Naptár

Betöltése

Interjú Baksa Szabolccsal

2021. Április 01.
3 éve
Véget ért NBI/B Piros csoportjának alapszakasza, amelyet a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a hatodik helyen zárt. Ebből az is következik, hogy a rájátszásbeli ellenfelünk a tabella harmadik helyezettje, méghozzá a MAFC lesz, amellyel a múlt hétvégén meccseltünk. Vezetőedzőnkkel, Baksa Szabolccsal beszélgettünk ez alkalomból, az eddigi és az együttes rájátszásbeli esélyeiről.
 
- Ez volt az első alapszakaszod a csapat vezetőedzőjeként. Hogy érzed magad a bőrödben, milyenek a tapasztalataid?
- Ahogy az év elejé
n is mondtam, nyilván nagy kihívás volt számomra. Próbáltam kihozni magamból, és a játékosokból is a száz százalékot. Az eredmények többé-kevésbé igazolják, hogy jó munkát végeztünk. Nagyon szerettem ezzel a társasággal dolgozni. Gondolok a játékosokon túl a klub többi munkatársára is.
 
- A hatodik helyen zártuk végül az alapszakaszt, de egy meccsen múlt, hogy nem lettünk harmadikak. Elégedett vagy ezzel az eredménnyel?
- A MAFC elleni eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, de a mutatott játék képe nem volt rossz. Elkezdtem azóta kielemezni a találkozót, tudjuk az okokat, és javítunk rajta. Ha az év elején azt mondják nekem, hogy az utolsó fordulóban a harmadik helyért játszunk, fix rájátszásban való szerepléssel, aláírtam volna.
 
- A szezon kezdetén azt mondtad, hogy szeretnél győztes mentalitást teremteni azt öltözőben. Hogy látod, sikerült ezt elérni?
- Többé-kevésbé. Voltak olyan játékosok, akik fogékonyabbak voltak az efajta mentalitásra. Összességében mindig úgy léptünk a pályára, hogy nyerni akarunk. Legyen ez akár a Nyíregyháza elleni összecsapás vagy éppen a Vasas elleni bukás követő találkozónk.
 
 
- Milyen együtt dolgozni egy ennyire fiatal csapattal?
- Ha az átlagéletkort nézzük, valóban fiatal, de ez csalóka. Van három tapasztalt, sok harcot megélt játékosom, illetve olyanok is, akiknek ez az utolsó éve utánpótlásban, valamint akiknek még hosszú az útjuk, és bizonyítaniuk kell. Nagy kihívás volt olyan közösséget összehozni, amiben egy tapasztalt játékost tűzben tudok tartani, valamint egy fiatalt motiválni.
 
- Melyik a legkedvesebb emléked, összecsapásod vagy pillanatod az alapszakaszból?
- Az első a törökbálinti győzelem. Ez volt az első győzelmünk, ahol a negyedik negyedben még hattal ment az ellenfél, majd innen fordítottunk. A két hosszabbítás utáni sikerünk Pécsett, a Rátgéber Akadémia ellen is kedves emlék, amikor Szabó Peti passzából Futó Bazsi dobta be a döntő kosarat. Továbbá az összes hazai meccs kedves emlék, nagy bravúrokat hajtottunk végre itthon.
 
- És a legkevésbé?
- A hazai TF elleni találkozó, illetve a legutóbbi MAFC elleni mérkőtés.
 
 
- A MAFC-ot kaptuk a rájátszásban. Mik a tervek a playoffra?
- Küzdés a legutolsó percig. A MAFC a legutóbbi tizennégy meccséből tizenhármat megnyert. A Nyíregyházát hazai pályán tizenöt ponttal megverte. Szerintem a legjobb csapat, szerkezetileg is, jelenleg a MAFC. Készülünk, ez már folyamatban van, és megteszünk mindent a győzelemért. Nem gondolkozunk hosszú távon, mindig a következő meccsre koncentrálunk.
 
- Most, hogy zártkapus mérkőzéseket játszanak a csapatok, mennyit és miben számít a hazai pálya előnye?
- Nyílván szerencsés, hogy csak Budapestig kell utaznunk. Én a szurkolók hiányát nem a pályaelőny miatt sajnálom, hanem azért, mert amilyen sikereket elértünk idén, annak nem lehettek a részesei élőben. Szerintem nagyon sok örömteli pillanatot szerezhettünk volna nekik. Remélem, hogy a YouTube valamennyit visszaad. Nagyon köszönjük a szurkolást és a támogatást.
 
- Mit üzennél a frukkereknek így az alapszakasz végén és az egyenes kieséses szakasz előtt?
- Mindenki nagyon vigyázzon magára, kitartás! Nem marad ez a helyzet örökre, újra lesz igazi kosárlabda. Nagyon jól esik a támogatásuk, amit meg is szeretnénk hálálni. Mindent megteszünk, hogy a városnak és a klubnak jó hírét keltsük.

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink