Naptár

Betöltése

Kemény csata előtt állnak

2016. Március 09.
8 éve
 
A nyolc győzelemmel és tíz vereséggel hetedik helyen álló Duna-partiak legutóbb a Tehetséges Fiatalok-Budapesttől idegenben kaptak ki (91-85), ami a vállalható „zakók” kategóriájába tartozik. Ezúttal az otthonukban fogadják a mieinket, akik tisztában vannak azzal, hogy a riválist – kiváltképp a saját pályáján – nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni. Odahaza ugyanis hat–hármas mérleggel rendelkeznek, a Metal-Work Bonyhádi KSE-t, az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t, az MTK Törökbálintot és a TF-Budapestet is mattolták. A tizenöt-kettes mutatóval az NB I/B Nyugati-csoportját vezető egyetemisták múlt héten az Oroszlányi SE Lionst fektették két vállra (75-70), s nagy lépést tettek az alapszakasz elsőség felé. Kosárlabdázóink a sokáig emlékezetes, kemény, ám sportszerű presztízsrangadón rendszerint pompásan védekeztek és jól összedolgoztak. Mérész-edző remek stratégiát eszelt ki a csatára, így Kámán Tamásék visszavágtak a három hónappal ezelőtti vereségért.

A veszprémiek tavaly decemberben 103-88 arányban győzték le a bajaiakat, akkor Vertetics Ádámék huszonegy–héttel kezdtek, mozgékonyabbak és harcosabbak voltak, s többször is a publikum kedvében jártak. Sportolóink akkor jól elosztották egymás között a terheket, szebbnél-szebb kosarakat szereztek és a sportág minden elemében felülmúlták a vendégeket.

– Az akkori találkozóból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni – húzta alá Mérész Csaba vezetőedző. Nem téveszt meg bennünket a bajaiak jelenlegi helyezése, hiszen remek csapatuk van, s a legjobbjaik – Mándity Máté, Ágfalvi Bálint, Katyanszki Nebojsa, Nagy Dániel és Délity Bence – semlegesítése sem könnyű feladat. Mint általában mondani szoktam: a legfontosabb, hogy egy jó párharcot vívjunk. Szerintem kemény csata előtt állunk, ugyanis nehéz alkalmazkodni az ellenfelünk stílusához. Már bizonyították, hogy főként hazai pályán erősek, mentálisan is. Az együttesük több lábon áll. Ha maximális koncentrációval játszunk, nem érhet minket meglepetés. Csapatként és fegyelmezetten „iparkodva” lehet ellenük esélyünk. Nagy fegyvertény lenne náluk nyerni, de mindent megteszünk azért, hogy diadalittasan térhessünk haza.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink