Naptár

Betöltése

Interjú Szeifert Zalánnal

2022. Augusztus 14.
1 éve
Július közepén tájékoztattunk követőinket, hogy a Veszprém Kosárlabda Kft. és Szeifert Zalán további egy évvel hosszabbította meg a bedobó szerződését.  A hármas és négyes poszton egyaránt bevethető játékosnak a kontraktusa tehát a 2022/23-as szezon végéig érvényes. Vele is készítettünk interjút az elmúlt napokban.
 
- Nagy öröm számunkra, hogy hosszabbítottál, hiszen fontos láncszeme voltál a csapatnak az előző idényben. Mennyire volt nehéz a döntést meghozni a hosszabbításodat illetően? Milyen tényezőket kellett mérlegelned?
- Köszönöm a kedves szavakat! Nem igazán volt nehéz döntés, hiszen jól érzem magam itt Veszprémben. Tetszett a felvázolt koncepció és az, hogy egy fiatal csapattal vágunk neki a következő idénynek.
 
- Hogyan értékelnéd a csapat és saját magad előző szezonját?
- Az előző szezon különleges volt számomra, mert majd öt év kihagyás után tértem vissza a kosárlabdázáshoz ilyen szinten. Ugyanakkor ez egy nehéz szezon is volt mindannyiunknak a sok sérülés és távozó miatt.
 
- Meccsről meccsre hatalmas szívvel küzdöttél és mindig extra energiát hoztál a parkettre a padról beszállva. Véleményed szerint mi a legfontosabb tulajdonsága egy jó hatodik embernek?
Pontosan ez! Küzdeni, hozzátenni valami pluszt, ami előre viszi a csapatot, és ha szükséges, bíztatni a többieket.
 
- A Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület nyári táborában edzőként és játékosként is részt vettél. Kérlek, mindkét szemüvegen keresztül mesélj erről a két hétről.
- Először is, edzőként remek volt látni, hogy ennyi fiatal szeretne fejlődni nyáron is. Fárasztó, de hálás feladat volt. És igen, néha beszálltam a nagyobbakhoz mozogni egy kicsit, ami szintén remek élmény volt.
 

- A játékod mely elemein dolgoztál a leginkább a nyári szünetben?
- Nyáron főként a dobásomat próbáltam fejleszteni. Végh Matyival nem sajnáltuk erre sem az időt, sem az energiát. Júliusban a felkészülés kezdetéig szinte minden nap tartottunk dobóedzést.
 
- Huszonöt évesen Te leszel a harmadik legöregebb a csapatban. Mit gondolsz erről? Hogy látod a magad szerepét a mostani csapaton belül?
- Remek érzés, hogy Szabó Peti és Madár Bandi mögött én lehetek a harmadik, akinek példát kell mutatnia a fiatalabbaknak. Úgy gondolom, hogy a szerepem nagy részét képezi a példamutatás és a fiatalok segítése.
 
- Hogy telik eddig a felkészülés? Mit gondolsz erről a fiatal csapatról?
- Nagyon jó hangulatú, de kemény edzéseken vagyunk túl eddig. Úgy gondolom, Naményi Márkó remekül megtalálja az egyensúlyt e két tényező között. Mindenki kezdi megtalálni a saját helyét a csapatban, és szerintem felkészülten tudunk nekivágni a következő szezonnak.
 
- Befejezésképp mit üzennél a szurkolóknak?
- Természetesen, hogy jöjjenek minél többen szurkolni a meccsekre! Mi mindent bele fogunk adni a pályán, és mindig jól jön a támogatás a lelátóról. 
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink