Naptár

Betöltése

MAFC – Veszprém 100:85

2022. Február 19.
2 éve
A múlt heti, Pécsi VSK-CARGATE ellen elszenvedett idegenbeli veresége után, ezúttal a MAFC-hoz látogatott a Veszprém Kosárlabda Klub. A bakonyiak célja természetesen nem is lehetett más, minthogy visszatérjenek a győzelem útjára, még akkor is, ha ezúttal sem tudott társai segítségére lenni a könyéksérüléssel bajlódó Tóth Norbert.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 21. forduló
MAFC – Veszprém Kosárlabda Klub 100:85 (29:25, 23:25, 26:18, 22:17)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Pozsonyi László, Lengyel Ádám József és Vida József
 
MAFC: Csapai 22/3, Tóth 20/9, Bordács 38/3, Kovács 20, Pintér. Cserék: Polgárdy, Pfandler, Komma, Herló. Edző: Garai Péter
 
Veszprém: Horváth 21/12, Dancsecs 2, Glogovac 26/3, Szabó 17/9, Glatz 12/6. Cserék: Füzi 7/3, Birkás. Edző: Zeljko Lukajic
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 

Tudósítás
 
Jól kezdte a meccset a Veszprém, Szabó vezetésével 8:2-re elhúzták, ám Tóth révén igyekezett zárkózni a MAFC. Ekkor jött Horváth triplája, majd Bordács kosaraira Glogovac válaszolt (5. perc: 10:15). Ezután azonban Bordács zsinórban hat pontot szerzett, megfordítva a találkozó állását, majd Csapati triplájával tovább nőtt a különbség. Jókor jött tehát Glatz hármasa, amely egy 9:0-s hazai rohanást szakított meg. A fővárosiak azonban folytatták a pontgyártást, ezért a negyed utolsó percének kezdetén Lukajic mester időt kért, ötpontos hátránynál.  Csapai zsákolt egyet, ám Horváth bedobott egy hármast, majd Bordács kettesére is válaszolt. Füzi zsákolása lett végül a negyed utolsó kosara (10. perc: 29:25).
 
A második etapban Bordács folytatta a remeklését, de Horváth igyekezett felvenni vele a harcot. Mindkét oldal több rontott dobása után Glogovac talált be kintről, Szabó pedig a büntetővonalról, így már csak két pont volt a differencia. Bordács azonban átlépte a húszpontot is saját statisztikai lapján az újabb kettesével, nem engedve egyenlíteni a vendégeket, majd Tóth és Kovács is betársult mellé (15. perc: 41:35). Glogovac vezetésével futott tovább az eredmény után a Veszprém. Tóth triplája kilencre növelte a távolságot, ám Füzi szintén jól célzott kintről. A félidő vége a Veszprémé lett, az utolsó két percben tíz pontot szereztek a bakonyiak, amelynek feléről Glogovac gondoskodott, így végül kétpontosra faragták a hátrányt a nagyszünetre (20. perc: 52:50).
 

A harmadik negyedben folyamatosan közel, kétpontos távolságra volt a Veszprém a MAFC-tól. Mindkét oldalon egy-egy Péter vezette a saját együttesét, Tóth és Szabó (25. perc: 61:59). Ezután azonban a fővárosiak elléptek hat ponttal, Csapai gyors két kosarának köszönhetően, majd Kovács és Bordács pontjaival már a kétszámjegyű különbséget is elérték. A Veszprém azonban nem adta fel, Glogovac és Horváth gyorsan szerzett öt pontot, majd utóbbi büntetőivel már csak három volt a MAFC előnye. Bordács viszont ismét megrázta magát, két duplát és egy triplát szerezve visszaállította a tízpontos előnyt (30. perc: 78:68).
 
Az utolsó tíz perc nem indult jól a Veszprémnek. Csapati, Kovács és természetesen Bordács révén tovább növelte előnyét a MAFC, közel húsz pontosra, miközben a vendégektől csupán Glogovac tudott kosarakat szerezni a mezőnyből, valamint Horváth két büntetőt (35. perc: 93:74). A hazai fölény a mérkőzés hátralevő perceiben is folytatódott, a vendégektől Szabó tripláján kívül csak Glogovac és Glatz volt eredményes. Eközben Tóth hármasával elérte a száz pontot is a MAFC, és végül magabiztos előnnyel nyerte meg az összecsapást. A hazaiaktól négy játékos szerzett kosarat, ők azonban mind elérték a húszpontos határt (40. perc: 100:85).
 

Nyilatkozatok
 
Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: Nagyon jól felkészültünk a mai találkozóra. Egy kicsit meglepetés volt azonban, hogy három magasemberrel kezdtek. Úgy gondolom, hogy csapatként jó meccset játszottunk, ellenfelünk azonban felismerte, hogy hol kell minket támadni. Gratulálok nekik a győzelemhez. Remek volt a hangulat, köszönet érte a szurkolóknak. Minden jót kívánunk a MAFC-nak. Mi pedig dolgozni fogunk azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat és tovább fejlődjünk.

Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Betegség- és sérüléshullámok miatt nagyon kevesen voltunk. A padon is főként olyanok ültek, akik betegségük vagy sérülés után épphogy felépültek. Tudtuk, hogy öt-hat emberrel kell játszanunk. Nagyon örülünk, hogy ők felülmúlták az idei teljesítményüket, extrát játszottak és csapatként működtek a paddal együtt. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.
 
Fotók: archív, Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink