Naptár

Betöltése

Megvan az első hazai diadal

2014. Október 26.
9 éve
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Falco KC Szombathely II. 98-85 (29-27; 21-17; 28-19; 20-22)

Veszprém, 400 néző. Vezette: Török, Németh, Pécsi.

Veszprém: Vertetics 20/3, Gáll 3/3, Kámán 18/6, Kelemen 6/3, Farkas 32/6. Csere: Novák P. 2., Novák B. 12, Takács 5, Kováts, Sipos, Oltárczy. Edző: Petőfi Áron.

Szombathely: Gábor, Bazsó 25/9, Karagity 14/3, Tóth 7/3, Varga 10/3. Csere: Kovács 6, Takács 2, Bagó 4, Hódi 4/3, Mészáros, Szabó 10, Németh 3/3. Edző: Váradi Attila.

A hazaiak nem a legjobb előjelekkel várhatták a találkozót, lévén, Czakó Tamás deréksérülés, míg Nagy Róbert lázas betegség okán nem léphetett pályára. Vertetics Ádámnak az egyik gyulladt foga miatt bedagadt az arca, de a karmester ott melegített a társaival, akárcsak Oltárczy Máté, aki hónapokig térdsérüléssel bajlódott.

Mindkét csapat agresszív védekezéssel kezdett, ám a lendületesebb mieink sikeres triplákkal jelezték, miszerint túltették magukat a bonyhádiak elleni záró negyeden (11-2). Farkas Attiláék viszonylag könnyen játszották át a vasiak hátsó alakzatát, három és fél perc után 16 szerzett – s csupán hét kapott – pontnál jártak. Később viszont porszem került a gépezetükbe. A védőmunkájuk veszített az agresszivitásából, a rövid időre leszakított ellenfél talpra állt (16-14), s nem csak felzárkózott, hanem büntetődobásokkal átvette a vezetést (20-21). A gólgazdag negyed hátralévő részében hol az egyik, hol a másik gárda ment egy-két ponttal, a slusszpoén Kámán Tamásé volt, egy „gyilkos” távoli dobással. Petőfi-edző a folytatásban is gyakran cserélt, s szerencsére többeknek akadt kisebb-nagyobb felvillanása (34-27). Kiváltképp Novák Bence volt elemében, az új szerzemény többször is új színt hozott a játékba – duplái révén tízpontosra nőtt az övéi előnye. Az utánpótláskorú szombathelyiek ekkor feleslegesen kapkodtak, megkönnyítve ezzel a jó hatásfokkal célzó hazai kulcsemberek dolgát (48-35). Kelemen Bálinték néha szemre is tetszetősen pattogtattak, a publikumot is tapsra ragadtatták, azonban a nagyszünet előtt néhány bosszantó hibával magukra húzták a vetélytársat.

A második félidő elején Verteticsék ismét ráléptek a gázpedálra, amivel elérték, hogy az ellen mind jobban elbizonyta-lanodjon (60-46). A vendégek hárompontosokkal próbáltak lépést tartani, csakhogy a mezőny legjobbja, a triplákkal is operáló Farkas tarthatatlan volt, vele nem tudtak mit kezdeni (73-59). Az utolsó játékrész elején a helyi kezdőcsapat a kispadról nézte, ahogy a társak küzdenek a csatát feladni nem akaró vasiakkal. A hajrában teljes sorcserét eszközölt a vendéglátók trénere, együttese új erőre is kapott, ám a Falco II-nek is voltak szép megmozdulásai. Ez az egyetemisták védekezését illette kritikával. A végén már csak az volt kérdés, hogy Sipos Ádámék elérik-e a bűvös száz pontot, ám sikerük árnyékában „csak” az említett határ közelébe kapaszkodtak.

Petőfi Áron: Ma végre feljegyezhettem jó egyéni teljesítményeket, olyanokat, amikre a bonyhádiak ellen is szükségünk lett volna. Egy remek csapat ellen győztünk, köszönhetően annak is, hogy a héten sokat csiszoltuk a támadásainkat. Ellenben a kapott pontjaink számát sokkalom, vagyis a védekezésünkön is van még mit javítani.

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink