Naptár

Betöltése

Interjú Glatz Somával

2021. Május 14.
2 éve
Véget ért a 2020/21-es szezon, amelyben a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata a hetedik helyen zárta a bajnokságot. Habár egész évben kiváló csapatként működött együtt a gárda, mégsem mehetünk el szó nélkül a kiemelkedő egyéni teljesítmények mellett. Ezeket díjazta a szakmai stáb a keddi szezonzáró banketten, amelyen Glatz Soma érdemelte ki az év U20-as játékosa díjat. Ennek apropóján készítettünk vele interjút.
 
- Milyen érzés megkapni a szezon legjobb U20-as játékosa díjat?
- Őszinte leszek, meglepő. Én vagyok a legfiatalabb a csapatból, nem számítottam rá. Természetesen örülök neki.
 
- Ez volt az első éved Veszprémben. Hogy érezted magad?
- Jól. Az első félév nagyon jól ment, utána viszont, néhány zavaró tényező miatt kicsit kicsit lassabban fejlődtem, de úgy gondolom, hogy összességében egy jó évet zártunk.
 
- A felnőtt csapat tagjai közül ki segített a legtöbbet a beilleszkedésedben a pályán, illetve azon kívül?
- Mind a hárman sokat segítettek, de Dukával (Nebojsa Dukic – a szerk.) ápoltam a legmélyebb kapcsolatot. Talán őt mondanám
 
- Kérlek, értékeld egy kicsit a felnőtt csapat szezonját?
- Rövid rotációval dolgoztunk, ami miatt én személy szerint nem játszottam sokat, persze szerettem volna többet. A felnőttek mindent megtettek, és extra teljesítményt nyújtottak.
 
- A saját teljesítményed kapcsán mivel vagy elégedett, és mi az, amivel nem?
- Nem vagyok olyan ember, aki megelégszik magával. Ahhoz képest viszont, hogy tavaly nem meccseltem, nem volt rossz szezon. Úgy gondolom, hogy egyel nagyobb korosztályban sikerült jó teljesítményt hoznom.
 
 
- És mit gondolsz az U20-s együttes szerepléséről?
- Reális cél lehetett volna a döntőbe jutás, amiért nagyon sokan kihoztuk magunkból a maximumot. Döntőt érdemeltünk volna, de ez sajnos nem jött össze.
 
- Melyik a legszebb emléked az idényből?
- Nem tudok egyet kiemelni, nagyon sok ilyen volt. A reggel 6:30-as edzéseket imádtam (nevet). A meccsek közül minden győzelem szép emlék.
 
- És a legkevésbé szép?
- Amikor biztos volt, hogy nem jutunk be az országos döntőbe az U20-as csapattal.
 
- Milyen volt végül szurkolók előtt lejátszani az utolsó találkozót?
- Nagyon hangulatos, végre volt visszajelzés arról, hogy jól csináljuk a dolgunkat a pályán. Örülök, hogy így jött össze.
 
- Mik a terveid a nyárra?
- Minél többet edzeni, és fejlődni, amiben csak lehet.

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink