Naptár

Betöltése

Interjú Szabó Péter csapatkapitánnyal

2022. Augusztus 12.
1 éve
Július második felében weboldalunkon és közösségi média platformjainkon is tájékoztattuk a szurkolókat arról, hogy a Veszprém Kosárlabda Kft. és Szabó Péter további három évvel hosszabbította a játékos kontraktusát. Csapatunk irányítójával és egyben csapatkapitányunkkal beszélgettünk a felkészülés kezdetén.
 
- Örömmel tölt el bennünket és a szurkolókat egyaránt, hogy a következő három Idényben is Te irányítod a pályán a Veszprém csapatát. Mi alapján döntöttél úgy, hogy továbbra a klubunkat erősíted?
- Örülök, és megtiszteltetés, hogy a klub és Miki (Naményi Miklós ügyvezető) számít rám. Családommal itt telepedtünk le Veszprémbe, jól erezzük magunkat, így egyértelmű volt az én részemről is.
 
- Mivel töltötted a szünidőt? Hogyan osztottad be a nyarat, jutott elég idő a családra és az egyéni felkészülésre egyaránt?
- Természetesen egyéni edzésekkel készültem, itt főleg a fizikális felkészülésre gondolok. Ha kellett erőnléti edzőnk, Kati néni (Starhon Katalin) mindig készségesen állt a segítségemre. Emellett a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület edzőivel táboroztattunk. Két hét alatt több mint száz gyerek vett részt a VUKE kosártáborban. De egy, egyhetes horvátországi nyaralást is beiktattunk azért a családdal és a barátokkal.
 
- Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy jóbarátod, Madár András visszatér? Esetleg beszélt veled előtte, mielőtt meghozta a maga döntését?
- Természetesen beszéltem vele. Szinte napi kapcsolatban vagyunk. Idén ez lesz a nyolcadik szezon, amit együtt kezdünk, szerintem ezt nem kell tovább ragoznom. (nevet)
 
- Mi a véleményed a felnőtt csapathoz csatlakozó fiatal játékosokról és az így formálódó keretről?
- Türelmesnek kell lennünk a fiatalokkal. Az ambíció megvan, de a felnőtt edzések és a bajnokság teljesen más, mint például a junior bajnokság. Bele kell szokniuk az edzések intenzitásába. A lehetőségük megvan, csak önmagukon múlik, hogy élnek-e vele.
 

- Te vagy a csapat kapitánya és korelnöke is. Hogyan próbálod segíteni ilyenkor, a szezon kezdetén az érkezőket és a fiatalokat?
- Csapatkapitányként biztatom, lelkesítem őket. Van olyan játékos, akivel négyszemközt is beszélgetek, hogy mit csináljon legközelebb egy adott szituációnál. Sokuknak voltam edzője is több évig, ismerem őket, így még könnyebb a feladatom.
 
- Hogy telik eddig a felkészülés, milyen a csapat edzésmunkája?
- Szerintem ott tartunk ahol a második héten tartanunk kell. Ilyenkor kevesebb a taktikai és több a fizikális rész. Mindenki csinálja a dolgát, a hangulat jó. Várjuk az edzőmérkőzéseket és a szezonkezdést.
 
- Mik a céljaid a következő idényre nézve mind egyéni, mind pedig csapat szinten?
- A lehető legtöbbet kihozni egyénileg és csapat szinten is a szezonból. Számomra a rájátszás az alapcél. Minél előrébb szeretnék végezni.
 
- Az eddigi információk birtokában, hogy látod, melyik csapattal lesz a legnehezebb dolgotok a bajnokság során? Mit gondolsz a többi együttes keretének az alakulásáról?
- Szerintem a Piros csoportban az elmúlt évek legerősebb bajnoksága lesz az idei. Lesznek kimagasló csapatok, de még így is bárki bárhol nyerhet.
 
- Zárásként mit üzennél a szurkolóknak?

- Először is szeretném megköszönni a szurkolóinknak a csapat és a magam nevében is az elmúlt évet. Mi mindent meg fogunk tenni idén is a pályán. Hajrá Veszprém!
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink