Naptár

Betöltése

Készen állnak a győzelemre

2016. Május 31.
7 éve
 
A másodosztályú playoff harmadik helyéért kiírt mérkőzéssorozat első felvonásában a Konecranes-Salgótarjáni KSE kihasználta a pályaelőnyét (78-66), és a két diadalig tartó ütközetben egy–nullára vezet. Az alapszakasz-elsők nyitó összecsapásán sokáig jól tartották magukat Simon Lászlóék, amíg nem fáradtak el, addig egyenrangú ellenfelek voltak (…pár perccel a vége előtt 70-65 volt az eredmény). Sajnos a csata végére – minden szempontból – elfogytak. Kiütközött, hogy Mérész-edző egy pillanatig sem számíthatott két, derekát fájlaló kosárlabdázójára: Körtélyesi Gergelyre és Oltárczy Mátéra, de mint megtudtuk: mellettük mások is bajlódtak ilyen-olyan problémákkal. Az erőcsatár és az irányító alighanem a szerdai fellépést is kihagyja.

Ha az Oroszlányi SE Lionssal szemben elvesztett elődöntőt is idevesszük, zsinórban három vereségnél járnak a bakonyiak. Ez azért is meglepő adat, mert májusig huszonkettő-kettő volt a mérlegük. – A múlt heti találkozó jelentős részében jól játszottunk, aztán idővel mind nehezebben találtunk fogást az észak-magyarországiakon. Túltettük magunkat a történteken, nincs időnk keseregni, ezúttal – némi túlzással – az életben maradásért küzdünk. Reméljük, a Vetési gimnáziumban más lesz a végkifejlet. Sajnos kezd érződni rajtunk a hosszú szezon fáradtsága, viszont bízunk abban, hogy az évad utolsó hazai eseményére összekapjuk magunkat. Ha érmesek akarunk lenni, nem tartalékolhatunk – mi pedig hiszünk abban, hogy dobogóra állhatunk. Nem csüggedhetünk azért, mert hátrányban vagyunk. Tehát mindenkit megnyugtatnánk, hogy maradt bennünk harci szellem, ha kell, csúszni-mászni fogunk a parketten – jegyezték meg a helyi spílerek.

Amennyiben erre gondolunk, akkor nincs lefutva a viadal. Ám Vertetics Ádámék most kizárólag az előttük álló derbire koncentrálnak. Mivel idehaza csak egy vereségük van az idényben – igaz, az épp legutóbb –, drukkereik előtt méltóképpen zárhatják a kiírást. A veszprémi szimpatizánsok is úgy kalkulálnak, hogy lesz harmadik csata, kedvenceik kapnak még egy esélyt Salgótarjánban. Ha így lenne, akkor már inkább a vetélytársnak lenne veszítenivalója.

– Most is férfias küzdelemre, kiélezett ütközetre számítok – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A riválisunk biztosan egy pillanatra sem adja majd fel a csatát. Vagyis bármilyen elcsigázottak is vagyunk, ki kell még bírnunk remélhetőleg két csatát a bajnoki zárásig. Természetesen sikert várok holnap a srácoktól. A kezdő sípszótól agresszíven akarunk játszani, kontrollálnánk a támadásaikat, ezért kulcsfontosságú lesz a védekezés. Úgy látom, maradt még erő és energia a tanítványaimban. Ennek okán nem lehetetlen az egyenlítés, de ehhez csapatként kell kosárlabdáznunk, nem szabad egyénieskedni, koncentráltan, erőteljesen és dinamikusan kell iparkodnunk, továbbá türelmesen, precízen és jól járatnunk a labdát. Nem engedhetjük meg, hogy a támadójátékunk akadozzon, kimaradjanak a ziccereink és sok ki nem kényszerített hibát kövessünk el. Hiszünk abban, hogy a szurkolóinktól nagy segítséget kapunk.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink