihenés.
 
- Hogyan töltöd az ünnepeket?
- Nagyon szűk körben, itthon a párommal és a kiskutyámmal. Sokat főzünk, sétálunk és filmezünk. A párom legnagyobb bánatára minden napra jut egy kis kosárlabda, de azért próbálom ezt minimalizálni.
 
- Mit üzennél a szurkolóknak a tavaszi idényre?
- Vigyázzanak magukra! Reméljük, hogy hamarosan véget ér ez az egész helyzet. Ha még januárban nem is, de amint lehet, térjenek vissza a lelátókra, hiszen nagyon hiányzik a buzdításuk már nekünk!
 

 
Fotók: Fux Marcell - veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink