Naptár

Betöltése

MAFC - Veszprém 102:72

2021. Március 28.
3 éve
A 2020/21-es szezon alapszakszának utolsó mérkőzését játszotta ma a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NBI/B Piros csoportjában. A bakonyi együttes a fővárosban lépett pályára a MAFC vendégeként. A találkozó nagy jelentőséggel bírt mindkét fél számára, hiszen a hazaiak egy pont előnnyel (41) álltak a vendégek előtt a tabella harmadik helyén. A forduló előtt a negyedik-hatodik pozícióban pontazonossággal (40) állt három csapat, ebben a sorrendben: Salgótarján, Veszprém és Vasas. Azaz hatalmas harc volt várható a minél jobb rájátszásbeli helyekért az utolsó játéknapon. 
 
A találkozó után U20-as csapatunk lépett a pályára, akik 71:76 arányban legyőzték a MAFC U20-as csapatát. Gratulálunk!
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 26. forduló
MAFC - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 102:72 (21:11, 29:17, 28:20, 24:24)
Gabányi László Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

MAFC: Lakits 14, Csapai 18/3, Tóth 9, Kovács 6/3, Komma 4. Cserék: Polgárdy 18/6, Baráz 1, Bősze 10, Pfandler 2, Misek 4, Bordács 10, Németh 6. Edző: Garai Péter

Veszprém: Szücs 7/3, Madár 19/12, Orgona 11, Szabó 9, Dukic 5. Cserék: Sipos 10/6, Birkás 3, Futó 4, Glatz, Gaál 4. Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást a mieinknek sikerült elhozni, ám az első támadás nem hozott pontot. Ellenfelünk a megszerzett labdát nem tudta értékesíteni, amit Dukic bosszúlt meg, két értékesített büntetőjével. Ezután ismét egy-egy kimaradt támadás következett mindkét csapat részéről. A pontcsendnek végül Szücs betörése vetett véget. Egykori játékosunkkal, Kovács Ádámmal szemben követtünk el szabálytalanságot, aki meg is szerezte a hazai csapat első pontját büntetőből. A második dobást nem sikerült értékesíteni. A MAFC labdaszerzését követően Lakits tört be jól, a kosár érvényes, és még egy büntetőt is pontra válthatott. A mi támadásunk ismét ismét találat nélkül ért véget, míg ellenfelünk újabb két pontja a vezetést jelentette nekik (4. perc 6:4). Szücs rossz passzát szerezték meg a következő támadásban, ám a labdát végül Szabó szerezte vissza. Ekkor Madárral szemben követtek el szabálytalanságot. A két megítélt büntetőből egyet dobott be. Gyorsan érkezett a válasz a túloldalon, előbb Csapai, majd Komma tört be sikerrel. Ötpontos hátránynál Baksa Szabolcs időt kért. Hatékonynak bizonyult a megbeszélés, ahonnan visszatérve egyből pontot is szereztünk. Dukic passzából Futó talált be. Két büntetővel próbálkozhatott Lakits, aki egyet tudott a gyűrűbe juttatni. Ugyancsak büntető következett a másik oldalon is, ezúttal Birkás értékesített egyet. Egy rövidebb pontcsend jött a találkozón, mindkét csapat sorra hagyta ki a támadásait. Ezt végül Dukic értékesített büntetője törte meg. Sajnos a támadásunk továbbra sem volt a helyén, két offenzívánk is eredménytelen volt, amit ellenfelünk ki is használt. Újabb hazai pontok következtek, Polgárdy értékesítette a neki megítélt büntetőket, majd a túloldalon Szabó cselekedett hasonlóképp. A negyed végén még Polgárdy zsákolt, így tízpontos hátránnyal zártuk az első játékrészt (10. perc 21:11).
 
Jól nyitottuk a második negyedet, Szabó betörésből szerzett egy gyors duplát. A túloldalon Dukic kapta meg a negyedik személyi hibáját. Szücs triplája hozta vissza a tüzet a csapatba, míg Polgárdy volt ismét eredményes a hazaiaknál. Mi viszont továbbra sem tudtuk pontosan befejezni az akcióinkat. Ezt ellenfelünk kegyetlenül meg is bosszúlta, Polgárdy tripla kisérlete landolt a gyűrűben. Baksa Szabolcs kért ezért időt ismét. Ezután Szücs talált be kintről, majd meg is szereztük a labdát, ezt az akciót viszont nem tudtuk ponttal zárni, amit a hazai csapat ki is használt. Újabb labdát adtunk el, amiből Bordács zsákolt. Orgona küzdött nagyot a palánk alatt, és szerzett egy duplát. Gyorsan érkezett a válasz egy tripla formájában a MAFC-tól, amit Madár nem hagyott szó nélkül, ő is kintről talált be. Sajnos két labdát is eladtunk ezt követően, így a különbség 20 pontra nőtt (15. perc 43:23). Csapai szerezte meg csapata támadólepattanóját, majd jutatta a gyűrűbe a labdát, amire Madár triplája volt a válasz. Az örömünk ismét nem tarthatott sokáig, újabb hazai pontok következtek. Kovács dobhatott két büntetőt, ám mindkettő kimaradt, nálunk volt a lehetőség, hogy szépítsünk. Ez nem sikerült, a támadóidőnk ugyanis lejárt. Szabó javította ki az előző hibánkat, egy labdaszerzést követően tört be jól, majd ki is védekeztük a következő támadást. Ezt a felzárkózási lehetőséget azonban nem tudtuk pontra váltani. Ekkor Garai Péter időt kért. Tíz másodperc volt hátra a negyedből, amikor a fővárosi csapat úkabb büntetőkkel próbálkozhatott. Ezekből Lakits egyet tudott bedobni. Itt a hazai csapat ismét időt kért. Habár miénk volt az utolsó támadás, szépíteni már nem sikerült, huszonkétpontos hátránnyal vonulhattunk a szünetre (20. perc 50:28).
 
 
Másfél perces pontcsenddel kezdődött meg a harmadik etap, amit végül a hazai csapat duplája tört meg. Nekünk nem sikerült pontot szereznünk, míg az ellenfelünk ismét sikerrel zárta a támadását, ami után még egy büntetőt is dobott, sikerrel. Három percet kellett várni az első kosarunkra, amit Orgona dobott. Gyorsan jött a válasz, egy betörés formájában, míg a mi következő offenzívánk ismét kimaradt. Ezt ellenfelünk kihasználta, és tovább növelte előnyét. Madár triplája hozta vissza a tüzet a csapatba, amit követően a védelmünk is felkeményedett. Ez sajnos nem tartott sokáig, a hazaiak harminc pontos különbséget építettek ki (25. perc 63:33). Orgona dobhatott két büntetőt, amiből egyet tudott pontra váltani. Ellenfelünk újabb labdaszerzése, majd kosara után Baksa Szabolcs időt kért. A megbeszélésről visszatérve sem tudtunk kosarat szerezni. A védelmünk viszont ezúttal a helyén volt, ami után Orgona dobhatott két büntetőt. Ebből egyet értékesített. A szerzett labdát követő leindításunk után Madárt blokkolták, majd palánk alatt volt eredményes a hazai csapat. Madár egy sikeres kintivel jelentkezett. Egy adok-kapok alakult ki a játékban, mindkét csapat jól fejezte be a támadásait, nem változott a különbség. Két akciót is elrontottunk, amit a hazai gárda kihasznált. Madár labdaszerzése után Misek követett el vele szemben sportszerűtlen faultot, majd Polgárdy kapott egy technikai hibát. Két büntetőt, majd az utána következő támadást is pontokra váltottuk. Végül harmincpontos hátránnyal fordultunk rá az utolsó negyedre (30. perc 78:38).
 
Technikai hiba miatt egy büntetővel kezdhettük a negyedik játékrészt. Ezt Szabó be is dobta, majd Dukic ellen itéltek faultot, akinek ez már az ötödik volt, így nem folytathatta a találkozót. A megítélt büntetőket Misek bedobta. A vendég kosár viszont ismét elmaradt. Néhány kihagyott támadás után mindkét oldalon végül Orgona középtávolija volt hatásos. Újabb kivédekezett támadás után Szabónak passzolt Futó, majd a kapitányunk nem is hagyta ki a ziccert. A felkeményedett védekezésünknek köszönhetően visszatért a küzdés a csapatba, elkezdtünk felzárkózni ellenfelünkhöz (33. perc 80:55). Baksa Szabolcs kért időt, ahonnan visszatérve egyből megszereztük a labdát, ám nem tudtuk azt pontra váltani, ellenben a hazaiakkal. Sipos ellen követtek el faultot a következő támadásnál, aki mindkét büntetőjét bedobta. Gyors válasz érkezett Bordácstól. A hazaiak kihagyott ziccere után Garai Péter időt kért. A megbeszélés után hatástalanítottuk a támadást, majd Gaál küzdött nagyot palánk alatt. A kosár érvényes és még egy büntetőt is dobhatott. Ezt nem sikerült értékesítenie. Habár a két csapat sorra szerezte a pontokat, atávolság nem változott, maradt a harmincpontos különbség. Ezt Polgárdy triplája változtatta meg, ám az örömük nem tarthatott sokáig, hiszen Sipos is eredményes volt kintről. A hazai csapat dobhatott két büntetőt, egyet dobtak be, majd újabb Sipos tripla következett. Jó védekezés után ismét fiatalunk volt eredményes, ezúttal betörésből. A hazai csapat jó szériája után ismét a harminc egységnyi lett a különbség. Polgárdy-t harminc másodperccel a találkozó vége előtt kipontozták. Birkás dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. Ugyancsak büntetők következtek a másik oldalon is, mindkettő jó volt. A mérkőzés végén még Gaál szerzett egy középtávolit. Végül a hazai csapat nyerte a találkozót és szerezte meg a teballán a harmadik helyet (40. perc 102:72). A Veszprém a hatodik lett így az alapszakasz végére, ami azt is jelenti, hogy a MAFC együttesével csap majd össze a legjobb nyolc között.
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Ma sajnos vesztettünk, de megyünk tovább. A legközelebbi ellenfél is a MAFC lesz, ezúttal már a rájátszásban. Kijavítjuk a hibáinkat, és szeretnénk győzni a playoffban. Gratulálok az ellenfelünknek.
 
Szabó Péter, a Veszprém irányítója és csapatkapitánya: Most sajnos kikaptunk, de megyünk tovább. A jövő héten kezdődik a rájátszás. Holnaptól már csak ez jár a fejünkben. Próbáljuk a hibáinkat kielemezni és kijavítani, valamint mentálisan is össze kell szedni magunkat. Gratulálok az ellenfelünknek, ma jobbak voltak. Mi pedig küzdünk és harcolunk tovább, és próbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni a szezonban.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink