Naptár

Betöltése

Jászberény - Veszprém 85-54

2022. November 11.
1 éve
Az NBI/B Piros csoport alapszakaszának kilencedik fordulójában a Veszprém Kosárlabda Klub a tavalyi döntős Jászberényi KSE otthonába látogatott, amelynek mérlege négy győzelem és négy vereség volt a meccs kezdete előtt. Mindkét csapat vereséget szenvedett az előző fordulóban, míg a bakonyiak otthon kaptak ki a Vasastól, addig a JKSE Óbudáról tért haza vereséggel. Mindkét együttes nagyon akarta tehát a mai sikert. A Veszprém ezúttal már megerősített kerettel nézett a találkozó elébe, ugyanis ott volt a keretben a héten igazolt Horváth Ákos és Kis Attila Raul is.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 9. forduló
Jászberényi KSE - Veszprém Kosárlabda Klub 85-54 (21-18, 26-6, 26-11, 12-19)
Jászberényi, Bercsényi Tornacsarnok
Játékvezetők: Sörlei Attila, Gaál István Tamás és Schäffer Béla Róbert
 
Jászberény: Csík 10/3, Meleg 6, Mester 12/6, Kucsora 18/9, Olasz 8. Cserék: Fodor, Czirbus 7, Dunai 7/3, Rosic 8/6, Homoki 6, Kovács 3, Lékó. Edző: Miljan Rakic
 
Veszprém: Kiss 4, Madár 8/6, Szabó 14/6, Ratiani 2, Orgona 11/3. Cserék: Kis 6, Horváth 6/3, Szeifert, Varga, Birkás 3. Edző: Naményi Márk
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Kucsora és Kiss dupláival indult a mérkőzés. Ratiani passzából Orgona talált be, majd Csík is megszerezte első kosarát. Nem sokkal később már Szabó tálalt Orgona elé, majd irányítónk dobott be egy triplát. Olasz kosarával zárkózott a hazai együttes, de Szabó is eredményes tudott lenni. Kucsora erre szerzett egy hárompontost, viszont Orgona is eredményes volt egy leindítás végén. Ekkor időt kértek a hazaiak (5. perc: 9-13). A megbeszélés után Kis Attila Raul debütált a Veszprém csapatában. Kucsora középtávolija után Madár távolija érkezett, de a hazaiak ismét betaláltak. Ekkor Horváth Ákos is pályára lépett a vendégeknél. Olasz duplájával már csak egy pont volt a bakonyiak előnye. Mindkét oldalon elhibázott kísérletek követték egymást, amíg Kucsora két büntetőjével nem vette át a vezetést a JKSE. Erre Szabó azonnal dobott egy középtávolit. Kucsora azonban faulttal együtt is betalált, és a bónusz dobása is jó volt. A negyed utolsó pontját Czirbus szerezte a büntetővonalról (10. perc: 21-18).
 
A második felvonás Rosic két pontjával kezdődött, majd Czirbus tört be szépen. Ekkor Naményi Márk időt kért. Pár pontatlan támadással később Czirbus volt ismét eredményes, ám erre már Ratiani révén válaszolt a vendég együttes. Csík jó büntetőivel nőtt a hazai előny, majd Mester is betalált, így újabb vendég időkérés következett (15. perc: 30-20). Madár jó büntetői és Czirbus szép centerezése következett, majd Csík dobott be egy hármast. Ekkor Kis villant és szerezte meg első veszprémi kosarát. Csík sima ziccerével már tizenöt volt közte, majd Mester is szerzett egy hármast, Homoki pedig egy duplát. A félidő utolsó percébe lépve Kucsora is dobott egy hármast, Olasz pedig faulttal együtt is betalált (20. perc: 47-24).
 
A harmadik negyed első kosarát Meleg szerezte, majd Szabó válaszolt neki a túloldalon három ponttal. A JKSE reklamálásért kapott technikaijáért megítélt büntetőt is bedobta csapatkapitányunk. A támadásból Kis dobott egy duplát. Dunai egy triplával, majd egy duplával is jelezte, nem szeretnék engedni a vendégek felzárkózását. Orgona dobott erre egy szép középtávolit. Rosic hármasával tovább nőtt a távolság. Czirbus és Meleg szép összjátékának tapsolhattak a hazai nézők, akárcsak utóbbi zsákolásának egy labdaszerzést követően. Időt is kért a Veszprém (27. perc: 61-32). Homoki két, Mester pedig három pontot szerzett ezután, amire Szabó büntetői érkeztek a másik oldalon. Rosic ismét betalált kintről, Mester pedig közelről. Egy labdaszerzésből Homoki zsákolt, amely az utolsó kosara volt ennek a játékrésznek (30. perc: 73-35).
 
Az utolsó tíz perc Madár hármasával kezdődött, majd Horváth is megszerezte első pontjait régi-új csapatában, egyből hármat. Kis kapott gólpasszt Madártól, Csík pedig bedobta a büntetőit a másik oldalon. Horváth csak egyszer talált be a vonalról, viszont egy támadással később szépen fejezte be a betörését. Ekkor időt kértek a hazaiak (34. perc: 75-46). Kucsora triplájával folytatódott a találkozó, majd Mester tett hozzá még két pontot a hazai terméshez. Birkás jól büntetőzött, Kovács viszont csak egyszer célzott jól, utána viszont a labdaszerzését vitte ziccerig. Olasz centerezett aztán jól, míg Orgona bedobott egy hármast a másik térfélen. Birkásnak ekkor csak az első büntetője ment be, majd Kiss szerzett labdát és dobott ziccert. Ez volt a meccs utolsó kosara (40. perc: 85-54).
 
A Veszprém számára a folytatás november 17-én, 19:00-tól odahaza, a Vétési Albert Gimnáziumban következik, amikor is a Hepp Kupában a Dávid Kornél KA ellen lépnek parkettre. Az újabb bajnokira november 20-ig kell várni, amikor is Salgótarjánba utazik a bakonyi csapat.
 
 

Nyilatkozatok
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: ,,Még ha furcsa is ezt mondani szezon közben, de számunkra ez és az előttünk álló hetek az építkezésről szólnak, ugyanis két meghatározó játékos, Horváth Ákos és Kis Attila Raul csatlakozott hozzánk. Az ő helyüket még meg kell találnunk a csapatban. Így aztán nem volt elég időnk eddig felépíteni se a támadást, se a védekezést velük, úgyhogy a most következő időszakban ez lesz a feladat. Viszont ez természetesen semmit nem vesz el a Jászberény érdemeiből. Gratulálok nekik, és további sok sikert kívánok.”
 
Miljan Rakic, a Jászberény vezetőedzője: „Büszke vagyok a játékosokra, hogy két vereség után így talpra álltak, és küzdöttek a pályán. Megmutatták a jellemüket, odafigyeltek a játékra és koncentráltak voltak. Csak gratulálni tudok nekik.”
 
Fotók: archív, Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink