Naptár

Betöltése

Interjú Szabó Péterrel

2020. December 29.
3 éve
Lezárult a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém számára az NBI/B Piros csoportjának őszi idénye. A gárda 8-4-es mutatóval zárta az első tizenkét találkozóját. Ennek apropójából csapatkapitányunkkal, Szabó Péterrel beszélgettünk a csapatról, új pozíciójáról, valamint arról, hogy ő hogyan tölti az ünnepeket.
 
- Te lettél idén a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatkapitánya a szezon előtt. Milyen érzés volt ez számomra?
- Megtisztelő és nagyon jó érzéssel töltött el, hogy rám esett a választás.
 
- Milyen feladataid vannak így?
- Csapatkapitányként és irányítóként is én vagyok az edző meghosszabbított keze a pályán és azon kívül is. Minden nap beszélek külön (Baksa) Szabival. Néha nekem is fel kell emelni a hangomat egy-egy edzésen, és példát kell mutatnom, hogy elérjük céljainkat.
 
 - Nagyon fiatal a csapat, de vannak meghatározó rutinos játékosok is. Milyen a hangulat az öltözőben?
- Az öltözői hangulat jó, mennek a viccelődések, hamar kialakult a hierarchia.
 

- 38 percet töltesz átlagosan a pályán meccsenként. Mennyire fárasztó ez?
- Igen, sok időt vagyunk a pályán mi hárman. Fárasztó, de ez a munkánk. Élvezzük, szóval nem panaszkodhatunk. Regenerációra is jut idő.
 
- Hárman vagytok idén „öregek” a csapatban. Hogyan próbáljátok segíteni a fiatalokat?
- Minél több tanáccsal, egyfajta mentorként. Duka és Bandi is nagyon segítőkész a srácokkal.
 
- Neked, Madárnak, valamint Dukicnak is nagyon jól megy a játék, de az ifjoncok is egyre nagyobb részt vállalnak. Minek köszönhető ez az összhang?
- Így van, Dukával és Bandival jól kiegészítjük egymást. Duka sok neves csapatnál játszott ezáltal könnyű volt, Bandival pedig hatodik éve játszom együtt, szóval szerintem ezt nem kell magyarázni, ismerjük egymás mozgását kívülről, belülről. Az fiatalok is egyre jobban felveszik a felnőtt bajnokság ritmusát. Szorgalmasak és egyre magabiztosabban játszanak. Mindig van valaki, aki pluszt tud adni a csapatnak. Nem vagyunk irigyek egymásra, mindenki csinálja a rászabott feladatát.
 
- Miben különbözik leginkább ez a szezon az előzőektől?
- A vírushelyzet miatt nincsenek szurkolók, így ez szerintem mindenkinek fura. Remélem, minél hamarabb játszhatunk nézők előtt.
 

- Elégedett vagy a 8-4-es mérleggel?
- A bajnokság nagyon nyílt, bárki bárhol nyerhet. Jelenleg jól állunk, de voltak mérkőzések, amelyeket nyerhettünk volna. Ezeket is - mint minden találkozót - megbeszéljük és kijavítjuk edzésen. Heti kétszer videózunk, és úgy érzem meg is van az eredménye, de rengeteg munka kell még.
 
- Hogyan és hol töltöd az ünnepeket?
- Szolnokon töltöm az ünnepeket, pihenéssel és termeszétesen egyéni edzéssel. Starhon Katalin erőnléti edzőnk által küldött edzésprogram alapján edzek.
 
- Mit üzennél a szurkolóknak a szezon második felére?

- Köszönjük az eddigi szurkolást és a bíztató üzeneteket. Mindent meg fogunk tenni, hogy minél jobb helyezést érjünk el.
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink