Naptár

Betöltése

Megragadná az újabb esélyt

2014. Szeptember 12.
9 éve
A veszprémi klub legújabb szerzeménye kosaras-családból származik, édesapja, idősebb Farkas Attila a Bp. Honvédból, míg az édesanyja, Körmendi Gyöngyi az MTK-ból lett egykoron a nemzeti csapatunk tagja. Nem meglepő, hogy gyermekük már fiatalon beleszeretett a sportágba, ráadásul az örökölt géneknek köszönhetően nem maradt aprócska legény. A 27 éves játékos immár 210 centis, a magasságához pedig egymázsás testsúly párosul. A „hőskorban” a Bp. Honvéd korosztályos gárdáiban vitézkedett, majd egy évig egy amerikai középiskola padjait koptatta, és a tengerentúli palánkok gyűrűjét célozta. A nyolc évvel ezelőtti Eurocampen a spanyol CB Sant Josep Girona vezetői is felfigyeltek rá, ám sok sót nem evett meg Hispánföldön. Hazatérése után két szezont lehúzott az élvonalbeli Nyíregyházi KK-nál, egyet az NB I/B-csoportos Nagykállói KE-nél (náluk átlagban 29,2 pontot dobott és 10,2 lepattanót szedett mérkőzésenként) és szintén egyet a Kaposváron. Utána egy-egy idény erejéig tartozott az Albacomphoz, ahol 23 éves bemutatkozott a felnőtt válogatottban, és az Atomerőmű SE-hez, majd következett az Egis Körmend.
Az előző két szezont a körmendieknél töltötte, ám a vasi klub szakmai stábja és vezetősége úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a kontraktusát. Farkas Attila így szabadon vált a piacon. – Nem ért váratlanul a piros-feketék hatá-rozata, mert a hosszabbítás a megállapodásban lévő plusz egy éves opciót takarta. A fejleményt főként amiatt sajnálom, hogy a családom, a párom és a tizenegy hónapos gyermekünk Körmenden él. Hármunk szempontjából jobb lett volna, ha ott maradok. Miután korrekten váltunk el az egyesülettől, nincs bennem semmiféle tüske – hangsúlyozta a válogatott kosaras, akire nyáron első osztályú együttesek is próbáltak lecsapni, mégis a bakonyiakat választotta.
– Voltak más kérőim, így A-csoportosok is, de a szeretteim miatt nem akartam bevállalni a nagy távolságra lévő állo-máshelyeket. Inkább maradtam az anyagilag szerényebb, ellenben szimpatikus veszprémi mellett. Viszonylag gyorsan megállapodtunk egymással. Jól esett, hogy az itteni stáb fantáziát látott bennem, úgy gondolták, hogy a csapat segítségére lehetek. Eddig mindenütt jól éreztem magam, különösebben itt sem félek a beilleszkedéstől. Az új társaim közül Kámán Tamással a felnőtt, míg Vertetics Ádámmal a korosztályos válogatottban szerepeltem együtt, igaz, a keret felét legalább látásból, játszótársként ismerem. Remek gárdába kerültem, s mindent megteszek azért, hogy megháláljam a bizalmat. Az elöljárókkal abban maradtunk, hogy hetente két veszprémi gyakorláson veszek részt, amikre Tamással és Ádámmal érkezem az ország nyugati részéből. A Pannon Egyetem VKK egy fejlődő klub, egyelőre egyéves szerződést írtunk alá, de ha a szezon végén mindkét fél elégedett lesz, tárgyalhatunk a hosszabbításról is. Motivált a lehetőségben, hogy a szakmai főnök első számú centerként számol velem, tehát aligha szorulok epizódszerepre. Egyfajta bizonyítási lehetőséget is látok az itteni munkában. Kíváncsi vagyok, hogy errefelé mire leszek képes, egy biztos, nem ijedek meg a rám váró feladatoktól, ha lehetőséget kapok, élek is vele. Természetesen minél több időt töltenék a pályán, ezt az edzésmunkámmal és a játékommal harcolnám ki. Fizikailag nincs különösebb lemaradásom. Nyáron is próbáltam szinten tartani magam, abban pedig biztos vagyok, hogy a bajnoki rajtra már a legjobbamat adom. Addig Körmenden lesznek különedzéseim, futok, erősítek, s ha lehetőségem adódik, labdát is fogok. A korábbi vállsérülésem szerencsére már a múlté.
Farkas Attila megjegyezte: a nagy célok motiválják, így a királynék városában azon lesz, hogy az együttesét az élmezőnybe repítse.
– Közösek az érdekeink, ráadásul valahol számomra is kihívást jelent a Pannon Egyetem VKK-ban kosárlabdázni – húzta alá a középjátékos. Bizonyítanám, hogy a karrierem nem lefelé ível, miközben tisztában vagyok azzal, hogy a nemzeti gárdában nekem már nem osztanak lapot. Eddig csak hallottam, de most már látom is a klubnál folyó épít-kezést, azt, hogy a vezetők egy ütőképes alakulatot hoznának össze, ami gazdasági szempontból is stabil lábakon áll. Nagy fegyvertény lenne, ha a következő két idény egyikében sikerülne az előrelépés. Így a veszprémieket is segíthetném az A-csoportban.
Fotó: bb1.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink