Naptár

Betöltése

Jászberény – Veszprém 88:81

2022. Április 06.
1 éve
 
Elkezdődött a rájátszás az NBI/B Piros csoportjában. Az alapszakasz hetedik helyezettjeként a Veszprém Kosárlabda Klub a második Jászberényi KSE otthonába látogatott a három győzelemig tartó negyeddöntő első felvonása alkalmából. A bakonyiak feltett szándéka az volt, hogy meglepetést okozva elvegyék a papírforma szerint erősebb ellenfelük pályaelőnyét.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport - rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Jászberényi KSE – Veszprém Kosárlabda Klub 88:81 (22:26; 27:11; 15:24; 24:20)
Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok
Játékvezetők: Sörlei Attila, Sallai István József és Gergely Csaba
 
Jászberény: Várbíró, Kucsora 12, Dukic 16/6, Velkey 13/6, Olasz 10. Cserék: Lewis 5/3, Meleg 16/3, Nagy 7/6, Rosic 9/3. Edző: Földi Sándor
 
Veszprém: Horváth 14/6, Dancsecs 21/6, Glogovac 14, Szabó 20/6, Birkás 5/3. Cserék: Füzi 5/3, Szeifert 2. Edző: Zeljko Lukajic
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a találkozó itt nézhető vissza.
 

Tudósítás
 
Remekül, 5:0-val kezdett a Veszprém Dancsecs és Szabó révén, ám hamar felzárkózott a Jászberény, sőt az ex-veszprémi Dukic triplájával át is vette a vezetést, kihasználva a kihagyott vendégdobásokat és eladott labdákat. Úgy tűnt komoly lendületbe kerül a vendéglátó együttes, ám a Veszprém tartotta magát, sőt a Birkás által kiharcolt sportszerűtlen fault után a negyed közepére már ismét a vendégek vezettek (6. perc. 11:15). Az előny pedig nőtt tovább, méghozzá kilencre, Dancsecs triplájának és saját labdaszerzését követő ziccerének hála. Időt is kért Földi Sándor. Dukic kettesére Szabó hármassal válaszolt, így már tíz pont volt az előny, ám ezután négy pontot szereztek zsinórban a hazaiak. A hatpontos bakonyi előnyből végül négy maradt a negyed végére (10. perc: 22:26).
 
Orosz két egységgel csökkentette a jászberényiek hátrányát, ám Birkás dudaszó pillanatában eleresztett hármasa méltó válasz volt erre. Ám ezután nemsokkal Meleg is szerzett egy triplát, majd Dukic ziccere minimalizálta a különbséget, Rosic pedig megfordította az állást. Ekkor Zeljko Lukajic kért időt (13. perc: 30:29). Meleg kettő plusz egy pontot érő játékával nőtt a hazaiak előnye, ám Dancsecs egy szép egyéni akció végén szerzett egy kettest. Ezután több rossz támadása is volt a Veszprémnek, amit a JKSE kihasznált, így rövid időn belül kilencre növelték az előnyüket. Szabó szép betörése jókor érkezett, majd Kucsora és Glogovac kosarai váltották egymást (18. perc: 42:35). De a Jászberény továbbra is eredményesebb volt támadásban, így másfél perccel a félidő vége előtt, tizenegy pontos előnyre tettek szert. Nagy hármasát Glogovac kettese követte, több kosár pedig már nem esett a nagy szünetig (20. perc: 49:37).
 

A Veszprém parádésan, egy 9:0-s rohanással nyitotta a harmadik negyedet, ezzel feljöttek három pontra. A védekezés remekül működött, és elől is pontosak voltak a dobások. Velkey hármasa törte meg ezt a jó szériát, de Glogovac gyorsan válaszolt egy kettessel. Előbbi ismét betalált kintről, Olasz pedig egy kettest szerzett, majd Szabó jutott el szépen a gyűrűig (25. perc: 57:50). Horváth és Olasz is egy-egy ziccert dobott be. Glogovac és Szabó kettesei után feljöttünk három pontra, amikor is Meleg is betalált. Füzi hármasával, ismét csak három volt közte, de Dukic dobhatott egy sima ziccert. Szabó két jó büntetője végül a negyed utolsó találatait jelentette (30. perc: 64:61).
 
Dancsecs volt mindkétszer jól célzott a büntetővonalról az utolsó tíz perc elején, így már csak egy ponttal vezetett a Jászberény. Meleg azonban betalált közelről, majd Dukic is távolról, akárcsak Lewis. Az egy pontnyi távolságból nagyon gyorsan kilenc lett. Időt kért ekkor a Veszprém (32. perc: 70:61). A hazaiak nagyon elkapták a fonalat, elől és hátul egyaránt, így folyamatosan növelni tudták az előnyüket. Közelről és távolról is pontosak voltak, támadólepattanókat szereztek és néha még szerencséjük is volt. A piros-szürkék rossz sorozatát végül Horváth hármasa törte meg, amit egy duplája követett, sőt Dancsecs is csinált egy kettő plusz egy pontot érő játékot (37. perc: 81:71). A hátralévő időszakban tovább közeledett a Veszprém, Füzi egy kettest, Horváth pedig egy hármast süllyesztett el, így bő egy perccel a vége előtt már csak hat pont volt a hazai fórból. Kucsora jó büntetőit Dancsecs újabb faulttal együtt szerzett kosara követte, így ötre csökkent a különbség. Meleg azonban szerzett egy kettest, míg Füzi dobása kimaradt, így a meccs kimenetele eldőlt, és további kosár sem esett már a találkozón (40. perc: 88:81).
 
Habár a Veszprém kikapott, a mai játéka alapján mindenképpen bizakodva várhatja a szombati folytatást, amikor 18:00-tól hazai pályán, a vetési Albert Gimnáziumban fogadja majd a JKSE-t.
 

Nyilatkozatok
 
Pavle Ilic, a Veszprém másodedzője: Először is gratulálok a Jászberény győzelméhez. Húsz nappal ezelőtt játszottunk itt egy alapszakasz meccset is már, és ez a találkozó is magas intenzitású volt, ahogyan arra számítottunk. Remek volt a hozzállása a csapatunknak, éppen ezért gratulálok nekik, nagyszerűen küzdöttek. A találkozó végére elfogyott az energiánk, így nem úgy zártuk azt, ahogy szerettük volna. Ettől függetlenül jól játszottunk, az meccs állása váltakozó volt, hol mi, hol ők vezettünk, de végül a jobbik csapat nyert.
 
Szabó Péter, a Veszprém csapatkapitánya: Gratulálok a Jászberénynek. Úgy érzem, hogy jól helytálltunk, de az ő kispadjuk egy kicsikét hosszabb volt. A végére elfáradtunk, de próbáltunk mindent beeladni. Sok volt a védekezési hibánk, amit ki kell videóznunk és ki kell javítanunk a következő mérkőzésre. Ha ez megvan, akkor a szombati meccs az hozható. Szeretnénk kiegyenlíteni, szombaton nyerni akarunk.
 
Földi Sándor, a Jászberény vezetőedzője: Edzői szempontból nézve voltak aggasztó dolgok. Megtörtük az ellenfelet az első félidőben, és elmentünk közel tíz ponttal, majd feljöttek ránk, aztán a második félidőben a tizennyolc pontos előnyünk után ez újra megismétlődött. Ennek nem szabadott volna megtörténnie, ez óriási hiba. Örülök a győzelemnek, akárcsak a csapat tagjai, hiszen ez az első és legfontosabb, de nekünk nem szabad megállni, ennél jobban kell játszanunk. Fel kell kötnünk a gatyánkat, mert ez idegenben kevés lesz. Nem engedhetünk meg magunknak ekkora ingadozásokat és ilyen kihagyásokat a védekezésben. Támadásban még komolyabb csapatjátékot kell mutatnunk, jobban kell járatnunk a labdát, és akkor remélem, hogy minden rendben lesz. Előnyben vagyunk azzal, hogy ők kevesebben vannak, de ez legyen az ő dolguk. A mi feladatunk az, hogy idegenben is nyerjünk, majd utána bejussunk a négy közé. Köszönöm az ellenfelünknek a sportszerű játékot, a szurkolóknak pedig a buzdítást.
 
Kucsora Csaba, a Jászberény hátvédje: A 16:0-s szériánk után jól elkapta a Veszprém a fonalat, de mi is hagytuk őket, lazult a védekezésünk, illetve nem ott volt agresszív, ahol kellet volna. Így könnyebben megverték egy-két játékosunkat, és nem volt besegítés, ezért kaptunk sok könnyű ziccert. Emellett alacsony szerkezetben játszottak, ami ellen nem váltottunk jól, ezért kaptunk több hárompontost is. Ilyenkor a támadójátékunk sem működik zökkenőmentesen, mivel a védekezésből nem tudunk építkezni, ha minden támadásukból kosarat kapunk. Ettől függetlenül örülök, hogy megszereztük az első győzelmünket, hiszen mindig az első a legnehezebb, amíg még nem fáradt az ellenfelünk. Mi abban vagyunk előnyben, hogy nagyobb rotációval rendelkezünk, reméljük, hogy ez ki is jön majd a következő mérkőzéseken. 
 
 
Fotók: Gémesi Balázs - jkse.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Atomerőmű SE U23

2024. 02. 23.

Korábbi mérk?zés

V

Békéscsabai KK
VS  Veszprém KK

101 - 98

2024. 02. 17. 17:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink