Naptár

Betöltése

„Mikikém, rohadt egy dolog ez, kerüld el!”

2019. Szeptember 04.
4 éve
2019. szeptember 1-én elveszítettük Szabóki Sándort, a fűzfői és a megyei kosárlabdázás egy meghatározó alakját.
 
 
Sanyi bácsi, ugye jól emlékszem, hogy 1984-85 környékén ismertem meg, amikor a NIKE Mini-kupán szerepeltem 11-12 évesen Fűzfőn? Aztán sok-sok mérkőzést vezetett nekünk tinédzser korunkban, amikor bíróként is csendben, nyugodtan segítette a fejlődésünket, mert az volt a legfontosabb, hogy a kosárlabda szeretetét és a tudását átadja. Mindig mosolygott és óriási bölcsességet sugárzott.
 
Aztán rendre összefutottunk a felnőtt csapatunk meccsein. Vezetőként büszke voltam, hogy Sanyi bácsi szinte kivétel nélkül ott volt a Vetésiben pénteken. Mindig volt dicsérő szava és természetesen kritikája is, de csak diplomatikusan, soha nem bántóan. Szerettem vele találkozni, beszélgetni. Aztán nem láttam. Hiányzott. Majd megtudtam, hogy beteg lett.
 
Augusztusban részt vehettem az idei Szenior Balaton Kupán. Örültem, mert találkozhattam Szabóki Sanyi bácsival. Sajnos már nem volt jól. De kisétált, hogy a „fiatalokat” megnézze, hogy átélje a FAK pálya hangulatát. Annyit mondott: „Mikikém, rohadt egy dolog ez, kerüld el!”
 
A fűzfői és a megyei kosárlabda egy ikonját vesztette el. Pótolhatatlan. Hiányozni fog, Sanyi bácsi! Isten nyugosztalja!

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink