Naptár

Betöltése

Közönségszórakoztató párharc lehet

2014. Október 15.
9 éve
Kétség sem férhet hozzá, hogy a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjának egyik legerősebb klubja érkezik a Vetési gimnázium tornatermébe. A Tolna megyeiek tavasszal másodikak lettek az alapszakaszban – úgy, hogy Petőfi-edző körét oda-vissza mattolták –, majd megnyerték az 1-8. helyért rendezett keresztjátékot. Tavaly novemberben, idegenben alaposan elbántak a mieinkkel (79-51), akkor a veszprémiek nem találták a gyűrűtől való távolságot: a hazaiak a sikertelen dobásainkból és az eladott labdáinkból, vagyis a hibáinkból éltek. A vendégek szinte bármihez nyúltak, az rosszul sült el. Vertetics Ádámék hiába nyerték meg a második és a harmadik negyedet, a vetélytársukkal szemben a játék minden elemében alulmaradtak. Az egyetemisták februárban viszont sikert érdemeltek volna ellenük – a szezon egyik legjobb negyedével nyitottak és már húsz ponttal is mentek. A rivális aztán a drámai csata hajrájában átvette a vezetést, így a hazaiak hajszálnyira kerültek a bravúrtól (88-95).

Az idei szezonban mindkét fél egy fellépésen van túl, Kámán Tamásék az évnyitón az Oroszlányi SE Lions otthonában nyertek (94-82), míg a Tömösváry Máté, Jilling László, Faragó Péter és Lukács Attila nevével fémjelzett bonyhádiak hazai pályán fektették két vállra a Pécsi VSK-Kronosz Kiadót (85-81). Petőfi Áron nem repes a boldogságtól, hogy az újonc után a csoport talán legmasszívabb kollektívájával találkoznak, amely régóta együtt játszik. S szó van róla, hogy a királynék városába egy új, szerb centert is magukkal hoznak.

– Már a holt idényben jeleztem: az első négy mérkőzésünkből a lehető legtöbbet hoznánk ki, lévén, egy sikeres rajt jó hatással lehetne a folytatásra, azt akár alapjaiban is meghatározhatja – mondta a szakvezető. Szerencsére a keretünkben mindenki harcra kész, s ami legalább ilyen fontos, a sportolóink kezdik megérteni, a gyakorlások során pedig mind jobban előadni, hogy mivel kerekedhetnek a vetélytársak fölé. A védekezésen most is nagy hangsúly lesz, ha hátul stabilak vagyunk, akkor sikerrel vehetjük az újabb akadályt. A rotációnak ezúttal is különös nyomatékot szánok, elvárom, hogy aki pályára lép, az a tudása legjavát nyújtsa. Természetesen örülnénk annak, ha minél többen tekintenék meg az összecsapást. Biztos vagyok benne, hogy a nézőket egy remek párharccal örvendeztetjük meg. Nyerni szeretnénk, már csak azért is, mert trénerként még nem vezettem diadalra az aktuális csapatomat a bonyhádiak ellen.

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink