Naptár

Betöltése

Kemény ellenállásra számítanak

2015. Október 14.
8 éve
 
Veszprémi szemszögből jó most a tabellára pillantani, ahol Vertetics Ádámék az elsők, igaz, az alapszakaszból még csak egy fordulón vagyunk túl. Más kérdés, hogy a nyitó találkozó egy ideig biztosan emlékezetes marad. A hazaiak a védekezés magasiskolájával szolgáltak a Vetési gimnázium tornatermében, aminek eredményeként 82-55-re páholták el a legutóbbi bajnok Metal-Work Bonyhádi KSE-t. Puszta Dávidék az első félidőben szenzációsan iparkodtak – húsz perc után 47-16-ra vezettek –, a hátsó alakzatuk roppant agresszív volt, elől pedig néha a közönségnek is varázsoltak. Sportolóink remekül megértették egymást a pályán. Fordulást követően már nem volt oly’ látványos a mérkőzés, de a mieink így is kézben tartották az irányítást: többször is támadhattak a negyven pontos előnyért.

Hétvégén Pasarétre látogatnak, ahol aligha alakul ki hasonló különbség a felek között. Kámán Tamásék az előző kiírásban kétszer futottak össze az akkor MKB-Euroleasing Vasas néven szerepelt együttessel. Az év elején simán nyertek idehaza (82-64), sikerükhöz nem fért kétség, aztán március végén, hosszabbítás után 77-69-re győztek a fővárosiak. Mint emlékezhetünk rá: főként ama vereség jelentette azt, hogy a veszprémiek lemaradtak a felsőházi rájátszásról. A zajló évadban Vasas Akadémiaként vitézkedő műhely múlt héten a Tehetséges Fiatalok-Budapest otthonában kapott ki (68-57), így a tizenkét szereplős mezőnyben jelenleg a kilencedikek.

– Noha a bonyhádiak ellen meglepően simán nyertünk, én azért támadásban és védekezésben is láttam pontatlanságokat – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Azóta ezen észrevételeket megpróbáltuk kijavítani, hiszen a korábbi siker mindig akkor ér valamit, ha utána nem botlunk meg. Tiszteljük leendő ellenfelünket, már csak azért is, mert ezúttal aligha vár ránk sétagalopp. A múlt héten nagyon rosszul dobott piros-kékek pályáján kemény ellenállásra számítunk, erős csapattal mérkőzünk, úgyhogy a védekezésünket megint össze kell raknunk, s a hibáink számát minimálisra csökkenteni. Így kevés ponton tarthatjuk őket. Nem szabad hagynunk, hogy elkapják a fonalat. Fontos, hogy az utolsó pillanatig kitartson a figyelmünk, a lendületünk. Tudatos és fegyelmezett játékkal szolgálnánk. A bonyhádiak elleni diadal jót tett az öltözői hangulatnak, a srácok szorgalmasan dolgoznak, nem kell őket noszogatni. Miután mindenki ott van a fedélzeten, nincs sérültünk, győzni szeretnénk Pasaréten.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink