Naptár

Betöltése

Jöjjön, aminek jönnie kell

2016. Május 02.
7 éve
 
Kosárlabdázóink és leendő ellenfelük kettő–nullával abszolválta a playoff nyitó fordulóját: Vertetics Ádámék a keleti-negyedik Óbudai Kaszásokat, míg a Komárom-Esztergom megyeiek a keleti-második Békési SzSK-t múlták felül ily’ arányban. A felek a Nyugati-csoport alapszakaszában kétszer „randevúztak”. Az egyetemisták december elején épp a Vértes lábánál vesztették el bajnoki veretlenségüket (85-81). Ama összecsapáson a hazaiak óriási akarattal tüsténkedtek és roppant agilis volt a palánk alatti munkájuk. Közönségük fantasztikus buzdítása által harminc pontot termeltek az első negyedben. Később kiegyenlítettebb lett a küzdelem, fordulás után hol az egyik, hol a másik műhely vezetett. Az ideges hangulatú ütközet során az együttesünk nem a legjobb formáját mutatta, sokat hibáztak, de szégyenkezniük sem kellett. Az éllovas két hónapja „egalizált”, 75-70-re nyert a Vetési gimnáziumban, egy emlékezetes „háborúban”, jól összedolgozva bizonyítottak. Minden gólért keményen meg kellett dolgozni a pályán, ahol ezzel együtt sportszerű presztízscsata zajlott. A vendégek rendre kihasználták, ha lankadt a – rendszerint faulthatáron védekezett – bakonyiak figyelme. Szerencsére Körtélyesi Gergelyék csapatként jeleskedtek és egységesebbnek tűntek. Mivel a vetélytárs nem akarta feladni az állásait, alaposan megnehezítette a listavezető dolgát.

A zsinórban tizenkét sikernél járó, a szezonban, otthonában még veretlen HOYA-Pannon Egyetem Veszprém végül húsz–kettes mutatóval lett első nyugaton, ahol az „oroszlánok” tizenhét–ötös mérleggel harmadikak. A „túlórában” mindkét társaság két győzelmet számlál. – Ha olyan koncentráltak és kemények leszünk, mint a békésiek ellen, bárki ellen van esélyünk; még ha a párharcot pályahátrányból is kell kezdenünk. Mindent megteszünk, hogy még szebbé tegyük az évadunkat a szurkolóinknak, s persze magunknak is – mondta Vavra András, az alapszakaszban hét–négyes idegenbeli arányt produkáló, Nikola Vujovic, Wehner Zoltán, Kiss Kornél, Tanács Attila, Sonyák Béla és Gorzsás Krisztián nevével fémjelzett oroszlányiak szakvezetője.

Ami biztos, ezúttal is egy különleges atmoszférájú rangadó vár mindenkire – a parketten és a nézőtéren egyaránt. A tribünön alighanem egy gombostűt sem lehet majd leejteni, a szurkolótáborok fergeteges hangpárbajt vívnak, a létesítményben tapintható lesz a feszültség. A két diadalig tartó elődöntőben mindkét klub számára hatalmas a tét, mindkét alakulat győzni szeretne, emiatt egy remek találkozóra van kilátás.

– Eltökéltek vagyunk, a sportolóim készen állnak a folytatásra, s érzem rajtuk az elszántságot – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Tán nem kell különösebben ecsetelnem, hogy milyen kemény és nehéz ütközet vár ránk. Ami a leglényegesebb: szeretnénk kihasználni a pályaelőnyünket, tehát idehaza megőriznénk az idénybeli veretlenségünket. Ellenfelünk egy jó formában lévő, remekül összerakott, masszív csapat, amely könyörtelenül kiaknázza az esetleges hibáinkat. Ebből adódóan végig koncentráltnak és összeszedettnek kell maradnunk. Mindkét fél jól ismeri egymást, a másik játékerejét. Viaskodtunk már velük, nagyvonalakban tudjuk, hogy mire számíthatunk. Ezzel együtt újra feltérképeztük őket, ám elsősorban nem velük foglalkoznánk, azzal, hogy mit játszanak, hanem a saját kezünkbe akarjuk venni a sorsunkat. Még annál is jobban kell teljesítenünk, mint mikor legutóbb elpáholtuk őket. A játék minden elemében a maximumot kell nyújtanunk. Bízom abban, hogy a háromhetes pihenő jót tett nekünk. Próbálunk a korábbi kosárlabdánkhoz képest egy lépést megtenni előre. Ha nyugodtak maradunk, nyerhetünk.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink