Naptár

Betöltése

Jászberény – Veszprém 107:92

2022. Április 12.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub ma az utolsó szalmaszálba igyekezett kapaszkodni a Jászberényi KSE vendégeként, hogy a három győzelemig tartó negyeddöntő ne érjen véget, hanem visszatérjenek a felek a Királynék városába pénteken.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport - rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Jászberényi KSE – Veszprém Kosárlabda Klub 107:92 (23:22; 24:26; 39:21; 21:23)
Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok
Játékvezetők: Makrai Márton, Hervay Tibor és Drenyovszki Dániel
 
Jászberény: Várbíró, Homoki 10, Kucsora 18/9, Dukic 13/3, Velkey 21/6. Cserék: Lewis 9, Meleg 11/3, Nagy 10/6, Rosic, Fekete, Kovács, Olasz 15. Edző: Földi Sándor
 
Veszprém: Horváth 20/15, Dancsecs 15/15, Glogovac 23/6, Szabó 20/6, Birkás 6/6. Cserék: Füzi 5/3, Végh 3, Szeifert. Edző: Zeljko Lukajic
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a találkozó itt nézhető vissza.
 
Tudósítás
 
Horváth 5 ponttal nyitotta a meccset, majd Birkás triplája és Glogovacnak adott gólpassza következett, amivel folyamatosan tudta a lépést tartani a Veszprém a Jászberénnyel. Kucsora triplájára Szabó egy szép ziccerrel válaszolt, de ekkor Homoki is betalált (5. perc: 15:12). Ezután tovább növelte a hazai együttes az előnyét, ezért Lukajic mester időt kért. A hétpontos hátrányt Glogovac és Szabó duplái csökkentették. A vendégek továbbra is jól védekeztek, és agresszíven támadták a gyűrűt. Horváth hármasával át is vette a vezetést a bakonyi együttes. A negyed végére azonban – Glogovac szép kosara ellenére – a JKSE-hez került az előny (10. perc: 23:22).
 
Horváth triplája nyitotta a kosarak sorát a második negyedben, ám Olasz és Velkey gyorsan szerzett öt pontot. Ám Horváth nem hagyta annyiban, és a sarokból faulttal együtt szerzett bravúros hárompontost, ráadásul a büntetőjét is értékesítette. Nemsokkal később Dancsecs hármasa már négypontos előnyt eredményezett, időt is kért Földi Sándor (14. perc: 30:34). Lewis szép betörése és zsákolása, majd gólpassza Nagy duplájához máris egalizálta az állást. A következő percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vendégeknél főleg Szabó vitte a prímet, aki közelről és távolról is jól célzott. A félidő utolsó percének kezdetén Birkás triplája előnyhöz juttatta a piros-szürkéket, amit Kucsora büntetőivel egy pontra tudott faragni a végére (20. perc: 47:48).
 
Velkey kettesével indult a harmadik tíz perc, ám Glogovac egy szép középtávolival válaszolt. Előbbi újabb szép kosarat szerzett, majd Kucsora passzából Dukic is. Velkey ismét betalált, ezúttal kintről. A Veszprém nem találta a ritmust elől, hátul pedig szellősen védekezett, ezért Dukic újabb ziccere után időt kértek a vendégek (33. perc: 56:50). A különbség azonban tovább nőtt, hamarosan már kétszámjegyűre. Így jókor érkezett Dancsecs hármasa. Dukic és Glogovac duplái váltották egymást. A negyed közepén három technikait is fújtak a hazaiak ellen a játékvezetők, így sikerült tíz pont alá vinni a távolságot Szabó büntetőinek és a Glogovac hármasának hála. Velkey kettesére Szabó faulttal együtt elért kosara érkezett (28. perc: 72:63). Remek megoldások és jó dobások érkeztek mindkét oldalon, ám ebből a szakaszból a hazaiak jöttek ki jobban (30. perc: 86:69).

Az utolsó etap kezdetén valamelyest jobban kapta el a fonalat a Veszprém, ám a hazai időkérés után tovább nyílt az olló. Dukic ziccere után a vendégek kértek időt (33. perc: 95:75). A megbeszélés után Velkey és Füzi hármasai váltották egymást, majd Dancsecs is betalált kintről. Végh pedig büntetőből szerezte meg első playoff-pontját. A JKSE közben egyre könnyebben dobott kosarakat, de Dancsecs hármasa és Végh kettese is említésre méltó volt (37. perc: 104:87). A hátralévő percekben már érdemi változás nem történt. A Jászberény megérdemelten nyerte meg a meccset, amellyel kiharcolta  a továbbjutást a legjobb négy közé. Ugyanakkor elismerés illeti a veszprémi fiúkat is, akik mindhárom meccsen méltó ellenfelei voltak a JKSE-nek, és kiválóan teljesítettek. A bakonyiak az 5-8. helyért folytathatják a rájátszás küzdelmeit (40. perc: 107:92).
 
Nyilatkozatok
 
Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: Úgy érzem a Jászberény jobb csapat nálunk, hiszen két játékosuk is van minden pozícióra. Nekünk az edzéseinken is problémáink vannak a létszámmal, pláne, hogy két fiatal játékosunk is sérült jelenleg. Összességében elégett vagyok a játékosaimmal. Az előző meccsen sajnos nem voltunk szerencsések. Felemelt fejjel mehetünk tovább.
 
Horváth Ákos, a Veszprém bedobója: Gratulálok a Jászberénynek! Gyakorlatilag minden poszton két minőségi játékossal álltak fel, és olyan rotációval játszott, úgy keverte a kártyákat Fölid mester, ahogy kellett. Nyilván teljesen máshogy tudják beosztani az energiáikat az egész meccsen, hogy mindig a legfrissebbek legyenek a pályán. Le a kalappal az összes játékosuk előtt, hiszen volt olyan köztük, például Homoki Donát, aki az első két találkozón nem játszott, most pedig nagyon jól szállt be és ugyanazt a minőséget hozta, mint a másik két center. Mi kihoztuk a maximumot magunkból, ráadásul nem nagyon volt olyan játékosunk, aki a saját posztján játszott volna, szinte mindenki eggyel följebb játszott. Glogovac négyesként küzdött a centerekkel, míg a négyes poszton hárman, mezőnyjátékosok próbáltunk helytállni. Felvettük a kesztyűt, de végül a minőségi keret fölénk nőtt.
 
Földi Sándor, a Jászberény vezetőedzője: Nem szeretem a papírforma kifejezést, mert ezek a papírformák rendre megdőlnek, még az Euroligában is. Örülök, hogy megtettük ezt az első lépést, átugrottuk az első akadályt. Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen a Veszprém small ballt, azaz alacsony kosárlabdát játszott egy centerrel, és minden játékosuk tud kintről dobni. Le a kalappal előttünk, hiszen hat játékossal csinálták mindezt végig. Abban reménykedtük, hogy el fognak fáradni, ezért próbáltunk darálni, minél többet cserélni, és ez bejött a végén. Elvártuk magunktól a négybe jutást a bajnokság kezdete óta. Megpróbálunk tovább dolgozni, még szebb eredményt elérni és bejutni a döntőbe. Remélem, hogy ez összejön. Gratulálok a csapatunknak és a szurkolóinknak, akik mai is fantasztikusan buzdítottak minket. Gratulálok a Veszprémnek is, akik hónapok óta hat emberrel játszanak, mindenkinek megnehezítik a dolgát, és három negyeden át bárki ellen képesek vezetni.
 
Velkey János, a Jászberény csapatkapitánya: Én is szeretnék a Veszprémnek gratulálni, mert emberfelettit játszottak. De hála Istennek, érvényesíteni tudtuk az akaratunkat, és ki tudtuk használni, hogy többen vagyunk a rotációban. A következő párharc nagyon nehéznek ígérkezik, hiszen pont ellenük gyűjtöttük be az egyetlen hazai vereségünket. De mostantól már minden párharc nagyon nehéz, most indul be igazán a rájátszás. Szeretnénk a döntőbe jutni. Örülünk, hogy a szurkolók egyre többen vannak a lelátón és buzdítják a csapatot, amire nagy szükségünk van.
 
Fotók: Gémesi Balázs - jkse.hu (archív)

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink