Naptár

Betöltése

Interjú Nebojsa Dukiccsal

2021. Július 29.
2 éve
A napokban hivatalosan is bejelentésre került, hogy Nebojsa Dukic a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém színeiben folytatja a 2021/22-es szezonban is. Csapatunk erőcsatár-centerével, az NBI/B Piros csoportjának egyik, ha nem a legdominánsabb magasemberével beszélgettünk az egyéves szerződéshosszabbításának bejelentését követően.
 
- Örülünk, hogy a következő idényben is itt leszel velünk Veszprémben! Mi mindent mérlegeltél a döntésed meghozatalakor?
- Először is köszöntök Mindenkit Veszprémben! Igen, visszatérek! Volt néhány más lehetőségem, de őszintén bevallva a Veszprémre vártam. Természetesen olyan csapatot akartam választani, amelynek esélye van a bajnoki címre, és mi ezt megpróbáljuk majd elérni ebben az évben!
 
- Milyen érzéseid és emlékeid vannak az előző szezonról?
- Sok emlékem van az előző idényről. Voltunk fent is és lent is, de ez normális, ez mindenhol így van. Egy nagyon jó csapatot alkottunk, amely öregebb és fiatal játékosokból állt, egy remek edzővel. Habár elvesztettünk pár meccset, mégis azt gondolom, hogy be kellett volna jutnunk a legjobb négy közé. De ilyen a sport!
 
- Melyik volt számodra a legkedvesebb pillanat 2020/21-ből?
- A hatmeccses győzelmi sorozatunk számomra a legszebb emlék. Kimondottan jól kosárlabdáztunk abban az időszakban.
 
- Szembetűnő volt, hogy sokat segítettél mind az edzések, mind a meccsek alkalmával a fiatal társaidnak. Mi mindent mondasz vagy éppen mutatsz meg nekik legfőképpen? Hogy kell elképzelni a Te mentori tevékenységedet?
- Örülök, ha segíthetek másoknak. Abban a helyzetben sok fiatallal voltam körülvéve, akiknek nemcsak sokat magyaráztam, de meg is mutattam, hogyan dolgozzanak. Felhívtam a figyelmüket apró részletekre, amit nem árt, ha tudnak. Beszélgettünk a megfelelő mentalitásról és arról is, hogyan válhatnak komoly szintű kosárlabdázókká. Ahogy öregszem, úgy lesz egyre hatásosabb a mentorálásom. Ez a tapasztalattal jár együtt.
 
 

- Hogy érzed magad a városunkban, hogy tetszik Veszprém?
- Szeretem Veszprémet, és nemcsak azért mert közel van Szerbiához, de azért is mert gyönyörű. Sajnos tavaly a Covid-19 miatt nem fedezhettem fel igazán, de remélem, hogy idén már több lehetőségem lesz rá.
 
- Hogy telik eddig a nyarad? Hol jártál, mit csináltál?
- A nyár tökéletes arra, hogy sokat pihenjek. Voltam a görög tengerparton is, de főként persze odahaza, Szerbiában, ahol a családommal, a barátnőmmel és a barátaimmal töltöttem sok időt.
 
- Milyen jellegű edzésmunkát végeztél mostanában?
- Könnyebb edzéseket csináltam, benne futással és konditermi munkával. Már készítem a testemet az új szezonra.
 
- Szabó Péter és Madár András is hosszabbított. Feltételezem, örülsz, hogy továbbra is velük játszhatsz, hiszen remek triót alkottatok.
- Természetesen nagyon örülök, hogy továbbra is velük lehetek egy csapatban. Nagyszerű srácok és kiváló játékosok! Könnyű velük együtt játszani, szóval szuper lesz ismét együtt pályára lépni.
 

- Horváth Ákost is leszerződtette a klub, őt is ismered, mesélj róla is, kérlek!
- Igen, nagyon jól ismerjük egymást. Szerepeltünk együtt a 3x3-as válogatottban, míg nagypályán sokat játszottam ellene. Örülök, hogy egy ilyen kaliberű játékos jött a csapathoz. Nagyon magas szinten kosárlabdázott, nem kell bemutatni, mindenki tudja, hogy egy nagyszerű játékos és az egyik legjobb dobó Magyarországon. Biztos vagyok benne, hogy rengeteget fog hozzátenni ahhoz, hogy elérjük a céljainkat idén.
 
- Mik a céljaid a következő szezonra nézve mind egyéni, mind pedig csapat szinten?
- Ugyanaz a célunk mint tavaly, azaz a bajnoki cm megszerzése! Egyénileg nincsenek célkitűzéseim. Tudom, hogyan kell segítenem a csapatot abban, hogy jó eredményt érjünk el.
 
- Elkezdődött a tokiói olimpia, kit tippelsz végső győztesnek férfi kosárlabdában? Szerbia távollétében szurkolsz valamelyik nemzeti csapatnak?
- Igen, sajnos Szerbia nincs ott kosárlabdában, de más sportágakban igen, és jól is teljesítünk. Nagyon szurkolok nekik. Kosárlabdában pedig az a megérzésem, hogy Ausztrália lesz az aranyérmes.
 
- Zárásként mit üzennél a szurkolóknak?
- Remélem, hogy ebben a szezonban már az elejétől kezdve velünk lehetnek a drukkerek. Nagyon hiányoztak nekünk tavaly. Nagy szükségünk van a támogatásukra a céljaink eléréséhez, és biztos vagyok benne, hogy meg is fogjuk azt kapni tőlük.
 
- Köszönjük szépen a beszélgetést, és sok sikert kívánunk!
- Én is köszönöm! Továbbá szeretném megköszönni Csorvási Leventének, Naményi Miklósnak és a többieknek, hogy bíznak bennem továbbra is. A maximumot fogom nyújtani a Klub számára. Hamarosan látjuk egymást! Hajrá Veszprém!
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink