Naptár

Betöltése

Interjú Orgona Gergővel

2022. Augusztus 11.
1 éve
Július végén örömmel adta hírül klubunk az online felületein, hogy a Veszprém Kosárlabda Kft. megállapodott Orgona Gergővel. A csapatunkban már korábban megforduló, főként négyes poszton bevethető játékos a 2023/24-es szezon végéig írt alá. Az elmúlt napokban, az alapozás megkezdését követően vele is beszélgettünk.
 
- Nagyon örülünk, hogy visszatértél közénk. Minek köszönhetően döntöttél úgy, hogy ismét Veszprémbe jössz és két évre hozzánk szerződsz?
- Ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy idejöhettem. Kipróbáltam magam az „A” csoportban, ott azonban sajnos nem kaptam annyi játéklehetőséget, amennyit szerettem volna. A veszprémi klubnál felvázolták számomra, hogy itt tudnak fejleszteni, jó képzést kapunk, aminek köszönhetően a későbbiekben szintet is lehet majd lépni. Emellett nagyon jól érzem itt magam, korábban is nagyon jól éreztem magam, úgyhogy nem volt kérdés, hogy visszajöjjek ide.
 
- Milyen volt az előző idényed?
- Hosszúra sikeredett. Nem volt egyszerű szezonunk, sajnos az első- és a másodosztályban is kiesésre álltunk, szerencsére sikerült mind a két csapattal bennmaradni. Nagyon nehéz és kimerítő idény volt tehát, ugyanakkor jó tapasztalatként szolgált a számomra.
 
- Hogy érzed, miben vagy több, mint voltál két évvel ezelőtt, amikor először szerződtél ide? Miben fejlődtél a legtöbbet az elmúlt két idényben?
- Talán egy kis tapasztalatot fel tudtam szedni azóta a fiatalokkal való közös munka kapcsán, mivel az „A” csoportban sok, a felnőtt csapathoz felkerülő játékossal játszottam és edzettem együtt. Mindenképpen fejlődött tehát bennem az a készség, hogy hogyan segítsük a másikat, ami nagyon fontos szerintem.
 
- Hogyan és hol töltötted a nyári pihenődet?
- Odahaza, Szentesen voltam a nyáron. A szüleimmel és a kishúgommal töltöttem a nyarat. Volt tehát egy kis pihenés, de aztán elkezdtünk edzeni.
 
- Mi a véleményed a Veszprém formálódó, 2022/23-as keretéről?
- A fiatalokon látszik, hogy még szokniuk kell a légkört, ahogy azt is, hogy itt talán fizikálisabb a játék, mint a korosztályukban. De alapjáraton rengeteget dolgoznak, odafigyelnek a dolgokra, igyekeznek fejlődni amilyen gyorsan csak tudnak. Én pedig maximálisan igyekszem segíteni nekik.   
 

- Mennyire lesz nehéz vagy éppen könnyű összeszoknia ennek a keretnek?
- Nem hiszem, hogy problémát fog jelenteni, hiszen szinte mindenki ismer mindenkit már régebbről. Már most sincs gond másfél hét felkészülés után. 
 
- Kivel ápolod a legjobb kapcsolatot az öltözőben?
- Nem tudnék kiemelni egy embert, én mindenkivel próbálok egy-egy szót váltani, elbeszélgetni. Nincs tehát olyan, akivel kimondottan a legjobb kapcsolatot ápolnám.
 
- Hogy telik eddig a felkészülés, milyen a hangulat a csapatban?
- A hangulat nagyon jó. Fárasztóak, elég kemények az edzések, de hát ez kell ahhoz, hogy valamit elérjünk.
 
- Mik a céljaid a következő idényre nézve?
- Szeretnék egy stabil játékos lenni a másodosztályban. Amennyi tapasztalatot, rutint fel tudok szedni, azt fel szeretném szedni ebben az évben, és szeretnék minél több mérkőzést nyerni. Az összes meccsen úgy fogunk kiállni, hogy azt meg akarjuk nyerni.
 
- Végezetül mit üzennél a szurkolóknak?
- Remélem, hogy minél többen ki fognak látogatni a meccseinkre, igyekszünk a legjobb formánkat hozni. Nagyon keményen dolgozunk már most is és fogunk a jövőben is azért, hogy minél jobbak legyünk.
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink