Naptár

Betöltése

Interjú Nika Ratianival

2022. Augusztus 23.
1 éve
A Veszprém Kosárlabda Kft. egy légióssal is megállapodott az elmúlt hónap folyamán, méghozzá a georgiai Nika Ratianival. A főként ötös poszton bevethető játékos szerződése a 2023/24-es szezon végéig szól. Szerettük volna jobban megismerni Nikát, ezért természetesen vele is készítettünk egy interjút az elmúlt napokban.
 
- Köszöntünk Veszprémben! Miért döntöttél úgy, hogy városunkban folytatod a pályafutásod?
- Köszönöm! Azért döntöttem úgy, hogy Veszprémben folytatom a pályafutásom, mivel úgy gondolom, hogy jelenleg ez a megfelelő hely és mód arra, hogy fejlődjek.
 
- Mesélj egy kicsit magadról. Mikor kezdtél el kosárlabdázni, és mi volt a fő motivációd ezen a téren?
- Akkor kezdtem el kosárlabdázni, amikor tizenhárom éves lettem. Volt több barátom is, aki játszott már, és így megtetszett ez a sport. De a fő motivációt számomra az jelentette, amikor élőben láttam a georgiai válogatott meccsét. Teljesen lenyűgözött. Ekkor döntöttem el véglegesen, hogy ki kell próbálnom ezt a sportágat.
 
- Van esetleg példaképed a kosárlabdában? Ha igen, kicsoda és miért?
- Több példaképem is van. Közülük elsőként Tornike Shengeliat emelném ki, aki az igazi vezéregyéniség megtestesítője. Másodikként Giorgi Shermadinit mondanám, aki úgy játszik, ahogy egy napon majd én is szeretnék, ugyanis ugyanaz a posztunk. Mindketten hazám játékosai.
 
- Nemrég még az U20-as Európa-bajnokságon játszottál a  nemzeti csapattal. Összeségében hogy érzed, hogy sikerült a torna?
- Ahogy én, úgy természetesen az egész csapat sem elégedett azzal az eredménnyel, amit elértünk. De szerencsére van még időnk arra, hogy fejlődjünk, és egy napon majd a legjobbunkat tudjuk nyújtani a felnőtt válogatottnak.
 
- Már játszottál Magyarországon. Hogy látod, mennyiben más Magyarországon kosarazni, mint az otthonodban?
- Valóban, az előző szezonban is Magyarországon játszottam, amely jelentős tapasztalatszerzés volt a számomra. Itt kezdtem el igazán profivá válni. Azt gondolom, hogy a két ország kosárlabdázása között az a fő különbség, hogy Magyarországon több lehetőséget kapnak a fiatalok a fejlődésre.
 
- Mik a céljaid a Veszprém Kosárlabda Klub játékosaként a csapat és saját magad szempontjából?
- A saját, egyéni célom az, hogy jobbá váljak, és tudom, hogy itt meg fogom kapni ehhez a lehetőséget és a támogatást. A csapat számára természetesen a legfontosabb az, hogy egységes legyen. Szerintem jó úton járunk, hiszen a kohézió már most is nagyon rendben van, és ez még csak a kezdet! A célunk az, hogy mindent kiadjunk magunkból a pályán, és nyerjünk.
 

- Milyen stílusú játékosnak tartod magad? Hogyan jellemeznéd a játékodat?
- Centerként játszom, és ehhez a pozícióhoz igyekszem magamat képezni. Az, hogy milyen stílusban játszom, majd kiderül a szezon során, hiszen ez lesz az első évem profi kosárlabdázóként.
 
- És milyen srácnak írnád le magad a pályán kívül?
- A pályán kívül is próbálok profi kosárlabdázóhoz méltó életmódot folytatni. Barátságos vagyok mindenkivel, ugyanakkor tudok szigorú, már-már mérges is lenni néha. De a legfontosabb, hogy profi módjára éljek akkor is, ha nincs labda a kezemben.
 
- Mi lesz a mezszámod? Van a választásodnak esetleg valamilyen különleges oka?
- Ebben az idényben a huszonhármas számot viselve fogok szerepleni, ugyanis ez a mezszáma az első számú georgiai kosarasnak is, akit már említettem. Szeretnék olyan vezérré válni, mint ő, akire mindig számíthat a csapata, és aki példakép nemcsak a fiatal játékosoknak, hanem úgy általában minden fiatalnak. Ráadásul édesanyám születésnapja is huszonharmadikán van.
 
- Hogy érzed magad eddig Veszprémben? Hogy tetszik a város?
- Igyekszem minél jobban megszokni az itteni életet. Veszprém és környéke nagyon szép. Még nem sok mindent láttam, de amit igen, az tetszett.
 
- És milyen a felkészülési időszak? Hogy alakul a beilleszkedésed a csapatba?
- Jó energiákkal kezdtük el a közös munkát a srácokkal, és minden edzésnek igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból. Én pár nappal később csatlakoztam, de hozzájuk hasonlóan lépésről lépésre haladok a jó forma felé.
 
- Mit gondolsz mi lesz a legnagyobb kihívás a csapat számára ebben a szezonban?
- Nagyon fiatal csapat vagyunk, akik számára minden meccs kihívás lesz. A legfontosabb, hogy mindig a legjobbunkat próbáljuk meg nyújtani. Ebben természetesen nagy segítségünkre van már most is a szakmai stáb, de a tapasztaltabb játékosok is.
 
- Zárásként mit üzennél a szurkolóknak?
- Kérem a kedves szurkolókat, hogy támogassanak minket az egész szezon során, hiszen nagy szükségünk lesz rá. Alig várom, hogy a veszprémi drukkerek előtt játszhassak és halljam a buzdításukat.
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink